Forum » PPA
[#1] recenzje z prasy
Mam pytanie - Czy mógłbym przesłąć recenzje gier z magazynu "Amiga"? Mam skaner z oprogramowaniem do OCR. Oczywiście musiałbym zaznaczyć autora artykułu i numer czasopisma.

[#2] Re: recenzje z prasy

@ZigZag85, post #1

A zgoda autora? Zresztą z MA mamy układ odnośnie artykułów, tak więc podziękujemy.
[#3] Re: recenzje z prasy

@mailman, post #2

No dobrze :( , szkoda.

[#4] Re: recenzje z prasy

@mailman, post #2

Macie? Wlasnie jeden przeczytalem, ale nie lepiej zeby czytelnicy Waszej stronki cos od siebie dali, niz dawac to co bylo w "MA", a co kazdy moze jeszcze jakos zdobyc/kupic/sciagnac?

[#5] Re: recenzje z prasy

@c3h6, post #4

To jest truizm.... Pewnie że lepiej i zdecydowana większość artykułów pochodzi od czytelników czy też redaktorów PPA. Jednak niewielu użytkowników jest aktywnych, większość tylko wchodzi na stronę by przeczytać aktualności lub rzucić okiem na aktualności lub forum. Nic ponadto.

[#6] Re: recenzje z prasy

@grxmrx, post #5

Ja chętnie mogę opisać swoje perypetie i osiągnięcia związane z kompresją dźwięku (tj. mowy ludzkiej) w C++ :D
Niestety, temat niewiele związany z samą amigą - raczej z wszelakimi algorytmami :P

[#7] Re: recenzje z prasy

@c3h6, post #4

Wiele tematów w MA jest, można rzecz, uniwersalnych i z całą pewnością mogłyby być ogólnodostępne na sieci (np. opis błędów AmigaDOS by się przydał), aby uniknąć miliona pytań o to samo (głównie mowa o laikach, którzy nie mają zbyt dużego pojęcia o systemie). Oczywiście, że byłoby lepiej, gdyby ludzie pisali teksty świeże lub tamte uaktualniali, ale jak widzisz chętnych wielu nie ma, a dyskutantów jak zwykle tuzin, a najlepiej jeszcze takich, którzy chcieliby skądś spisać i się pod tym podpisać... Co do MA, to jest tak jak napisałem - jest zgoda na pewną ilość tekstów, które może kiedyś znajdą się na PPA (a może się nie znajdą) lub trafią na portal w wersji odkurzonej z zaznaczeniem podstaw na jakich powstały.
[#8] Re: recenzje z prasy

@mailman, post #7

Możnaby też pomóc w rozbudowie działu "FAQ" na PPA ;)

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem