Forum » PPA
[#1] Forum i 10 ostatnich komentarzy
Witam. Jakis czas temu zniknal link "poprzednie" (czy jakos podobnie brzmiacy) umozliwiajacy przegladniecie wiecej niz 10 ostatnich komentarzy. Czy istnieje mozliwosc ponownego dodania tej opcji? Pozdrawiam
[#2] Re: Forum i 10 ostatnich komentarzy

@Andrzej Drozd, post #1

Link ten powinien być nadal dostępny, ale tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Jeśli jesteś zalogowany i nie widzisz tego linku to najprawdopodobniej popełniłem jakiś błąd w skrypcie.
U mnie widać "więcej" za każdym razem.

[#3] Re: Forum i 10 ostatnich komentarzy

@grxmrx, post #2

No tak , znalezliscie wreszcie na mnie sposob zebym sie zarejstrowal :)

[#4] Re: Forum i 10 ostatnich komentarzy

@Darek S., post #3

Rejestracja jest dla użytkowników. Dzięki temu każdy może sobie ustawić swój profil z ustawieniami i tak jest o wiele łatwiej (bo wszystkie ustawienia trzymane w cookies raczej nie jest dobrym rozwiązaniem). Po prostu raz określa się swój profil, w którym można ustawić pare ciekawych rzeczy, można wpisać i zaznaczyć by nie pokazywało innym adresu email, jest wybór kodowania znaków, można wpisać adres swojej strony, numer GG i ICQ oraz sygnaturke. Możliwe, że pojawi się w profilu jeszcze więcej ustawień, które na pewno by były niewygodne w użytkowaniu w stosunku do ustawień w profilu zarejestrowanego użytkownika.
Dodatkowo każdy zarejestrowany użytkownik może skorzystać z opcji wysyłania odpowiedzi na podany adres e-mail, podglądu troche więcej niż 10 ostatnich listów i paru innych rzeczy, które wyleciały mi w tej chwili z głowy :)

[#5] Re: Forum i 10 ostatnich komentarzy

@grxmrx, post #4

No dobrze , a jak mozna zmieniac ustawienia swojego profilu ???

[#6] Re: Forum i 10 ostatnich komentarzy

@Darek S., post #5

Np. na głównej stronie forum jest link na samej górze: "Mój profil", a tam znajdziesz następny link - "Edytuj profil".

[#7] Re: Forum i 10 ostatnich komentarzy

@grxmrx, post #6

Ale nazwy uzytkownika nie da rady zmienic .

[#8] Re: Forum i 10 ostatnich komentarzy

@grxmrx, post #2

Ja się zalogowałem i dalej nie widzę linku.

[#9] Re: Forum i 10 ostatnich komentarzy

@jrzeuski, post #8

Takze nie widze "Moj Profil" Probowalem na wszystkich przegladarkach amigowych oraz na IE i Operze.
[#10] Re: Forum i 10 ostatnich komentarzy

@Andrzej Drozd, post #9

A ja widze bez problemu. Uzywam IBrowse'a.
[#11] Re: Forum i 10 ostatnich komentarzy

@Andrzej Drozd, post #9

Hmm, pytałem się przed chwilą kilku osób i twierdzą, że widzą zarówno link "Mój profil" jak i "Więcej". Czy jak sprawdzałeś na innych przeglądarkach to na pewno logowałeś się czy nie?

[#12] Re: Forum i 10 ostatnich komentarzy

@grxmrx, post #11

U mnie chyba wszystko jest OK.
Korzystam z komputera w pracy: Win98, IE6.0
[#13] Re: Forum i 10 ostatnich komentarzy

@grxmrx, post #11

Tak, logowalem sie za kazdym razem, oczywiscie bez "Pamietaj Haslo", poniewaz czesto z komputerow krzystaja inne osoby, a szczegolnie z peceta. Wystepuje jeszcze jeden problem: Zaraz po wejsciu na Forum loguje sie, nastepnie wchodze do ostanich komentarzy i nie moge juz na zaden odpowiedziec bez kolejnego logowania.
[#14] Re: Forum i 10 ostatnich komentarzy

@Andrzej Drozd, post #13

Zmieniłem troche w skrypcie, sprawdź czy już jest OK.

[#15] Re: Forum i 10 ostatnich komentarzy

@grxmrx, post #14

U mnie to działa bez problemów zlogowaiem i bez mam to samo.
Zawsze sie pokazuje 10 ostatnich komentarzy.
Cookies w ramdysku i jak widac po resecie nawet jest tak samo.
Z tego c pamietam tak miałem zawsze, no oże raz nie pokazały sie, ale to chyba chwilowa awaria ;)
[#16] Re: Forum i 10 ostatnich komentarzy

@grxmrx, post #14

Problemu z logowaniem juz nie ma i nie musze co chwile sie logowac, jednak dalszych komentarzy dalej nie ma i brak edycji profilu. (moze spowodowane jest to tym ze nie uzywam proxy? Na Ami nie probowalem natomiast na pececie sa jakies problemy z proxy i wylaczylem).
[#17] Re: Forum i 10 ostatnich komentarzy

@DjThunder, post #15

Takze widze 10 ostatnich komentarzy. Problem jest z kolejnymi i z edycja profilu
[#18] Re: Forum i 10 ostatnich komentarzy

@Andrzej Drozd, post #17

A ja mogę edytować swój profil, ale linku do więcej niż 10 komentarzy nie mam (Win 2000 Pro + MSIE 6.0 SP1 z masą fixów)

[#19] Re: Forum i 10 ostatnich komentarzy

@grxmrx, post #14

Juz widze "Moj Profil" oraz "Wiecej".
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem