[#1] hexen2gl na mosa i dziwne akcje
Odpalam h2gl na pegu 1 128mb ram.Mam stery dla radka.Czesc tekstur jest ale niestety na czesci nie ma-jak pajaki na poczatku.
[#2] Re: hexen2gl na mosa i dziwne akcje

@jarecki130, post #1

nigdy nie mialem takiego problemu wiec trudno mi cokolwiek powiedziec. mozesz wlaczyc debug tinygl-a i zobaczyc czy pisze cos o braku pamieci. debug wlacza sie poprzez:

setenv TGLDEBUG 1
avail flush

potem uruchamiamy aplikacje. po wyjsciu (najlepiej jak najszybciej) zapisujemy log i dajemy linka zebym mogl sobie zobaczyc. bez tego nie powiem nic wiecej niestety.

[#3] Re: hexen2gl na mosa i dziwne akcje

@kiero, post #2

Hejka... dostałeś mojego maila?

Jeżeli nie, to chodzi o to:

http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=2&i=9055&t=9055

i o to

http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=4&i=10581&t=10581

Sorki, że ciebie męcze, ale gierka jest fajna i chciałbym żeby dobrze działała ;)

Edit: czy może też potrzebujesz logi?

Ostatnia modyfikacja: 22.11.07 16:17
[#4] Re: hexen2gl na mosa i dziwne akcje

@Solo Kazuki, post #3

problemu z lawa nie mialem co ciekawe. nikt mi tez o nim nie wspominal. aktualnie nie mam plikow z gra na dysku ale jak znajde backup to sprawdze.

co do drugiego problemu to powodow moze byc kilka. niezgodnosc z wersja plikow danych lub po prostu blad w programie.

juz komus obiecalem sprawdzenie podobnego problemu wiec niedlugo (ale nie wiem kiedy) moze bedzie nowsza/poprawiona wersja.

ps. a maila znalazlem w folderze ze spamem. dawno tam nie zagladalem.

[#5] Re: hexen2gl na mosa i dziwne akcje

@kiero, post #4

co do lawy, to zauważyłem że podobny efekt daje wpisanie w BlitzQuake w parametrze r_wateralpha wartości mniejszej niż 0.1

edit: a co do tego błędu, to mogę ci wysłać save zrobiony tuż przed feralnymi drzwiami.

Ostatnia modyfikacja: 22.11.07 21:06
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem