Forum » PPA
[#1] Dział ze zdjęciami naszych cacek
Witam :). Nie wiem czy ktoś już poruszał ten temat (nie znalazłem w archiwum), ale myślę że wspaniałym pomysłem byłaby możliwość umieszczania na PPA (wysyłając do adminów) zdjęć naszych cacek, czyli Amig wszelkich maści wraz z oprzyrządowaniem, Pegazów, A1, itp, oraz krótkich ich opisów. Zdjęcia mogłyby być w rozdzielczości 800x600x32 w jpg - nie zajmują dużo miejsca. Wiem jednak, że przestrzeń dyskowa serwera musiałaby się powiększyć licznymi mam nadzieję zdjęciami i nie wiem jak koszty w związku z tym :(. Nie mniej wszyscy fani Amig i nie tylko mogli by popatrzeć co kto ma - zawsze to raźniej wiedząc, że są inni podobni maniacy :D. Postuluję zatem za stworzeniem dodatkowego działu na PPA, np pt: "Amiga photos" , lub jakaś inna.

Pozdrawiam

[#2] Re: Dział ze zdjêciami naszych cacek

@Azzorek, post #1

Amiga jaka jest każdy widzi. Może lepiej zdjęcia "zmodowonach" czy jak kto woli "ztunningowanych" Amig/Pegów.

[#3] Re: Dział ze zdjêciami naszych cacek

@Prince, post #2

Hmmm, albo takich Amig które mają mało spotykane zewnętrzne wyposażenie (np. A500/500+ z A570 - w stanie idealnym, itp) :).

[#4] Re: Dział ze zdjêciami naszych cacek

@Azzorek, post #3

jedno z moich ulubionych :

http://members.lycos.co.uk/aem2004/galeria/foto18.jpg
[#5] Re: Dział ze zdjêciami naszych cacek

@rzookol, post #4

He he he :D. Ładne to to nie jest :P.

[#6] Re: Dział ze zdjêciami naszych cacek

@rzookol, post #4

Moja Amiga wygląda całkiem podobie :), tzn. obudowa classic bez góry z klawiaxem classic też, obok dysk i nagrywara i z tego wychodzą kable do zasilacza, który znajduje się w pecetycznej obudowie tower, która leży na biurku a w niej jeszcze df0: i wyłącznik zasilania na przodzie.
To stan awaryjny bo szlag mi wziął taśme 4XIDE i musiałem do jakiejś tasiemki wpiąć jeszcze wyjście na drugie urządzenie. No i szlag mi też wziął klawiaturę od pc, którą zalała kawa stąd klawiax classic :).
To stan przejściowy, który trwa już pół roku :).
W ogóle cud, że udało mi się reanimować a1200! W jednym miejscu po prostu !strzeliła mi w kosmos! ścieżka i myślałem, że koniec. Ale zalałem cyną i trzyma.

Tak więc polecam dwie odnogi działu:

1) super ztunningowane Amigi prezentujące się znakomicie
2) złomy (jak mój obecnie) czy inne kombinowane rozwiązania

[#7] Re: Dział ze zdjêciami naszych cacek

@Azzorek, post #1

Hej.

Przedyskutujemy ta propozycje w gronie PPA-Team. Jak narazie posrednim rozwiazaniem moze byc umieszczenie kilku (max 3 powiedzmy) fotek sprzetu w bonusie do Twoich screenshotow w dziale Graffiti. Screeny i bonusy mozesz przeslac na adres redakcja@ppa.pl .

Pozdrawiam,

[#8] Re: Dziaî ze zdjêciami naszych cacek

@rzookol, post #4

Ktos mial Mediatora 1200 w desktopie. Tez byla ciekawa fotka.
[#9] Re: Dział ze zdjêciami naszych cacek

@uran, post #7

A moze wystarczy jedno a porzadnie wykonane zdjecie? Jak na allegro - 1 zdjecie do 50k i finito !!
[#10] Re: Dział ze zdjêciami naszych cacek

@uran, post #7

Jeśli chodzi o mnie dokładnie, to mam trzy Amigi (licząc z CD32) w doskonałym stanie. Ich konfig można przeczytać w moim podpisie. Jeśli chodzi o A1200 to nie ma ona żadnych trudno dostępnych bajerów, natomiast jej niewątpliwym atutem jest doskonały stan (jak nowa) jak równiez doskonały stan monitora do którego jest podłączona (Amiga M1438S). Świetnie się prezentuje i mogłaby służyć za reklamę A1200 :D.
Natomiast jeśli chodzi o moją A500+ , to oprócz doskonałego stanu ma dwa unikalne dodatki również w stanie idealnym, a mianowicie: firmową stację dyskietek (białą) A1011, oraz unikalny kontroler dysków twardych podłączany z lewego boku - ROCTEC ROCHARD RH-800C. Jest w nim 400MB HD i 8MB Fast RAM. Cały ten zestaw A500+ jest podłączony do monitora Commodore 1084S (również w idealnym stanie).
Chciałbym się pochwalić moimi dwoma Amigami przed polskimi fanami tego komputera robiąc parę zdjęć mojego sprzętu, które mogę przesłać na adres PPA. Pytanie tylko ile zdjęć możecie zamieścić (i czy jest to wykonalne), oraz jakich mają być wymiarów ;). Jeśli chodzi o screeny z moich obu AmigaOS, to nie ma raczej co się chwalić (standardowe AmigaOS 3.1 i 2.1 bez żadnych dodatków).

Pozdrawiam

Azzorek

[#11] Re: Dział ze zdjêciami naszych cacek

@Azzorek, post #10

zdjęcia sprzętu można ewentualnie dodawać do skrinszotów na PAUBase.
[#12] Re: Dział ze zdjêciami naszych cacek

@R-Tea, post #11

A może zdjęcia wrzucać na jakiś Imageshack a tu stworzyć stronę, która będzie wyświetlać te zdjęcia? W ten sposób na serwerze PPA znalazłyby się tylko opisy oraz adresy http zdjęć, a to nie zajęłoby tyle miejsca.
[#13] Re: Dział ze zdjêciami naszych cacek

@MikeN, post #12

Zdaje się, że zdjęcia na Imageshack są przechowywane tylko tymczasowo.

[#14] Re: Dział ze zdjêciami naszych cacek

@Azzorek, post #5

Są "ładniejsze" ;)

[#15] Re: Dział ze zdjêciami naszych cacek

@AlaN, post #14

O rany..... . Ale wątpię żeby coś takiego gdzieś funkcjonowało. Chyba zrobiono to zdjęcie pod publikę - coś strasznego! TO jest zupełne moje przeciwieństwo....
Pozdrawiam Alan ;). Wiesz, że jeszcze nie zainstalowałem tego CDROMu od laptopa do mojej A1200 :D? Mam wszystko tylko jakoś się nie mogę zabrać...:/. Może boję się kroić obudowy A1200 - jest taka ładna trochę szkoda mi jej . Wiem jestem nienormalny :D, ale zdecydowałem w końcu, że zrobię niewidoczne wyprowadzenia na zewnętrz teśmu IDE i zasilania, a sam CDROM od Laptopa (biały NEC pamiętasz?) wkomponuję w jakąś ładną obudowę i będe podłączał jak będzie potrzebny. Może wreszcie wtedy kupię sobie AmogaOS 3.5 i postawię na A1200 ;).

Pozdrawiam

[#16] Re: Dział ze zdjêciami naszych cacek

@Prince, post #13

Tak właśnie, po jakims czasie zdjęcia znikają i zostają puste linki...
[#17] Re: Dział ze zdjęciami naszych cacek

@AlaN, post #14

Hehe, przypomniało mi się jak zalało mi klawiaturę kawą. Akurat wtedy pisałem jakiego programa i byłem w transie więc nie chciałem kończyć. Postukałem więc trochę te klawisze oblepione fusami (bueee) ale wszystko działało gitens.
Dopiero później rozkręciłem klawiaturę i pod wodę! Od tej pory ENTER jest też kursorem w prawo, a F1 to chyba też spacja... Może coś źle złożyłem?! Hmm...

No nie wiem czy to zdjęcie jest zrobione tak dla checy czy może rzeczywiście ten kompuć działał, ale co tam robi ta myszka z rolką? To się wydaje podejrzane, ale możliwe...

Ostatnia modyfikacja: 04.01.06 12:13
[#18] Re: Dział ze zdjêciami naszych cacek

@rzookol, post #4

Troche OT ale E.Schwartz popełnił coś takiego...
http://gallery.pimprig.com/showphoto.php?photo=5355&cat=501

[#19] Re: Dział ze zdjêciami naszych cacek

@Prince, post #13

"Zdaje się, że zdjęcia na Imageshack są przechowywane tylko tymczasowo."

Są przechowywane wiecznie. Moje leżą już tam ponad rok a nikt ich na pewno nie oglądał od czasu kiedy je uploadowałem.

cytat z FAQ:

How long will my uploaded images be available?

Your images will only be deleted if they do not adhere to our Terms of Service. Otherwise, your images will be available forever.
[#20] Re: Dział ze zdjêciami naszych cacek

@DiloN, post #18

Hehe, Amiga Zombie :)

[#21] Re: Dział ze zdjêciami naszych cacek

@Azzorek, post #3

[#22] Re: Dział ze zdjêciami naszych cacek

@mailman, post #21

Niedlugo wpakuja amige do odkurzacza albo mikrofalowki. Swoja droga wpadl mi go glowy projekt telewizora z wbudowana amiga. Gdzies pod klapka dyskretny przycisk power, naciskasz guzik AV na pilocie i jazda

[#23] Re: Dział ze zdjêciami naszych cacek

@Lorak, post #22

do odkurzacza nie pakuj bo zrobisz klona amigi walkera :D
[#24] Re: Dział ze zdjêciami naszych cacek

@Prince, post #13

a ja bym proponował umieścić fotki na cba.pl lub innym darmowym serwie gdzie nie ma limitów ściągania. Na cba są reklamy więc html byłby na serwie ppa (sam tak mam na swojej stronce - HTML mam na głównym serwie a fotki na serwku:) ).
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem