Forum » PPA
[#1] dziwne zapętlenia
Wczoraj i dzisiaj zdarzyło mi się, że po kliknięciu na dodaj komentarz po newsem, IB wpadał jakby w pętlę pobierając wielokrotnie bez końca ten sam kawałek kodu z formularzem do komentowania.
Wczoraj klikając na "dodaj komentarz" pod newsem o czeskim indeksie IB pobrał ponad 1mb kodu zanim mu przerwałem. Jak przerwałem to pod newsem miałem chyba ze 100 pól do komentarza.
Dzisiaj podobnie zdarzyło się z newsem o TA 23PL.
W obu przypadkach te newsy były jeszcze bez komentarzy gdy klikałem, więc dzisiaj sprawdziłem w ten sposób kilka newsów, które jeszcze komentarzy nie mają, ale sytuacja się nie powrórzyła.
Zdarzyło się komuś coś podobnego?
Nie wiem czy to błąd w kodzie strony, czy bug IB ale widać nie jest to powtarzalne.
[#2] Re: dziwne zapêtlenia

@R-Tea, post #1

Ja nigdy się z czymś takim nie spotkałem używając IB

[#3] Re: dziwne zapętlenia

@R-Tea, post #1

Za mało danych, zapewne jest jakiś błąd w skrypcie, ale nie wiem jak go powtórzyć.

[#4] Re: dziwne zapêtlenia

@grxmrx, post #3

Nadworny tester kodu PPA, który przypadkowo wpada na różne, różniaste błędy, do których wiele osób nawet nie dotrze w życiu się z czymś takim nie spotkał. Nadmienię jednak, że na firmowym IE spotykam się z podobnymi przypadkami, ale nie na PPA, lecz na innych portalach. Z cache trzeba wówczas usuwać jakieś ogromniaste pliki. Sądzę, że to może mieć związek z proxy, ale nie cytujcie mnie. Tak czy owak, trzeba będzie się temu przyjrzeć.
[#5] recenty z głównej

@R-Tea, post #1

Może to kolejny objaw, który u nikogo nie występuje.
Ostatnie posy z forum pokazywane na głownej stronie pokazują coś zupełnie innego niż ostatnie posty z głownej strony forum w danej chwili. Mnie wygląda to na to, że głowna strona pokazuje starsze posty przynajmniej o 10 pozycji w tył.

Do niedawna wszystko było ok, a nie pamiętam abym coś u siebie w konfiguracji IB czy Miami zmieniał. Wyczyściłem disk cache i cache z pamięci ale to nic nie pomogło.
[#6] Re: recenty z głównej

@R-Tea, post #5

Informacje o postach na forum, które widać na głównej stronie nie obejmują kategorii Hyde Park (zostało to wyłączone). Stąd ta rozbieżność.
[#7] Re: recenty z głównej

@R-Tea, post #5

Sprawdziłem przed chwilą czy ten mój post pojawił się w recentach na głownej stronie, ale zanim przełaczyłem na główną to po raz kolejny najpier wyczyściłem cache dyskowy i z pamięci. Dziwna rzecz się zrobiła:

RECENTY Z GŁÓWNEJ
recenty z głównej 
  Re: Legion-kod zrodl... 
  Re: legion cdn. 
  legion cdn. 
  Re: Nowi? 
  Re: Przepiekna gra.. 
  Przepiekna gra.. 
  Re: szukam nazwy gry... 
  Re: szukam nazwy gry... 
  Re: PLC i Amiga :)

RECENTY Z FORUM
Dzisiaj, 13:29 R-Tea recenty z głównej 
Dzisiaj, 13:25 Prince Re: PMPO 
Dzisiaj, 13:22 R-Tea Re: fotograficzne pytanie 
Dzisiaj, 13:07 Grzegorz Kraszewski Re: PMPO Dzisiaj, 12:59 Koyot1222 Re: PMPO 
Dzisiaj, 12:57 quaint Re: Z naszego układu zniknęła 1 planeta! 
Dzisiaj, 12:42 Prince PMPO 
Dzisiaj, 12:39 Koyot1222 Re: fotograficzne pytanie 
Dzisiaj, 12:31 Koyot1222 Re: fotograficzne pytanie 
Dzisiaj, 12:24 Koyot1222 Re: fotograficzne pytanie
[#8] Re: recenty z głównej

@mailman, post #6

dlaczego ja wcześniej tego nie przeczytałem :)
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem