@Arbuz,
post #9
Eeee, nic nie trzeba wpisywać. Tak to było na CRT. :) Na LCD po prostu ustawiasz/wybierasz rozdzielczości takie jakie potrzebujesz (pamiętając, że ta dedykowana monitorowi LCD jest do normalnego użytku) w 60 Hz i tyle. Jeżeli podłączysz się przez D-SUB, a nie DVI to może coś tam nie pasować. Ale przycisk AUTO zrobi wszytsko w 2 sekundy i wszytko będzie grało. Co jak co ale idealnej geometrii to LCD odmówić nie można. To w CRT było wieczne kombinowanie, naciąganie częstotliwości, kręcenie geometrią. W LCD 99% problemów odpada. Wybierasz sobie w EditMode najgorsze (w rozumieniu CRT) tryby i wszystko jest gotowe do zabawy. Działa bezproblemowo.
Jedna mała rada. Jak już będziesz chciał odłączyć swój CRT i podłączyć nowy LCD to ustaw sobie jakiś padacki tryb w 60Hz. Na CRT pewnie masz jakieś 85-100 Hz i jak z takimi ustawieniami odpalisz MOSa na LCD to po prostu nic nie zobaczysz. Będziesz musiał albo podłączyć znów na chwilę CRT (ja tego nie mogłem zrobić, bo mi padł) albo zabootować MOSa z płyty i skasowac preferencje monitora z dysku.