Forum » PPA
[#31] Re: IBrowse - rejestracja

@Amig_OS, post #22

Partition Wizard - AmigaOS4:
http://www.amiga-magazin.de/magazin/a04-03/os4/01.gif

Media Toolbox - AmigaOS4:
http://www.amiga-magazin.de/magazin/a04-03/os4/bild09.gif
[#32] Re: IBrowse - rejestracja

@grxmrx, post #23

Ale nie o to chodzi, dostarcz mi AmigaOS4 i sprzćt, na którym chodzi to specjalnie dla IBrowse bćdć testował i postaram sić udowodnić, że tak jak na Amidze klasycznej (podobnie z resztą jak AWeb) jak i na MorphOS-ie tak i na AmigaOS4 bćdzie to samo.
Trzeba tylko mieć włączone buforowanie na dysk. Rozmiar bufora np. 20 do 50 MB, do tego naprawdć czćste używanie programu do wczytywania stron razem z grafiką.

Sorry ale wydaje mi sić że nic nie udowodnisz. Wiesz mi AOS4.0 to zupełnie inna liga i nie ma co tego porownywac ze starymi systemami. Zdaje sobie sprawe z tego ze mozesz miec troche skrzywione spojrzeni przez MOSa. Wszak wydales troche kasy na pega ktory mial pracowac pod kontrola super- systemu.
Niestety MOS ma braki i to powiedzmy sobie szczerze fundamentalne braki. Kiedys ludzie mocno sie obrazali na porownania ze MOS to OS3.1 przepisany na PPC. Jak testowalem pegaza to ne sprawdzalem rzeczy ktore wydawaly mi sie oczywiste, a skoncentrowalem sie tylko na kompatybilnosci i szybkosci. Dlugo wiec wierzylem (nawet nie bedeac sympatykiem tego systemu) ze MOS prezentuje jakas klase. Dzis gdy wielu ludziom rozwiazaly sie jezyki wiem ze okreslenie "MOS jest OS3.1 dla PPC" byloby chlernie krzywdzace dla AOSa i zarazem cholernie komplementujace MOSa (choc niektorzy po takich porownaniach sie obrazaja).
Co do Ibrowsa, bez obaw. Blisko rok czasu intensywnego uzywania (70-80% calego czasu jaki spedzam przed komputerem). Zero jakichkoliwek problemow z partycjami. Owszem zdarzja sie zwisy (byc moze spowodowane problemami o ktorych piszesz) jednak sa one z latoscia likwidowane przez GrimmReapera.
Podsumowujac nie narzekaj na IBrowsa tylko kup nowy sprzet na ktorym bedziesz mogl odpalic nowy system taki, na jaki kazdy sympatyk Amigi zasluguje.

[#33] Re: IBrowse - rejestracja

@Amig_OS, post #31

to Reaction naprawdę wygląda prawie jak MUI! :D
[#34] Re: IBrowse - rejestracja

@SZAMAN, post #21

Szaman wie co piszesz a co do systemu 4.0 to tyle powiem nawet na tym readeonie co piszesz ze jest cieki i wolny to systrem sie swietnie prezentuje a i obraz jest tez swietny sam czekam na os4 i wymiata szybkoscia bylem zobaczylem i malo mnie z kszesla nie wyrwalo poprostu wymiata "mycki z lbow"
P.S. jak tam Mac
Pozdrowienia dla Szamana

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem