Forum » PPA
[#1] target blank
> Mam dwie prośby:
> 1. Pisz takie rzeczy na stosownym forum.

to jest stosowne? :)

> 2. Rozwiń i wyjaśnij tą myśl.

target jest od dawna przez w3c umieszczony na liscie elemntow nie porządanych. zasada jest taka: dajesz linka a user sam decyduje czy chce sobie otworzyc nowe okienko czy nowego taba czy czytac dalej w starym. w koncu po cos te buttony "back" i "forward" wymyslili. sytuacja gdy klikam na link a otwiera mi sie nowe okienko jest lekko mowiac irytujaca. klikam lmb i oczekuje ze zobacze od razu nowa tresc a nie musze szukac okienka gdzie sie pojawi. jesli chce czytac pozniej to mam mmb albo "otwoerz link w nowym okienku" w menu kontekstowym (nie wiem czy w ibrowse jest, ale bardzo bym sie ydziwil gdyby nie bylo)
[#2] Re: target blank

@Valwit, post #1

W IBrowse jest takie menu i daje do wyboru otwarcie w nowym oknie, lub w nowej zakładce aktualnego okna (czyli tak samo jak w Firefoxie).

[#3] Re: target blank

@Grzegorz Kraszewski, post #2

w awebie tez, ale ibrowsa to uzywalem tylko przez chwile i tak starej wersji że lepiej nie wspominac :)
[#4] Re: target blank

@Valwit, post #1

A mi tam odpowiada takie rozwiazanie dla linkow jakie jest na PPA.
[#5] Re: target blank

@Valwit, post #1

Prosisz - masz. ;) Wyłączyliśmy na razie targety, postaramy się je zrobić w ustawieniach strony, aby każdy sobie sam wybrał jak mu pasuje.
[#6] Re: target blank

@SirLEO, post #5

a tak mnie odpowiada

ja z chęcią wyłączę, a jak ktoś będzie chciał, to sobie włączy. DE-Lux
[#7] Re: target blank

@SirLEO, post #5

super ;)
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem