[#1] Mac mini i płyta z MacOSX
Witam,

Przed chwilką kupiłem na allegro Maca Mini G4 z 64 vram a obecnie jestem posiadaczem wersji z 32vramu. Wreszcie i mnie się udało upolować wersje z większą ilością vramu:) ! Ze względu na sposób rejestracji MorphOSa odkąd kupiłem pierwszego maka (z 32vram) cały czas się "motałem" - kupować licencje czy nie, i tak do dzisiaj jadę na wersji 30 minutowej.. Po prostu szkoda mi było rejestrować MorphOSa na wersji z mniejszą ilością pamięci graficznej - a nuż trafi się lepsza wersja. No i się trafiła:)
Tak więc tego z mniejszą ilością vramu muszę sprzedać tylko jest jeden problem: nie mam płyty z systemem MacOSX - kupiłem swojego pierwszego maka na pamiętnej aukcji firmy screen network która wyprzedawała swoje maki tylko że bez płyt z systemem. System był tylko na dysku i jak tylko mini do mnie dotarł od razu instalowałem MorphOSa nie bacząc na system apple.

Pytanie: czy ktoś może mi doradzić jakieś pewne źródło z systemem apple na tego maczka? A może ktoś z Wrocławia ma płytę z MacOSX i mógłby pomóc?

A może ktoś z Wrocławia chciałby kupić mini z 32vramu? Tanio:)

[#2] Re: Mac mini i płyta z MacOSX

@luk, post #1

Gratuluję zakupu, sprzęt super. Wszak kupiłeś go ode mnie ;)

Niestety też nie posiadam na płytach MacOSa, kupiłem tego mini z już zainstalowanym systemem.
Planowałem pod MorphOSa tego sprzęta ale jednak zmieniłem decyzję i kupię coś innego.

Życzę udanego użytkowania MorphOSa na Miniaku!!!

[#3] Re: Mac mini i płyta z MacOSX

@atarens, post #2

Dzięki, mam nadzieję, że maczek szybko i bezpiecznie do mnie dotrze:)

Pozdrawiam

ps. przed chwilką wysłałem do Ciebie mejla żeby sfinalizować transakcję, czekam na odp.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem