Forum » PPA
[#1] Rok czterocyfrowy
Można prosić o ukazywanie roku przy każdym poście/komentarzu w formacie czterocyfrowym? Trochę się można pogubić/zamyślić przy zapisie np. 06.01.07. (tym bardziej że w Polsce od różnych stron (jak zapewne niektórzy zauważyli) datę się zapisuje...) Przecież te dwie dodatkowe cyferki wiele miejsca nie zajmą.

[#2] Re: Rok czterocyfrowy

@El Amigos, post #1

Według prawideł językowych w Polsce datę zapisuje się dzien-miesiac-rok... kiedys komunisci chcieli to zmienic, ale przepis zmieniajacy obowiazywal chyba 2 lata, przez to jest teraz balagan.

[#3] Re: Rok czterocyfrowy

@El Amigos, post #1

A jaki problem będzie 'siódmego lipca dwa tysiące siódmego roku'! 07.07.07 - który to dzień, który miesiąc a który rok?

[#4] Re: Rok czterocyfrowy

@El Amigos, post #1

@ El Amigos
Można prosić o ukazywanie roku przy każdym poście/komentarzu w formacie czterocyfrowym?

Jestem za.
[#5] Re: Rok czterocyfrowy

@R-Tea, post #4

Dzięki za poparcie.

Nadal jednak jest bez zmian.

Apeluję zatem do czytających ten wątek, aby wyrazili swoje zdanie na ten temat. Jak 10 osób napisze "Jestem za", to pewnie coś się ruszy.

[#6] Re: Rok czterocyfrowy

@El Amigos, post #5

być za :)

[#7] Re: Rok czterocyfrowy

@El Amigos, post #5

Za, Wysoki Adminie ok, racja
[#8] Re: Rok czterocyfrowy

@Yanoosh_Shoonay_, post #7

Popieram kolegów jestem za

[#9] Re: Rok czterocyfrowy

@Kaczus, post #2

Zgadza się. Pamiętam jak to zmienili. Potem nagle komuś się odwidziało i znów jest "normalnie". Wersja dzień-miesiąc-rok bardziej mi odpowiada, chociaż przyznam się, że w jednym przyapdku używam rok-miesiąc-dzień. Jak robię częste backupy tego co robię to tak nazywam archiwa (kiedyś lha, potem zip, a teraz 7z). Dzięki temu archiwa są prawidłowo posortowane w oknie Ambienta/Maglellana/Windowsa. :)

Jeżeli tylko jest miejsce i możliwość to zawsze jestem za pełną datą, np. 28-09-1974 (nie pytać co to za data, hehehe).

[#10] Re: Rok czterocyfrowy

@krzysiekk, post #8

Za za jestem za!

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem