[#1] Nokia i Mos
Witam! Czy ktos z forumowiczów używa Nokii N73 w połączeniu z MOsem na Pegu? Nie mogć sić dostać do karty pamićci w telefonie z poziomu systemu. Ta "Nokija" działa pod Symbianem.

[#2] Re: Nokia i Mos

@Pero, post #1

Nie sądzę żeby się jakoś dało dostać do karty pamięci Nokii z poziomu MOSa. No ale oczywiście mogę o czyms nie wiedzieć...

I tak przy okazji. W tekście masz pomylone literki "ę" i "ć". Czy to oznacza, że używasz standardu AmgaPL? Na MorphOS?!? Można wiedzieć dlaczego? :)

[#3] Re: Nokia i Mos

@MDW, post #2

Niestety! Jestem w "robocie" korzystam z pieprzonego PC-laptopa i nie wiem dlaczego tak mam... Próbowałem to zmienić i "pudeło".
Faktycznie miałem APL! Nie wiem czemu?

Ostatnia modyfikacja: 22.01.08 11:39
[#4] Re: Nokia i Mos

@Pero, post #3

Na pececie miałeś AmigaPL? Tego jeszcze nie widziałem. :) Fajnie! ;)

[#5] Re: Nokia i Mos

@MDW, post #4

I nie wiem dlaczego?

[#6] Re: Nokia i Mos

@MDW, post #4

Nie on pierwszy....

[#7] Re: Nokia i Mos

@Pero, post #1

Trzeba sprawidzić co wogóle po podłączeniu telefonu do kompa co pokazuje. Jeśli nie pokaże karty pamęci z automatu to można spróbować podmienić fat95 na drugi sterownik do fat FATFileSystem. Oczywiście można jeszcze popróbować zmienić ustawienia. Jeśli nie pomoże to pozostaje kupno czytnika kart.
[#8] Re: Nokia i Mos

@Pero, post #1

Patrze wlasnie na www.symbianos.pl i widze, ze w standartowym wyposazeniu jest plytka z "PC Suite", a skoro istnieje taki soft do tej Nokii (tak jak do mojej 6630 rulez! ;) ) telefon ten nie posiada obslugi UMS. Juz gdzies na forum poruszano podobny temat. Proponuje test.
Jezeli po podlaczenie telefonu bezposrenio do USB (na windzie badz linuchu) bez korzystania z PC Suite zostanie telefon wykryty jako pamiec masowa/urzadzenie wymienne jest duza szansa, ze podmontujesz ten telefonik. Cheers! OK

[#9] Re: Nokia i Mos

@Lokaty, post #8

Właśnie nic nie widzi tego urządzenia. Dzićki! Już wiem.

[#10] Re: Nokia i Mos

@Lokaty, post #8

U mnie na k800i i Pegu jest tak że niby łączy się i pokazuje chwilowo telefon ale chwilę potem Poseidon rozłącza się i wskakuje tylko karta pamięci jaka jest w k800i i na niej można pracować. Na windzie nie udało mi się zobaczyć nawet karty dopóki nie zainstalowałem PCSuite.
[#11] Re: Nokia i Mos

@Arbuz, post #10

Podobnie mam SE k750i. Po podpięciu pod winde nic nie widział (nieznane urządzenie usb) a na mosie pod poseidonem wykrywa urządzenia i telefon ale niestety nie zobaczy samej karty pamięci.

[#12] Re: Nokia i Mos

@ZED^lM, post #11

Ciekawa sprawa - u mnie na Debianie pod piecem, pokazal noramlnie karte, z ktorej moza bylo korzystac. Zdziwilo mnie to tym bardziej, ze telefon nie byl moj i polecial za pierwszym razem bez zadnych "cyrkow".

[#13] Re: Nokia i Mos

@ZED^lM, post #11

Tak samo mam i ja. Poseidon wywala masę komunikatów klasa - raw, urządzenie widzi, ale na tym się kończy. Bez pcsuite na windzie jest niewykryty.

[#14] Re: Nokia i Mos

@ZED^lM, post #11

Ale u mnie k800i poprzez poseidona ładnie wykrywa kartę pamięci i można ją obsługiwać. Nie działa tylko pamięć wbudowana komórki
[#15] Re: Nokia i Mos

@Arbuz, post #14

Na pc jak zainstalujemy program pcsuite też nie mamy możliwości obsługi pamęci telefonu tylko karty. Sam program pcsuite jest bardzo ubogi w funkcje także jak coś to polecam program darmowy o ile się nie pomyliłem myphoneexploler. Jak będę w domu to mogę podesłać link na stronę autora.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem