[#4]
Re: Benedykt Dziubałtowski
@Adrian Horn,
post #3
Nie wiem czemu, ale Twój post odbieram jak atak na moją osobę, tudzież na całą redakcję jak gdybyśmy popełnili jakiś występek. Piszesz obrażony i z pretensjami. W sumie nie powinienem brnąć w ten temat, ale proszę bardzo.
tzn ile dni trzeba czekać??? 5/20/100??
Aż będziemy mieć chwilę czasu? Może inni mają czasu aż nadto, ale my nie aż tyle jak się wszystkim wydaje. Normalnie pracujemy, mamy normalne rodziny. Sądzisz, że jak przychodzę do domu, to jedna rzecz, o której myślę to dopisanie kogoś do Komu Piwo? Jeżeli nawet, to najważniejsze są Aktualności. Reszta w swoim czasie. Nikt nam nie płaci za to, że mamy to robić na "już".
Poza tym dział Komu Piwo to dział, do którego nie wpada każdy, bo musielibyśmy wypisać tam chyba z setkę lub więcej nazwisk. Każdy się w mniejszym lub większym stopniu przyczynił do rozwoju portalu i jesteśmy mu wdzięczni. Tych specjalnych (w sumie specjalnym jest każdy, kto zdecydował się coś zrobić) wymieniamy w Komu Piwo, choć aby tam wskoczyć też musi upłynąć trochę czasu.
Mówisz o tym ,że ludzie nie piszą artków ,recenzji nie robią nic. Dziwisz się?? Skoro nawet Taki Benedykt który poruszył niebo i ziemię w amigowym światku nie może zostać nagrodzony wpisem w dziale KOMU PIWO.
A to ludzie robią to po to, aby być tam wpisanym? Sądziłem, że osoby, które podsyłają nam artki robią to dla innych i wystarczającą dla nich gratyfikacją jest publikacja tekstu i podziękowania czytelników. Kierując się tym rozumowaniem mojej osobie powinniście walnąć pomnik, bo nieskromnie mówiąc ciągnę ten portal do przodu. To rozumowanie jest oczywiście błędne i nie mam takiego podejścia do sprawy, ale takie wnioski można wyciągnąć z tego co napisałeś. Dział Komu Piwo jest aktualizowany raz na jakiś czas (pół roku, rok), gdy mija pewien okres czasu i widać, że ktoś faktycznie zasługuje na to, aby tam zostać wpisanym. Przykład Benedykta - jego teksty zaczęły pojawiać się chyba od września. Czy już wtedy miałem go umieścić, bo za trzy miesiące podesłałby mi jeszcze kilka innych tekstów? Jak miałbym ocenić jego działanie? Zbyt emocjonalnie do tej kwestii podchodzisz.
Poza tym chciałbym zaproponować sondę:
"Czy chcesz aby Benedykt Dziubałtowski dołączył do redakcji PPA"
Pozwolisz, że to redakcja PPA będzie decydować kto zostanie jej członkiem, a nie czytelnicy i sonda.
Nie zamierzam tutaj nikogo obrażać czy dyskryminować ale popatrz sam czy Poza Tobą któryś z redaktorów wykazuje taką aktywność jak Ty?? Albo jak wspomniany już Benedykt??
Benedykt oczywiście odwala wyśmienitą robotę utrzymując i łapiąc kontakt z różnymi ludźmi amigowego świata. Chwała mu za to i wielkie podziękowania. Mam nadzieję, że sił mu nie zabraknie na dalszą pracę w tym temacie. Benedykt wie, że jesteśmy mu za to wdzięczni. Jestem z nim w stałym kontakcie, choć miało być całkiem inaczej. Oczywiście można go przyjąć do redakcji, o czym w gronie redakcyjnym już były rozmowy na ten temat dawno temu, pytanie tylko co to zmieni dla Ciebie? Nie piszę, że Benedykt zostanie redaktorem, ale też nie piszę że nie zostanie. Jaką tylko z tego korzyść będziesz miał Ty, skoro tak bardzo się o to upominasz?
Poza tym nie odpowiedziałeś na moje pytanie : Co trzeba zrobić aby zostać jednym z redaktorów serwisu ppa.pl?
Chociażby nie krzyczeć tak jak to robisz teraz Ty. Prowadzenie portalu nie jest taką prostą sprawa. To ogromna odpowiedzialność. Otrzymujesz dostęp do wielu miejsc i rzeczy. Kilku osobom już kiedyś musieliśmy podziękować - po co popełniać te same błędy?
Na tę chwilę napiszę, że członkowstwo Benedykta było rozważane w gronie redakcyjnym. Jakie będą tego dalsze losy - czas pokaże. Benedykt na tę chwilę jest stałym współpracownikiem i został dopisany do Komu Piwo.