To, że dziś mamy 29 luty to każdy wie
Dużym zdziwieniem był fakt gdy włączyłem rano pegasa i okazało się, że pokazuje datę 10.wrze.2007 godz. 10:45. Przy próbie zmiany daty na uktualną datę i gdzinę nie zaobserwowałem żadnej zmiany, ale jak chciałem przestwić na inną datę niż 29 luty nie było problmów. Używam obecnie ambienta z 27.02 br.
Czyżby wpadka panów z MosTeamu czy inna przyczyna lub może mos nie lubi roku przestępnego
New Shell process 7
Ram Disk:> date
piątek 29-Lut-08 09:57:36
Ja też tak chcę! :) Ech... trzeba będzie jakoś przeżyć ten dzień.
A tak swoją drogą to dziwne, że ten kto jest odpowiedzialny za datę/czas nie sprawdził (bo zakładam, że jednak wziął to pod uwagę) tak oczywistej sprawy jak ostatni dzień lutego w latach przestępnych. Naprawdę dziwne. :)
pewnie ten błąd jest spowodowany innym, jakiś rok temu był problem taki, że system zwracał o dzień dalej programom datę, przez co nagrywając płyte okazywało się, że ma się z datą jutrzejszą pliki :) po jakimś dniu błąd sam zniknął :) Ktoś gdzieś się pewnie w rachunkach rąbnął... Cóż - czlowiek jest omylny...
U mnie podobnie 28.02.2008 - tylko godzina jakas dziwna.
W nadzieji, ze cos to zmieni sciagnalem Ambienta z 28.02.2008 (wlasciwie to nie mam pewnosci czy to jest dzisiejszy czy z 28.02), ale nic to nie dalo. Pozdrawiam wszystkich urodzonych 29-go....
Ku pocieszeniu amigowych serc, nawet wielcy tego świata mają problemy. ;)
[...]
Zdarzyło się też, że Windows Mobile 2003 przestawił sobie automatycznie datę na 1 marca 2035 przypominając użytkownikowi o 27 latach przegapionych spotkań.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.