[#18]
Re: MorphOS 2 - moje boje, część 2: MOS i mr TV
@Solo Kazuki,
post #17
Ech... kombinuje już dłuższy czas, a obrazu na TV jak nie było tak nie ma. Może ktoś mi dokładnie powiedzieć jak uzyskać obraz na TV?
Na dodatek okazało się że występują kolejne problemy.
1a. Blanker mam ustawiony na 1 minutę. Czekam minutę, dwie, trzy... dziesięć (?) - i nic.
1b. Na dodatek blanker raz (!) mi się jakimś cudem włączył, ale spowodowałtylko kaszanę na ekranie.
1c. Oczywiście, jak już wcześniej wspomniałem, przeglądanie blankerów może skończyć się "zwiechą" lub kaszaną na ekranie.
Dodam jeszcze że moja karta to Sapphire Radeon 9200 wersja 128MB/128b.
2. Okno edycji w IBrowse (to które pisze) ma maluuuutkie fonty i duży w stosunku do nich kursor. Kończy się to tym że przesunięcie kursora względem tekstu powiększa się z każdą literą aż do ponad połowy okna edycji. Które to fonty w IB trzeba ustawić, żeby zmienić te w oknie edycji?
3. Internet zaczął działać (DHCP), ale ma strasznie słaby "rozpęd". Znaczy to że po resecie gdy chcę wejść na jakąś stronę muszę najpierw ją kilkukrotnie przeżadować żeby w końcu "załapała". Podobny problem miałem z MOSNetem, natomiast z MiamiDX NIGDYtego problemu nie miałem.
4. Pojawia się stary problem z MUI związany z rozdzielczością. A mianowicie gdy okno jest duże może nastąpić automatyczne przełączenie WSZYSTKICH fontów w MUI na mniejsze, i ZAWSZE jest to xhelvetica/9 oraz xen/8.
5.Da się jakoś wrzucić kursor z MOS 1.4.5?
Edit: W sprawie blankera to włącza się po pewnym czasie (choć NA PEWNO nie jest to 1 minuta), lecz zamiast blankera mam "kaszanę".
Ostatnia modyfikacja: 08.07.2008 16:46:32