[#21]
Re: czy można dodać dodawanie zdjêć?
@Cedrat,
post #20
Na PPA jest hostowana tylko zawartość Galerii, trzeba sobie hostować samemu. Polecam Imgur, bo jest długo na rynku i nie znika, i ma udogodnienia wspomniane wyżej przeze mnie (gotowe wzorce kodów do wklejki). Ale nie ma gwarancji nigdy; znana sprawa z Photobucketem (który bez wiedzy użytkowników zastępował ich zdjęcia swoimi kopiami z ukrytym mechanizmem "znaku wodnego" i z dnia na dzień zafundował wszystkim światowy szantaż) czy z "żabą" (Imegashackiem), też wydawałoby się że wieczny serwis.
Znam sposób

Załóż sobie blog na WordPressie, ale w ich domenie wordpress.com. Żeby promować to rozwiązanie dają darmowe konta z darmową domeną. Oczywiście będą chcieli wcisnąć lepszy pakiet, lepszą domenę, ale nas to nie interesuje ;) Te 3 GB miejsca w darmówce wystarczy na lata. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale lepiej żeby blog miał jakąś minimalną aktywność (na zasadzie dwa posty do roku, ale tu gdybam, bo mam blogi co porzuciłem kilka lat temu i nie usunęli). I tam sobie wrzucaj zdjęcia do "biblioteki multimediów" i stamtąd linkuj. Nie umieszczone w postach nie będą widoczne (może kiedyś ci je Google zindeksować, ale chyba to nie problem skoro i tak chcesz je udostępniać).
Ostatnia aktualizacja: 14.06.2021 13:38:17 przez adam_mierzwa