@amigafan,
post #25
Dyski pod AOS4 działają dużo szybciej i wcale nie obciążają tak CPU; LAN, USB i dźwięk oczywiście też działa więc nie wiem co chcesz osiągnąć tymi kłamstwami.
Ależ oczywiście, masz racje, zgadzam się z Tobą w 100% . Tylko że....
- dyski działają dużo szybciej dopiero po zainstalowaniu karty z gniazdami PATA na PCI (ot taki drobny szczegół o którym nie wspominasz)
- dźwięk też działa - po zainstalowaniu karty np terratec w ... uwaga niespodzianka, w slocie PCI ( takie drobne niedopatrzenie ;) )
- USB - oczywiście ta plotka o źle przylutowanych kondensatorach to nędzna prowokacja firm zajmujących się serwisowaniem A1 żeby zarobić dodatkowe grosze ( a to że sam widziałem jak ten ficzer działa..nie ma znaczenia)
- LAN - te wszystkie komentarza na AW i innych portalach to pewnie też nieprawda.
Przykro mi drogi amigafanie, ale te błędy są szeroko znane i nawet publicznie przyznane i niejednokrotnie omawiane przez wielu użytkowników.
Sam sprzęt działa, ale najpierw trzeba go połatac innymi kartami i nie mów ze tak nie jest bo
KAŻDY posiadacz AmigiONE ma dodatkowy kontroler i kartę Terratec aby ten komputer mógł normalnie działać.
Zapewne znięchęcić ludzi do Amigi - jakie to typowe na portalu amigowym.
Zniechęcić

czy ja zniechęcam

, napisałem tylko to co można przeczytać na stonie amigaworld.net oraz exec.pl (no może nie do końca, bo przez długi okrez czasu zaprzeczano tam że takowe błędy istnieją, nawet gdy sam producent przyznał że jednak takowe są) . Więc oszczędź takich wywodów, prawda jest jaka jest i nic tego nie zmieni.