@grxmrx,
post #5
w takim razie disclaimer:
to co napisałem w #4 jest moją prywatną opinią, nie ma nic wspólnego z opiniami redakcji PPA (to oczywiste).
to moje odczucia - na Execu byłem, nie podoba mi się, tak też napisałem (nie bywam na nim, nie piszę tam, nie troluję). PPA lubię (i właśnie dlatego tu wypowiadam się). nie chcę jątrzyć, dlatego panowie - jak chcecie - proszę, zarąbcie mnie szablami, ale redakcję PPA oszczędźcie. bo kto nam będzie dalej prowadził serwis? ;)
a wątek chyba dotyczy jednak trochę opinii użytkowników nt Exec vs PPA? "klimat" strony to przecież odczucia użytkowników, a właśnie jeden portal drugiemu wzajemnie zarzuca brak klimatu.
jestem przekonany, że jednak adresaci przeczytają... powtarzam więc jeszcze raz - to tylko moja prywatna opinia. zresztą co takiego złego tam napisałem? że "propagatorzy Amigi z Execa" tną gałąź na której siedzą? to przecież nie oznacza że chcę aby spadli i się potłukli. krytykuję ich postawę, nie Ich samych, i byłbym szczęśliwy móc przeczytać ich teksty na PPA. dlatego, że "klimatyczność", a przede wszystkim to z czego ona wynika, czyli z zalet PPA: otwartości, możliwości swobodnej wymiany zdań, braku szowinizmu, kultury (jak na standardy polskiego internetu na pewno), daje nadzieję, że taki tekst stanie się podstawą dyskusji (czyli ścierania się różnych poglądów) i wynikającego z niej pogłębienia tematu (o ile jedna ze stron się nie obrazi, co już nie raz bywało, ale to nie oznacza że z dyskusji należy rezygnować).