Forum » PPA
[#1] Logowanie
Wlasnie sie wylogowalem i jestem teraz wylogowany (?). Tylko dlaczego nadal moge pisac posty pod moja ksywa?
Kliknalem na 'Wyloguj' na stronie Aktualnosci.

[#2] Re: Logowanie

@El Amigos, post #1

Zależy co masz w cookies przeglądarki.
Sprawdź czy możesz odtworzyć sytuację przy braku zapisanych ciasteczek w przeglądarce.
Być może chodzi o to, że masz zapisane cookies zarówno dla domeny ppa.pl i www.ppa.pl (wtedy jest możliwa taka sytuacja). Dlatego najlepiej korzystać tylko z jednego adresu, np. www.ppa.pl.

[#3] Re: Logowanie

@grxmrx, post #2

Korzystam zawsze z adresu ppa.pl. Tyle, ze bardzo czesto sie nie wylogowuje, a korzystam z kilku roznych komputerow (PCs & iMacs) w ciagu tygodnia.

A cookies posprawdzam...kiedys. ;) Strasznie duzo danych o ppa jest tam zapisanych.

Nie lepiej zrobic tak: po zamknieciu okna przegladarki nastepuje automatyczne wylogowanie (jak na o2 czy onecie, ewentualnie po 15 minutach). Moze by dodac taka opcje do profilu uzytkownika, kto by chcial, to by odchaczyl i mial z glowy... A reszta wszystko bez zmian.

[#4] Re: Logowanie

@El Amigos, post #3

Ja nie narzekam na cookies w IBrowse2.3. Dzięki nim nigdy nie muszę się logować ani wylogowywać. No chyba że na próbę włączę AWeba :)
[#5] Re: Logowanie

@El Amigos, post #3

El Amigos napisał(a):

> Nie lepiej zrobic tak: po zamknieciu okna przegladarki
> nastepuje automatyczne wylogowanie (jak na o2 czy onecie,
> ewentualnie po 15 minutach). Moze by dodac taka opcje do
> profilu uzytkownika, kto by chcial, to by odchaczyl i mial z
> glowy... A reszta wszystko bez zmian.

OK, zrobione, po zamknięciu przeglądarki (nie okna, tylko wyjście z programu) cookies nie są zapamiętywane. By z tego skorzystać należy logować się przez www.ppa.pl/login.php
Na głównej stronie na razie nie wiem gdzie tego "ptaszka" umieścić ;)

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem