[#1] Zapraszam betatesterów na walki turowe
Witam serdecznie w imieniu Urzędu Miasta Drakmo!

Wszystkich zainteresowanych testowaniem podstawowej struktury silnika walk turowych zapraszam do betatestów. Mam tu oczywiście na względzie moich szacownych Betatesterów, dzięki którym wiele rzeczy udało się wyeleminować za co niezmiernie dziękuję - ale także wszystkich tych, którzy znaleźliby trochę wolnego czasu jedynie do sprawdzenia możliwości jakie oferuje serwer, na którym obecnie znajduje się świat Ondorr Drakmo (o czym bliżej możecie poczytać w najnowszym wpisie na stronie projektu).

Przypomnę adres: www.drakmo.ovh.org

Sam system walk turowych jest jeszcze mocno okrojony, gdyż z powodu problemów z serwerem nad tym tematem musiałem się skupić odstawiając na dalszy plan wprowadzanie księg magicznych, używanie przedmiotów, etc.

Każdą osobę zainteresowaną przetestowaniem równolegle ze mną tego aspektu w dowolną sobotę bądź niedzielę - a zapewniam, że zająć to może góra około godziny - proszę o wysłanie wiadomości e-mail na adres podany na stronie startowej Ondorr Drakmo, która zawierać powinna:

1) Imię bądź dowolny nick, za pomocą którego mógłbym się zwracać osobiście. Jeżeli osoba ta posiada już stworzoną postać w świecie Ondorr Drakmo, proszę ją wskazać.
2) Kontakt Skype bądź GG (choć istnieje także możliwość komunikowania się w samej grze).
3) Rodzaj i wersja przeglądarki, na której dokonane będą betatesty.
4) Rodzaj złącza internetowego: stałe / bezprzewodowe.
5) Podanie przybliżonej / dokładnej pory w dowolną sobotę bądź niedzielę.

Przy czym mile widziane jest, by osoba testująca znała podstawowe zagadnienia związane z kodowaniem stron html, ramkami i JavaScript, by mogła w razie zaistniałej potrzeby wysłać np: log z konsoli błędów przeglądarki, na której dokonuje testów.

Osoby betatestujące otrzymają specjalny kod, z którego automatycznie będą mogły zalogować się do świata Ondorr Drakmo od razu w trybie walki. Same betatesty polegać będą na sprawdzeniu wszystkich wariantów walki (jest ich dokładnie 5) przy równoległym porozumiewaniu się przez zalecany komunikator (bądź przez komunikator zawarty w grze).

Dziękuję za zainteresowanie i zapraszam do pomocy przy powstawaniu tego projektu.

Ostatnia modyfikacja: 30.05.2010 20:21:32
[#2] Re: Zapraszam betatesterów na walki turowe

@BagoZonde, post #1

Kiedy pełna wersja gry?

[#3] Re: Zapraszam betatesterów na walki turowe

@parallax, post #2

Dobre pytanie parallax - zadaję je sobie od paru lat. Myślę, że na to trzeba będzie jeszcze długo poczekać. Cały system wciąż się rozrasta. Postawiłem sobie cel, by wprowadzić do gry wiele elementów. Mam nadzieję, że za około pół roku uda mi się dokończyć prace nad wieloma aspektami, z tym, że część z tych rzeczy muszę przetestować z graczami. Prawdopodobnie zmuszony będę zmienić serwer i postarać się o przepisanie całego systemu pod MySQL.
Później dopiero zajmę się budowaniem lokacji, tj. miasta, przedmieścia i w końcu: całej krainy - wiosek, zapomnianych miejsc.

Ostatnia modyfikacja: 01.08.2010 02:27:47
[#4] Re: Zapraszam betatesterów na walki turowe

@BagoZonde, post #3

Prawdopodobnie zmuszony będę zmienić serwer i postarać się o przepisanie całego systemu pod MySQL.

Hej Baho :) Teraz wszystkie dane trzymasz w plikach?
Ja ostatnio dziabię w MySQL :)
[#5] Re: Zapraszam betatesterów na walki turowe

@R-Tea, post #4

Tak, wszystko trzymam na plikach z tego powodu, że grabnąłem ovh jak był jeszcze darmowy (a było to dobrych pare lat temu) i na tym serwerze baz oczywiście nie było. Bazy też mam obcykane, więc przepisanie tego by nie bolało a nawet sprawę ułatwiło.

Może PPA da się namówić na darmowy hosting ;). Sama gra zajmuje na dzień dzisiejszy jakieś pare mega. Tylko ruch na stronie wchodziłby w grę. Chłopaki, pomóżcie ;). W przyszłości wykupię coś, na razie skupiłem się na projekcie gry na C64 także z tego względu, że odzew odnośnie Ondorr Drakmo jest trochę niesatysfakcjonujący. Ale ludzie nadal zakładają konta (i chyba się rozmyślają).

Powiem Wam tak, ta gra ma potencjał, dajcie mi się wykazać ;). Walki turowe, np: 2 prawdziwych graczy VS zgraja przybłęd, lub jeden gracz przeciwko drugiemu plus zgraja daje niezłą frajdę. R-Tea, może dasz się namówić na test z walkami? Potrzebne nam jest pudełko zapałek i konserwa na jakąś godzinę + połączenie gg/skype jakby miało zerwać to Ondorr-drakmowe.

Sprawdzałem walki na dwa kompy stojące obok siebie, ale jeden korzystający z mocnej stałki a drugi na PLAYu. I było dobrze, ale zawsze do czasu, wszystko wina ovh, które po pewnym czasie odmawia wykonywania skryptów ze względu na przeciążenie. Ale to darmowe ovh - nie ma się więc co dziwić chyba, choć skrypty nie są niewiadomo jak zabójcze. Ot co, sprawdzenie kilku wartości otwieranego co 4 sekundy pliku i w razie powodzenia, wykonanie krótkiego kodu i zapisanie zmian do pliku. Przy dwóch osobach oczywiście robi się gęściej.

A Ty R-Tea co grzebiesz w mysql? Prywatnie czy zawodowo?

Ostatnia modyfikacja: 07.12.2010 19:57:33
[#6] Re: Zapraszam betatesterów na walki turowe

@BagoZonde, post #5

Mogę Ci udostępnić vserwer (dostęp przez ftp; do bazy przez phpmyadmin) z obsługą baz danych, php, pythona, perla i czym sobie tam wymarzysz na serwerze debianowym. Serwer jest w Amserdamie i ma b. dobre łącze 1.3GB bez limitów na transfer i obciążenie (ale bez przesady przy obciążeniu - serwerek ma tylko 8 rdzeni ).

Ostatnia modyfikacja: 13.01.2011 19:15:08
[#7] Re: Zapraszam betatesterów na walki turowe

@radekcz, post #6

O kurcze, dzięki za propozycję. Moglibyśmy wstępnie sprawdzić jak to działa (na razie system nie ma bazy mySQL, wszystko na plikach).

Jakby co to zapraszam na priva i dzięki serdeczne z góry w imieniu Urzędu Miasta Drakmo i moim!
OK

P.S. tymczasowo założyłem konto na www.drakmo.cba.pl (darmowe CBA) ale jeszcze nie miałem okazji dobrze tego przetestować.

Ostatnia modyfikacja: 17.01.2011 21:42:57
[#8] Re: Zapraszam betatesterów na walki turowe

@BagoZonde, post #7

Strona nie działa pomysł Co dalej z grą?pomysł Czekamy i czekamy ok, racjapomysł
[#9] Re: Zapraszam betatesterów na walki turowe

@parallax, post #8

Kolego parallax, długo (za długo?) znosiliśmy wszyscy Twoje wybryki. Odgrzewanie postów sprzed dwóch lat po to, żeby wrzucić kilka emotek przelało czarę goryczy. Dostajesz karę administracyjną za złamanie regulaminu punkt 14, podpunkt 8 (trolling).

P.S. Ponieważ jest to kolejny już ban, tym razem zapraszamy za dwa miesiące.

P.S.S. Jeśli chcesz dowiedzieć się co aktualnie dzieje się z projektem Ondorr Drakmo to napisz do autora.
[#10] Re: Zapraszam betatesterów na walki turowe

@recedent, post #9

Przepraszam że się wtrącę robiąc OT ale wg mnie konta takich osobników powinny być KASOWANE lub ban na IP na stałe. Dlaczego? Bo w przypadku tego osobnika (jest jeszcze drugi) 99% wypowiedzi to po prostu śmieci... I co z tego że można ignorować, jak czyta się wątki i nagle taki bubel jak "OT użytkownika którego ignorujesz"się pojawia.....

Żart, humor musi być ale trolling zdecydowanie nie... a odgrzewanie wątków sprzed roku,2 lat to już po prostu perfidne chamstwo jest
[#11] Re: Zapraszam betatesterów na walki turowe

@BomberMAX, post #10

No właśnie, dlatego ban. Niestety kolega stosuje sprytną taktykę omijając skrzętnie nasze regulacje stąd ban dopiero teraz. My nie jesteśmy od strzelania gromami z nieba. Żadnemu z nas nie przychodzi to łatwo, i zawsze dyskutujemy o tym między sobą. Kolega wyczerpał akurat limit. Najlepsze jest to że robi to sprytnie, bo tak naprawdę nie ma się jakoś szczególnie jednoznacznie czego uczepić, ale patrząc na całokształt - należy się jak nic.

Ostatnia aktualizacja: 25.07.2013 00:17:05 przez altcomputing
[#12] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapraszam betatesterów na walki turowe
[#13] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapraszam betatesterów na walki turowe
[#14] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapraszam betatesterów na walki turowe
[#15] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapraszam betatesterów na walki turowe
[#16] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapraszam betatesterów na walki turowe
[#17] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapraszam betatesterów na walki turowe
[#18] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapraszam betatesterów na walki turowe
[#19] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapraszam betatesterów na walki turowe
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem