[#5]
Re: Zapraszam betatesterów na walki turowe
@R-Tea,
post #4
Tak, wszystko trzymam na plikach z tego powodu, że grabnąłem ovh jak był jeszcze darmowy (a było to dobrych pare lat temu) i na tym serwerze baz oczywiście nie było. Bazy też mam obcykane, więc przepisanie tego by nie bolało a nawet sprawę ułatwiło.
Może PPA da się namówić na darmowy hosting ;). Sama gra zajmuje na dzień dzisiejszy jakieś pare mega. Tylko ruch na stronie wchodziłby w grę. Chłopaki, pomóżcie ;). W przyszłości wykupię coś, na razie skupiłem się na projekcie gry na C64 także z tego względu, że odzew odnośnie Ondorr Drakmo jest trochę niesatysfakcjonujący. Ale ludzie nadal zakładają konta (i chyba się rozmyślają).
Powiem Wam tak, ta gra ma potencjał, dajcie mi się wykazać ;). Walki turowe, np: 2 prawdziwych graczy VS zgraja przybłęd, lub jeden gracz przeciwko drugiemu plus zgraja daje niezłą frajdę. R-Tea, może dasz się namówić na test z walkami? Potrzebne nam jest pudełko zapałek i konserwa na jakąś godzinę + połączenie gg/skype jakby miało zerwać to Ondorr-drakmowe.
Sprawdzałem walki na dwa kompy stojące obok siebie, ale jeden korzystający z mocnej stałki a drugi na PLAYu. I było dobrze, ale zawsze do czasu, wszystko wina ovh, które po pewnym czasie odmawia wykonywania skryptów ze względu na przeciążenie. Ale to darmowe ovh - nie ma się więc co dziwić chyba, choć skrypty nie są niewiadomo jak zabójcze. Ot co, sprawdzenie kilku wartości otwieranego co 4 sekundy pliku i w razie powodzenia, wykonanie krótkiego kodu i zapisanie zmian do pliku. Przy dwóch osobach oczywiście robi się gęściej.
A Ty R-Tea co grzebiesz w mysql? Prywatnie czy zawodowo?
Ostatnia modyfikacja: 07.12.2010 19:57:33