Forum » PPA
[#1] PDF
Miło mi jest zakomunikować, że od wczoraj dostępna jest możliwość eksportu artykułu do dokumentu PDF. Generowany jest prosty dokument, bez obrazków i z interpretacją jedynie tagów a oraz h3. Jednak może mimo wszystko komuś taka opcja się przyda, link do wersji PDF artykułu jest dostępny w treści każdego artykułu w lewym dolnym rogu.

Sugestie/uwagi/opinie mile widziane.

[#2] Re: PDF

@grxmrx, post #1

Super! Ale naprawdę chętnie korzystałbym też z PDF-ów wzbogaconych o graficzkę i styl. Nie tylko w obrazki uzupełniające tekst, ale też barwy/lay PPA. Ale to już detale. :)

[#3] Re: PDF

@Kokos, post #2

Ciekawy pomysł z tym bezpośrodnim eksportem do PDF.

Ale po kiego grzyba potrzebny ci Kokos w takim PDF styl/barwy PPA? Ja to rozumiem jako pomoc do łatwego i szybkiego wydruku artykułu lub artykułów. Bardziej brak w tej chwili eksportu ramek.

Teraz każdy może sobie wydrukować dowolną "składankę" artykułów i mieć PPA w formie papierowej :)

[#4] Re: PDF

@Kokos, post #2

Testowałem skrypt, w którym generowany jest PDF z obrazkami, no ale niezbyt ciekawie mi to wyszło. Obrazki czasami wyjeżdżały poza kartkę na dole. Zapewne da się to jakoś obejść, ale aktualnie nie mam motywacji do dalszej pracy z tym skryptem.

[#5] Re: PDF

@grxmrx, post #4

I tak dla mnie jesteś wielki. :)

[#6] Re: PDF

@Kokos, post #5

Jak porownam gabaryty to Fei jest chyba wiekszy :P

[#7] Re: PDF

@Kokos, post #5

Ciesze się, choć ja i tak mało jeszcze umiem patrząc na to czego nie wykorzystuje w swoich skryptach a co jest aktualnie stosowane w aplikacjach tego typu.

Jeśli ktoś jest chętny do współpracy to zapraszam, może ktoś mądrzejszy i bardziej doświadczony w programowaniu w PHP mógłby przejrzeć choćby część kodu i poprawić lub ulepszyć niektóre części strony (sam wszystkim na raz nie jestem w stanie się zajmować a kodu nie uwolnie bo nie chce żeby ktoś później wyciągał błędną opinię na temat mojego kodu - nie jest w całości profesjonalnie napisany bo kilka lat temu nie wiedziałem jak coś można napisać lepiej, etc. a nie zmienie całości tak od razu na coś pięknego...).

[#8] Re: PDF

@grxmrx, post #1

cóż, ja mogę tylko pochwalić, naprawdę mi się podoba

[#9] Re: PDF

@grxmrx, post #1

Jak dla mnie taka forma jest absolutnie ok - do druku nic więcej nie trzeba. Chociaż... może jakiś skrypt do generacji wstępniaków?

[#10] Re: PDF

@koodlaty, post #9

Skrypt nie chwyta tagów UL, OL i LI.
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem