Forum » PPA
[#1] uwierzytenianie wiadomości
Jak próbuję coś wysłać na PPA to dostaję mejla z prośbą o potwierdzenie poprzed odpowiedź na tę wiadomość bez zmieniania lini tematu.
Odpowiadam więc i ponownie dostaję tę samą wiadomość. Odpowiadam, i znów ta wiadomość przychodzi. I tak mogę w kółko.
Myślałem, że to może przez to, że SimpleMail dodaje do tematu "Re: ", ale jak to usunąłem raz przed wysłaniem potwierdzenie to nic to nie pomogło.
W ten sposób chyba mój opis cyfraka do działu sprzęt nie dotarł do nikogo z PPA i będę musiał go napisać od nowa, bo nie mam nigdzie kopii :(
[#2] Re: uwierzytenianie wiadomości

@R-Tea, post #1

Spróbuj z YAM-a. To na pewno działa.

P.S. A dlaczego nie skorzystałeś z formularza?
[#3] Re: uwierzytenianie wiadomości

@mailman, post #2

Właśnie chodzi o to, że skorzystałem z formularza. :) Później dostałem automatyczny mejl z konta SirLEO.
Gdybym wysyłał z klienta poczty nie martwiłbym się o kopię.

Z YAMa też próbowałem. Ten sam efekt. Oczywiście mówię tu o potwierdzeniach, bo sam opis aparatu wysłałem przez formularz PPA.

Ostatnia modyfikacja: 11.01.07 16:39
[#4] Re: uwierzytenianie wiadomości

@R-Tea, post #1

u mnie to samo. Po wysłaniu 2 odpowiedzi skasowałem posty i przestałem się tym przejmować. Jak nie odpowiesz, więcej nie dostaniesz tego maila :D

Coś nawaliło na PPA?

[#5] Re: uwierzytenianie wiadomości

@AlaN, post #4

@ AlaN
A co wysyłałeś na PPA i jaką drogą?
[#6] Re: uwierzytenianie wiadomości

@R-Tea, post #5

Ja tez dostałem, jak odpowiedziałem na forum PPA, tyle, że się nie przejąłem i olałem...
[#7] Re: uwierzytenianie wiadomości

@mailman, post #2

Pewnie z formularza pisal, do mnie tez przyszla prosba o potwierdzenie
jednego z komentarzy, mimo, ze z formularza wyslalem ja. Mi się udało
odpowiedziec, widać konto przedpiszcy jest na jakichś blacklistach
spamowych...

[#8] Re: uwierzytenianie wiadomości

@Kaczus, post #7

@ Kaczus
widać konto przedpiszcy jest na jakichś blacklistach
spamowych...

Wątpię, że moje też. Od ok. 1 m-ca mam konto w domenie amiga.pl
To musi być coś innego.
[#9] Re: uwierzytenianie wiadomości

@R-Tea, post #8

Domena raczej nie ma znaczenia, liczy się serwer, na nim to musi być poinstalowanych kilka rzeczy, no i gdzieś jakoś uwierzytelnić się trzeba. ;)

Zastanawiam się, dlaczego nagle tyle osób się znalazło, którym coś nie działa? Wcześniej nie mogli zgłaszać?

Proszę wszystkich o wysłanie testowego maila, z formularzy na PPA lub emaili (muszą być prawdziwe, bowiem potwierdzenie przychodzi!), jak raz się zweryfikuje odsyłając emaila, to każde kolejne wysyłanie już tego nie potrzebuje.

[#10] Re: uwierzytenianie wiadomości

@SirLEO, post #9

Wcześniej nikt się nie odzywał, bo wcześniej nic takiego się nie
działo - teraz miałem w sumie 2 w dość krótkim czasie... O ile
pierwszy mnie nie zdziwił - raz na jakiś czas myślę sobie serwer
wysyła by potwierdzić tożsamość, o tyle kolejny w tak krótkim czasie
to coś dziwnego...

[#11] Re: uwierzytenianie wiadomości

@R-Tea, post #5

Pisałem na forum z WWW. I raz odpowiedziałem na PW także z WWW. Po tym dostałem to co inni, ale po nieodpowiedzeniu już więcej tego nie zobaczyłem w skrzynce.

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem