Forum » PPA
[#1] PauBASE
Kiedy powróci?

[#2] Re: PauBASE

@Korni, post #1

O!!!!
Już działa
Dziwne jescze kilka sekund temu nie było

[#3] Re: PAUBase

@Korni, post #1

podpiam się pod pasujący mi wątek :)

na PAUB zniknęły graficzki z emajlami, a "słoneczka" GG pokazują wiecznie status "offline" - co się stało??

[#4] Re: PAUBase

@R-Tea, post #3

Graficzki z emailami znikły na razie w całym serwisie, a to z powodu braku jednej opcji w PHP na serwerze, a takźe w trudności złapania osoby odpowiedzialnej za konfigurację serwera i kompilowanie. :(
Słoneczka zaraz sprawdzę.
[#5] Re: PAUBase

@SirLEO, post #4

wita :D
i jak wypadło sprawdzanie "słoneczek" ?

u mnie dalej to samo, czyli wiecznie offline.
[#6] Re: PAUBase

@R-Tea, post #5

Słoneczka trza zminenić na standardowe z serwera gadugadu a nie z ggsiedziby, bo już niedziała :( , W aktualnościach PPA już to zmieniono :) , w giełdzie jescze nie :(

[#7] Re: PAUBase

@R-Tea, post #5

Już działa.

[#8] Re: PauBASE - się wywala

@Korni, post #1

Od dłuższego czasu na PAUBase nie można dopisać nowego konta.
Daje jakis komunikat o błędzie, a PAH wywala tony linijek z błędami.
Wcześniej myślałem, że to jakies przypadkowe rzeczy, ale raczej nie.

Przy aktualizacji danych już istniejącego konta, jet ok.

[#9] Re: PauBASE - się wywala

@R-Tea, post #8

Zgadza sie nowego konta nie da sie obecnie zalozyc, ale mysle ze w niedlugim czasie ktos to porawi ;)

[#10] Re: PauBASE - się wywala

@R-Tea, post #8

PAH wywala tony linijek z błędami.

ahhh... chodziło mi oczywiście o PHP.
[#11] Re: PauBASE - się wywala

@R-Tea, post #10

dokładnie - też się chciałem dopisać. pierwszy etap rejestracji przeszedł pomyślnie, dostałem maila, ale po kliknięciu na odnośnik w mailu zostałem poczęstowany całym szeregiem linijek o błędach...
dałoby się to naprawić? naprawdę nie działa!
[#12] Re: PauBASE - się wywala

@wali7, post #11

Da się naprawić, tylko trzeba chwilę znaleźć. ;) Może mi któryś te błędy mailem podesłać?
[#13] Re: PauBASE - się wywala

@SirLEO, post #12

jasne. jak tylko zajadę do domu po pracy to ci podeślę, chyba że ktoś mnie ubiegnie :)
[#14] Re: PauBASE - się wywala

@R-Tea, post #13

Ja te błędy mam, chciałem tylko porównać z innymi, żeby się upewnić. Ale tak patrzę w te pliki i kod i nie mogę zrozumieć czemu nagle przestało działać. :/
[#15] Re: PauBASE - sić wywala

@R-Tea, post #13

a ja wiem, bo liczba zarejestrowanych uzytkownikow to 256 ;)
[#16] Re: PauBASE - sić wywala

@nelson, post #15

PAUBase ma 8-bitowy licznik ?!!
[#17] Re: PauBASE - sić wywala

@R-Tea, post #16

Widać założono że 257 amigowców w Polsce to coś jak 641 kb dla Billa Gatesa
[#18] Re: PauBASE - znów cosik nie tak

@Korni, post #1

Wy mnie chyba chłopaki zabijecie kiedyś w ciemnym zaułku, że tak marudzę, ale ja znów natknąłem nię na niedziałające "coś" w PAUBase :D

Mianowicie nie działa zmiana pikczera z fizjonomią :D
próbowałem opcję, "zmień" - poz wybraniu nowek pliku (full zgodny z wymagamniami) i reloadzie - nic.
kliknąłem "usuń" - usunęło, ale u góry pod logosem PAUBase taki komunikat:
------
Warning: unlink(/home/ppa/public_html/120x120/136): No such file or directory in /home/ppa/public_html/paubase/delimg.php on line 29
-------
po "dodaj" widze nadal starą fizjonomię :D
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem