Forum » PPA
[#1] Co z tym Peg&Mac
Chcialbym kupic te plytke , wyslalem juz maila tydzien temu
i prosilem o jakies info na mojego emaila ale jak do tej pory
nic jeszcze niewiem .

Narazie jestem chetny do zakupu w 100% ale im dluzej nie
mam jakich kolwiek informacji tym bardziej nabieram niecheci
dzieki.
moj email: papamysz@tlen.pl

Te wiadomosc raczej kieruje do osoby zainteresowanej
czyli ( osoby rejstrujacej )

i jeszcze raz prosze o jakies info.

[#2] Re: Co z tym Peg&Mac

@Piotr Myszkowski, post #1

1. Nie dostałem żadnego maila od Ciebie
2. Jeżeli chcesz koniecznie jak najszybciej zarejestrować PegXMac, to proszę o pilny kontakt na maila podanego w profilu.
[#3] Re: Co z tym Peg&Mac

Aha, i jeszcze jedna sprawa. PegXMac nie jest rozprowadzany na płytce. Gotowe do wypalenia ISO należy pobrać z sieci.
[#4] Re: Co z tym Peg&Mac

Rejestracja PegXMac trochę się przedłuża i chciałbym za to przeprosić osoby, które już wpłaciły pieniądze i oczekują na dalsze konkrety. Z przykrością muszę jednak stwierdzić, że nadal czekam na niektóre osoby, aby uiściły wpłatę. Wysyłałem już wielokrotne upomnienia i nadal brak pieniędzy.

Dlaczego to piszę na forum, a nie w osobnych mailach do każdego z Was? Chciałbym po prostu pokazać takim osobom jak na przykład ta, która rozpoczęła ten wątek i także wszystkim, którzy nie dokonali wpłaty w określonym (czytaj - jak najszybszym czasie), że raban o to, iż nie odpowiadam na maile (co jest nieprawdą) zrobić łatwo, ale wywiązać się z jakichś deklaracji wobec nie tyle mnie, co innych współrejestrujących użytkowników, jest o wiele trudniej. Rejestracja tudzież pośredniczenie przy kupnie programów to nie jest taka wdzięczna fucha (jak się może niektórym wydawać) i czytając takie właśnie jak powyższe "oskarżenia" tudzież czekając w nieskończoność na wpłatę wcale nie napawa radością ani mnie, ani tych którzy byli sumienni i zdecydowani w kupnie i z niecierpliwością oczekują na to, za co zapłacili ładny czas temu. Doświadczając takich przypadków zastanawiam się czasami, czy w cholerę nie zamknąć działu Rejestracja. Będę miał przynajmniej święty spokój i kilka spraw mniej na głowie.
[#5] Re: Co z tym Peg&Mac

@mailman, post #4

czy w cholerę nie zamknąć działu Rejestracja

Lepiej nie. Poprostu publicznie podawaj te osoby (tak jak zrobiles teraz). Gdy to nie pomoze to wrzuc ta informacje nawet do Newsa. To oni powinni byc odpowiedzialni za to ze sie nie wywiazuja i utrudniaja rejestracje pozostalym.
[#6] Re: Co z tym Peg&Mac

@Andrzej Drozd, post #5

Podanie publicznie tych osób chyba nie jest za bardzo na miejscu. Ja mam tylko nadzieję, że ten post sprawi, że wiele osób (a będą wiedziały o kim piszę) zda sobie sprawę z sytuacji. W sumie mnie one na złość nie robią, ale ja mogę zrobić wszystkim, właśnie przez nich, zamykając punkt rejestracyjny.
[#7] Re: Co z tym Peg&Mac

@mailman, post #6

No już nie żartuj! Po wpadce wrzucaj gości na "czarną listę" lub "tych klientów nie obsługujemy..." :)
Ja czekam cierpliwie pamietając, że bywają różni.
ps. Mam nadzieje, że moje pieniążki dotarły :)

[#8] Re: Co z tym Peg&Mac

@tomek, post #7

Dokladnie tak Sebastian zrob sobie "czarna liste" i po prostu odmawiaj takim osobom moze zrozumia co to jest odpowiedzialnosc.
Choc jak mamusia tego nie nauczyla to juzchyba nic nie pomoze
[#9] Re: Co z tym Peg&Mac

@TomK, post #8

Dokladnie tak Sebastian zrob sobie "czarna liste" i po prostu odmawiaj takim osobom moze zrozumia co to jest odpowiedzialnosc.

Czarna lista to dobry pomysl na przyszlosc, ale trzeba przeciez jakos rozwiazac sytuacje obecna.
Sebastian, proponuje dac tym ludziom jakies ostateczne ultimatum, powiedzmy do konca miesiaca. Po czym wyslac do ludzi ktorzy wplacili kase notke typu:
Niestety nie wszyscy ktorzy zadeklarowali rejestracje PegXMaca, wplacili pieniadze. Z 11 osob uczynilo to tylko 8, w zwiazku z tym koszt rejestracji wzrosnie o 6zl

Mysle ze Ci ktorzy juz sie zdecydowali, nie wycofaja sie teraz z powodu tych kilku zlotych. Przynajmniej ja na pewno sie nie wycofam. No chyba ze proporcje rejestrujacych wygladaja dokladnie odwrotnie od tych ktore podalem na przykladzie powyzej. Wowczas rzeczywiscie zmienialoby to postac rzeczy.

[#10] Re: Co z tym Peg&Mac

@mailman, post #4

Po pierwsze nie bylo i nie ma ostatecznej daty rejestracji pamietacjcie o tym.

A ze ktos akuratnie nie ma funduszy bo rozne wypadki chodza po ludziach a wy juz na czarna liste i inne bzdury.

Ja wplacilem na tego emulatora wczoraj bo dopiero
wczoraj mialem forse.

Przyznaje sie bez bicia ze wstrzymywalem WAS wszystkich.

Wyszlo jak wyszlo.....

Pozdrawiam

[#11] Re: Co z tym Peg&Mac

@Mufa, post #9

Ja się nie deklarowałem na zakup PegXMaca, bo niestety nie mam teraz kaski :( narazie zarejestrowałem, dzieki Sebastianowi wszystkie trzy programy IOSpitit :) Radość z rejestracji równała się radości takiej, jak przy kupnie pierwszej Amigi :)
Jeśli będzie taka możliwość postaram się odłożyć trochę kasy i kupić nie tylko PegXMaca :), ale inne programy z działu rejestracja.
Jeśli chodzi o pośrednictwo Sebastiana w rejestracji programów, uważam, że jakbyśmy wpłacili chociaż symboliczne 2 pln lub wg. uznania więcej niż wynikałoby z rejestracji, nie zbiedniałby, oczywiście decyzje każdy podejmuje sam, a Sebastian kupiłby sobie za to np piwo, albo mleko ;) Ja czuję się dłużny Sebastianowi i oprócz szacunku uważam, że jego działanie moge wesprzeć chociaż taką mikro kwotą.
Co do czarnej listy, bardzo dobrze, jakby taka powstała. Uważam, że Sebastian powinien odpowiadając na zamówienie np PegXMaca napisać, że w przypadku niezapłacenia w terminie będą na czarnej liście i to najlepiej umieszczeni po lewej stronie głównej strony www.ppa.pl.
Warto zauważyć, że powoli tworzy się grupa ludzi odpowiedzialnych i uczciwych. Bardzo podobała mi się wypowiedź Mufy, który zareagował w sposób właściwy. Oczywiście Andrzej i Tomek oraz TomK.
Mam nadzieję, że Ci, którzy krzyczeli a nie wpłacili pieniędzy zrozumieją, że pasuja, ale do innego świata...

PS Jeśli ktoś nie może wpłacić, powinien natychmiast powiadomić o tym Sebastiana i takiej osoby nie wciągałoby się na listę.
[#12] Re: Co z tym Peg&Mac

@noowy, post #11

Ja te liste widzialem nie jako publiczne pietnowanie kogos na PPA, a jaka prywatna liste Mailmana i tylko jego.
Co do klopotow finansowych to wiadomo jak jest, ja tez mam wielka ochote na Holywood, ale narazie musialem sobie odpuscic. Mysle ze gdybym ja byl w sytuacji bede mial kase ale pozniej, napisalbym o tym Sebastianowi juz w pierwszym mailu. Mialby wtedy mozliwosc zdecydowania czy czekamy z rejestracja te 2 dygodnie, czy tez zalapujesz sie na rejestracje w nastepnym rzucie. Jedno jest pewne uniknelibysmy w takiej sytuacji niepotrzebnego wyciagania pewnych spraw jakie mialo miejsce teraz.

[#13] Re: Co z tym Peg&Mac

@noowy, post #11

A coby jasność w sprawie czarnej listy i mojej była pełna to moje spóźnienie spowodowane było złym ustawieniem filtra spamu.
Ale jak tylko się dowiedziałem wszystkim co potrzeba to kasiejka poszła

Za wszelkie problemy serdecznie przepraszam
[#14] Re: Co z tym Peg&Mac

@Goramo, post #13

Dobra wiadomośc dla wszystkich - pieniądze od wszystkich już dotarły i jak dobrze pójdzie jutro wszystko będzie sfinalizowane. Czyli jeszcze tydzień czekania i będziecie mogli pobierać PegXMac.

Co się tyczy reszty wypowiedzi, postaram się to ująć wszystko razem.

Czarna lista czy też jakaś inna forma publicznych "piętnowań" na pewno nie powstanie. Jestem wyrozumiały (do czasu oczywiście) i rozumiem, że każdy może się spóźnić. Z tego powodu nie można nikogo od razu przekreślać. Zdarzyć się może. Ja jednak oczekuję tego samego z drugiej strony - mam też swoją pracę i życie i czasami odpowiedź na maila może przyjść później, a zarzuty stawiane tak jak to tutaj widzieliśmy są raczej brakiem takiej wyrozumiałości. Poza tym jeżeli pada konkretna cena produktu, który dostępny jest w walucie, należy wziąć pod uwagę, że jego cena jest uzależniona od kursu i za tydzień lub dwa może się diametralnie zmienić. Rzeczywiście - ostatecznego terminu nie było, ale jeżeli ktoś deklaruje 100% chęć rejestracji (o taką prosiłem), to powinien przyjąć, że skoro jest podana cena, która jest uzależniona od wspomnianego kursu i dodatkowych czynników (jak na przykład liczba innych rejestrujących osób), wówczas warto się zastanowić czy jakiś margines czasowy nie jest właśnie przez to dyktowany. Poza tym inni dostali informację w tym samym czasie. Oni mogli już dawno wpłacić i czekają. Staram się nikomu nie zdradzać kto się spóźnia, na kogo czekamy, ale czasami takie dopytywania "co z rejestracją", "kiedy dostanę klucz" stają się nieprzyjmne dla mnie. Zaczynają krępować moją osobę, bo ktoś może sobie pomyśleć, że np. wyłudzam pieniądze.

Co do odłożenia rejestracji w czasie. Mufa ma absolutną rację, że idę wszystkim na rękę. Potwierdzić mogą to osoby, które rejestrowały ostatnio Poseidona. Z powodów finansowych i nieobecności jednej osoby, rejestracja została odłożona w czasie. To przecież Wy rejestrujecie, a nie ja więc to Wam trzeba iść na rękę, aby osób chętnych było więcej (nawet jeżeli będzie to trochę później). W przypadku Hollywood tak właśnie będzie. Coraz więcej osób się zgłasza, lecz deklarują chęć rejestracji w późniejszym terminie.

Kwestia dopłaty - nic takiego nigdy bym nie zrobił. Gdyby ktoś się wycofał - mówi się trudno. Poniósłbym koszty tej brakującej osoby. Na przyszłość jednak lepiej bym się zabezpieczył na tę ewentualność i podwyższył ostateczną cenę. Ewentualne nadwyżki, które w ten sposób by powstały przeznaczałbym na kolejne rejestracje lub na koszty związane z działalnością PPA (konkursy, utrzymanie domeny, serwera). Na razie jednak nic takiego nie robię i mam nadzieję, że nie będę musiał.

Kwestia "datków" (przepraszam za określenie). Miło, że doceniacie to co robię, ale sądzę, że nie ma takiej potrzeby. Lepiej odkładajcie to do skarbonki i rejestrujcie inne programy. Największą satysfakcją dla mnie jest Wasze podziękowanie, radość z uzytkowania oprogramowania i sam fakt nie-piracenia go. W końcu to ten ostatni element jest najważniejszy w tym, aby nasze zainteresowania związane z Amigą nie umarły zbyt szybko (o ile w ogóle).
[#15] Re: Co z tym Peg&Mac

@AmiChris, post #10

Jakie bzdury Ja na przyklad tez zarejestrowalbym np. Hollywood ale dopiero za pol roku i co Twoim zdaniem powinienem juz dzis pisac do Sebastiana ze chce zarejestrowac? I co wszyscy maja czekac pol roku az zbiore kease?
Przeciez to glupota trzeba miec troche zdrowego rozsadku przeciez za pol roku tez moze zebrac sie grupa chetnych.
A piszac o "czarnej liscie" mialem na mysli prywatna tylko do wiadomosci Sebastiana.
Teraz sie martwie czy moja kasa na IO Spirit dotarla juz czy nie :(
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem