Forum » PPA
[#1] Atak Miodka ;)
W odnośnikach tekstowych na dole strony portalu niepoprawnie wyświetlają się polskie litery:
- Archiwum aktualnoci (bez ś w aktualnoci),
- Gieda - zamiast Giełda,
- w linku do sprzętu są krzaki.

Jeszcze jedna rzecz - od kilku dni forum zachowuje się dziwnie. Gdy wchodzę na nie niezalogowany i klikam na linku Odpowiedz na tę wiadomość to czasem przenosi mnie do okna logowania, czasem wyświetla tylko daną wiadomość, na którą próbuję odpowiedzieć (sama wiadomość - bez możliwości logowania), a czasem w ogóle nie reaguje na naciśnięcie. Mam nadzieję, że jasno to pisałem.

P.S. Nie bić, nie bić - ...ja tylko niosę pomoc. :D

[#2] Re: Atak Miodka ;)

@APC74, post #1

Czemu błędy nie w Bugtackerze tylko na forum?

[#3] Re: Atak Miodka ;)

@APC74, post #1

W odnośnikach tekstowych na dole strony portalu niepoprawnie wyświetlają się polskie litery:
- Archiwum aktualnoci (bez ś w aktualnoci),
- Gieda - zamiast Giełda,
- w linku do sprzętu są krzaki.

Za chwile to poprawie, dzięki za głoszenie. Niedawno było OK, ale pare dni temu zmieniałem zawartość stopki i musiałem to robić akurat w jednym z edytorów na Linuksie (bodajże edytor Kate, bo na pewno nie Quanta+) i tam domyślnie było ustawione kodowanie UTF-8 czego nie zauważyłem.

Jeszcze jedna rzecz - od kilku dni forum zachowuje się dziwnie. Gdy wchodzę na nie niezalogowany i klikam na linku Odpowiedz na tę wiadomość to czasem przenosi mnie do okna logowania, czasem wyświetla tylko daną wiadomość, na którą próbuję odpowiedzieć (sama wiadomość - bez możliwości logowania), a czasem w ogóle nie reaguje na naciśnięcie. Mam nadzieję, że jasno to pisałem.

W kodzie forum nic nie zmieniałem od dawna. Może po prostu wchodzisz do różnych działów, a dla każdego działu z osobna są zapisywane w ciastkach ustawienia trybu przeglądania forum (drzewkowy - z wątkami lub płaski).
Najlepiej logować się na głównej stronie.

[#4] Re: Atak Miodka ;)

@Lord_10up, post #2

Jakoś zawsze myślałem, że Bug Tracker służy do zgłaszania pomysłów/błędów do AmiGG i in. Programów, a sprawy związane z PPA zgłasza się właśnie tu. Człowiek uczy się całe życie. :)

[#5] Re: Atak Miodka ;)

@grxmrx, post #3

...dla każdego działu z osobna są zapisywane w ciastkach ustawienia trybu przeglądania forum...

Hm to by wyjaśniało, dlaczego forum w pracy pamięta ustawienia, a w domu nie - domowa przeglądarka kasuje wszystkie ciasteczka po wyłączeniu jej (czy raczej w trakcie jej zamykania). Czas pogrzebać w prefsach Firefoxa. Dzięki.

[#6] Re: Atak Miodka ;)

@grxmrx, post #3

Jeszcze trzeba zmienić "Gieda"

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem