Forum » PPA
[#1] Cos sie popsulo w ppa
To bardziej dla administratorow:

Nad licznikiem pojawil sie taki mesydż:
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/ppa/public_html/newsy/licznik_inc.php on line 92

Lewe menu przez to jest nienaturalnie rozciagniete (zajmuje pol strony). Przegladam teraz ppa w IE6.0.

Komus tez tak sie kaszani czy to tylko u mnie

[#2] Re: Cos sie popsulo w ppa

@Lorak, post #1

Tak, kaszani się. Pewnie jakieś zmiany w kodzie są wprowadzane.

[#3] Re: Cos sie popsulo w ppa

@Prince, post #2

Pudło. :D Zmiany w MySQL-u zaszły.
Niestety też widzimy wszelkie błędy, zwłaszcza te na stronie głównej. Niemniej dzięki za reakcję. No ale jak były "pady" serwisu, to nikt o tym nie napisał.

[#4] Re: Cos sie popsulo w ppa

@Lorak, post #1

Jak tylko wróciłem z działki, na której zbierałem czereśnie (a raczej resztki z tego co mi łaskawie szpaki pozostawiły...) sprawdziłem co się dzieje i okazało się, że tabela z adresami IP (tymi od licznka) jest popsuta, poza sprawdzaniem czy ktoś tego samego dnia drugi raz nie wlazł (by nie nabijało licznika tego samego dnia) do niczego innego ta tabela nie jest wykorzystywana i co za tym idzie nie jest aż taka ważne jak inne (choć jest intensywnie eksploatowana, być może stąd jej pad).
Odpowiednim narzędziem naprawiłem tę tabelę i już działa.

[#5] Re: Cos sie popsulo w ppa

@grxmrx, post #4

a ja dodam, że ppa.pl i ppa.pl/index.php ładują co innego ...
ppa.pl to aktualne newsy, a
ppa.pl/index.php to jakieś starsze
[#6] Re: Cos sie popsulo w ppa

@fazo, post #5

Dziwne rzeczy opisujesz :) Sprawdź czy na pewno nie wczytujesz jakiejś strony z bufora dyskowego.

[#7] Re: Cos sie popsulo w ppa

@grxmrx, post #6

ano fakt - dziwna sprawa
[#8] Re: Cos sie popsulo w ppa

@SirLEO, post #3

Dziś ok. 22:15 PPA nie miałem dostępne przez jakieś 15 minut - serwer się nie zgłąszał. Awaria czy zmiany?

[#9] Re: Cos sie popsulo w ppa

@AlaN, post #8

ostatnio dosc czesto pada serwer.... chyba admina trzeba pogonic :)

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem