Forum » PPA
[#1] Coś się stało z wyglądem tego forum?!
Witam.

Zawsze jak wchodziłem na nasze Forum, to ładnie się wyświetlało czcionką "Verdana" (PeCet). Od dwóch dni czcionka zmieniła się na bodajże 'Times' i do tego taka maleńka, że ledwo tekst widać. Myślałem, że to u mnie coś nie tak z przeglądarką (Opera). Uruchomiłem inną (IE) - to samo. W pracy na kompie: Opera i IE tak samo. U kumpla na Netszkapie i IE to samo - ledwo widać tekst.

Administratorze - coś się chyba powaliło! Popraw, bo ledwo widzę

[#2] Re: Coś się stało z wyglądem tego forum?!

@AlaN, post #1

a myslalem, ze to u mnie lisek coś szaleje. ;]
[#3] Re: Coś się stało z wyglądem tego forum?!

@AlaN, post #1

A u mnie wręcz przeciwnie - lepiej ;)
Wywaliłem CSS chwilowo bo właśnie na Operze, Firefox i Konquerorze u mnie na linuksie ne mogłem się niczego doczytać, takie małe czcionki.
CSS nie znam jeszcze, może to wstyd, ale nie znam bo nie miałem w użytku codziennym jak do tej pory systemu z przeglądarką, która to obsługuje.
Dlatego proszę o wykonanie takiej przeglądarki (ewentualnie port) choćby na MorphOS-a to będę mógł szybko wiedzieć co jest źle i szybciej zmieniać ;)

[#4] Re: Coś się stało z wyglądem tego forum?!

@AlaN, post #1

DZIĘKI! Teraz jest ok - jeśłi już p.Admin coś zrobił, to biję pokłon - tak szybkiej reakcji jeszcze nie widziałem! Gratulacje!

[#5] Re: Coś się stało z wyglądem tego forum?!

@AlaN, post #4

No, teraz znów inaczej. Może opiszę jak to wygląda:

1. W "spisie działów" na forum jest ok - Trochę tłustych i większych (spisy działóW), oraz mniejszych niż poprzednio (cała reszta); ale może tak zostać.
2. W "spisie tematów" - tak jak było: 'Verdana', normalny; dla mnie OK.
3. W danym temacie - wszystkie posty odpowiadające na "rzucony" temat wyświetlane są ZA WIELKIMI CZCIONKAMI (i do tego tłustymi). Sam pierwszy post przedstawiający temat - 'Verdana', normalny (ale wiekszy niż poprzednio).

To tyle, może się przyda opis. Życzę powodzenia w ujarzmianiu CSS.

[#6] Re: Coś się stało z wyglądem tego forum?!

@AlaN, post #5

proponuję do PPA uzywać IB2.3 :D

tu wszystko jest ok.
[#7] Re: Coś się stało z wyglądem tego forum?!

@grxmrx, post #3

Wywaliłem CSS chwilowo bo właśnie na Operze, Firefox i Konquerorze u mnie na linuksie ne mogłem się niczego doczytać, takie małe czcionki.

Która to wersja Opery? Czy wszystko jest poprawnie skonfigurowane?
[#8] Re: Coś się stało z wyglądem tego forum?!

@AlaN, post #5

Też to zauważyłem na Mozilli, Operze i IE6.0. Pierwszy post w temacie jest taki jak kiedyś, lecz każdy kolejny jest wielkimi "wołami"...
[#9] Re: Coś się stało z wyglądem tego forum?!

@mailman, post #7

...Która to wersja Opery?...

-----------------------------------------------------------------
Opera Wersja 7.54
Kompilacja 3865a
Platforma Win32
System Windows XP
Java Sun Java Runtime Environment version 1.3
-----------------------------------------------------------------

Dziś odpaliłęm Linuxa (Knoppix) i w przeglądarkach tez nieciekawie to wyglądało: maleńkie, ledwo czytelne. Tak jak było przed zmianami było chyba najlepiej czytelne - chodzi mi o wielkość czcionek.

--> R-Tea >> ...proponuję do PPA uzywać IB2.3
Wiesz... nie każdy kto się pasjonuje Amigą MUSI korzystać w sieci tylko i wyłącznie z Amigi i jej dobrodzejstw. Ja mam klasika A1200 i np. modem USB do Neo - powiedz mi jak mam te oba elementy połączyć żeby Ami korzystała z USB? Bo o ile wiem, to A1200 nie ma portu USB ani tym bardziej nie ma sterowników do obsługi modemu z Neo. A może powiesz jak sobie wyobrażasz korzystanie z WWW w PAL'u, w 64 kolorach na AGA? Bo ja nie za bardzo. Więc Twoje stwierdzenie było co najmniej zabawne :D
A jako że mam też PeCeta, korzystam z forum siedząc na nim - i mnie jakoś to nie męczy; chyba że Ty nie trawisz osób siedzących na produktach z M$... ale to już inna bajka :S

[#10] Re: Coś się stało z wyglądem tego forum?!

@AlaN, post #9

Alan, nie Ciebie pytałem :D
[#11] Re: Coś się stało z wyglądem tego forum?!

@mailman, post #10

Kurna, sorry, miałem zwinięte wątki :D

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem