Forum » PPA
[#1] Benedykt Dziubałtowski
Witam chciałem podziękować Benkowi za jego pracę na rzecz Amigi jednak nurtuje mnie jedna rzecz.

http://www.ppa.pl/komupiwo/komupiwo.php

"Specjalne podziękowania dla wszystkich osób, które w mniejszym i większym stopniu przyczyniły się do istnienia portalu, a w szczególności dla tych, którzy wsparli nas swoimi artykułami, informacjami i całą resztą.
Baron Althaar, Grzegorz "Greg" Banas, Rafał Chyła, Michał "Citoz" Czyżewski, Dari®, Mariusz Danilewicz, Andrzej Drozd, Emers, Robert Jackowski, Stefan "Stead" Koralewski, Robert Krajcarz, Dariusz Krzempek, Marcin Kwiatkowski, Mariusz Litwińczuk, Tomasz Magosa, Krzysztof Miłota, Marcin "Morgoth" Kurek, Piotr "6Amper" Murmydłowski, Marek Pampuch, PopoCop, Yanoosh Shoonay, Daniel "Reactor" Sternik, Tails, DJ Thunder, Piotr Trochymiak, Patryk "MaveRick" Żakowski"

Dlaczego tutaj nie ma Benedykta i dlaczego Benedykt nie jest członkiem redakcji ppa.pl???
A tak w ogóle co trzeba zrobić żeby zostać członkiem redakcji??

A do samego Benedykta pytanie: Jak Ty to robisz zdradź swoje metody działania.
[#2] Re: Benedykt Dziubałtowski

@Adrian Horn, post #1

"Specjalne podziękowania dla wszystkich osób, które w mniejszym i większym stopniu przyczyniły się do istnienia portalu, (...)

Benedykt zostanie wkrótce dopisany. Nie wszystko na raz i od razu. My też pracujemy zawodowo, a portal to tylko zajęcie po godzinach.

dlaczego Benedykt nie jest członkiem redakcji ppa.pl???

W formie stałego współpracownika sprawdza się doskonale i raczej tak na razie zostanie.
[#3] Re: Benedykt Dziubałtowski

@mailman, post #2

Benedykt zostanie wkrótce dopisany. Nie wszystko na raz i od razu. My też pracujemy zawodowo, a portal to tylko zajęcie po godzinach.

tzn ile dni trzeba czekać??? 5/20/100??

Mówisz o tym ,że ludzie nie piszą artków ,recenzji nie robią nic. Dziwisz się?? Skoro nawet Taki Benedykt który poruszył niebo i ziemię w amigowym światku nie może zostać nagrodzony wpisem w dziale KOMU PIWO.

Poza tym chciałbym zaproponować sondę :

"Czy chcesz aby Benedykt Dziubałtowski dołączył do redakcji PPA"

Nie zamierzam tutaj nikogo obrażać czy dyskryminować ale popatrz sam czy Poza Tobą któryś z redaktorów wykazuje taką aktywność jak Ty?? Albo jak wspomniany już Benedykt??

Poza tym nie odpowiedziałeś na moje pytanie : Co trzeba zrobić aby zostać jednym z redaktorów serwisu ppa.pl?

Co Ty na to drogi Mailman-ie??

Co Wy na to droga społeczności poratalu ppa.pl??
[#4] Re: Benedykt Dziubałtowski

@Adrian Horn, post #3

Nie wiem czemu, ale Twój post odbieram jak atak na moją osobę, tudzież na całą redakcję jak gdybyśmy popełnili jakiś występek. Piszesz obrażony i z pretensjami. W sumie nie powinienem brnąć w ten temat, ale proszę bardzo.

tzn ile dni trzeba czekać??? 5/20/100??

Aż będziemy mieć chwilę czasu? Może inni mają czasu aż nadto, ale my nie aż tyle jak się wszystkim wydaje. Normalnie pracujemy, mamy normalne rodziny. Sądzisz, że jak przychodzę do domu, to jedna rzecz, o której myślę to dopisanie kogoś do Komu Piwo? Jeżeli nawet, to najważniejsze są Aktualności. Reszta w swoim czasie. Nikt nam nie płaci za to, że mamy to robić na "już".

Poza tym dział Komu Piwo to dział, do którego nie wpada każdy, bo musielibyśmy wypisać tam chyba z setkę lub więcej nazwisk. Każdy się w mniejszym lub większym stopniu przyczynił do rozwoju portalu i jesteśmy mu wdzięczni. Tych specjalnych (w sumie specjalnym jest każdy, kto zdecydował się coś zrobić) wymieniamy w Komu Piwo, choć aby tam wskoczyć też musi upłynąć trochę czasu.

Mówisz o tym ,że ludzie nie piszą artków ,recenzji nie robią nic. Dziwisz się?? Skoro nawet Taki Benedykt który poruszył niebo i ziemię w amigowym światku nie może zostać nagrodzony wpisem w dziale KOMU PIWO.

A to ludzie robią to po to, aby być tam wpisanym? Sądziłem, że osoby, które podsyłają nam artki robią to dla innych i wystarczającą dla nich gratyfikacją jest publikacja tekstu i podziękowania czytelników. Kierując się tym rozumowaniem mojej osobie powinniście walnąć pomnik, bo nieskromnie mówiąc ciągnę ten portal do przodu. To rozumowanie jest oczywiście błędne i nie mam takiego podejścia do sprawy, ale takie wnioski można wyciągnąć z tego co napisałeś. Dział Komu Piwo jest aktualizowany raz na jakiś czas (pół roku, rok), gdy mija pewien okres czasu i widać, że ktoś faktycznie zasługuje na to, aby tam zostać wpisanym. Przykład Benedykta - jego teksty zaczęły pojawiać się chyba od września. Czy już wtedy miałem go umieścić, bo za trzy miesiące podesłałby mi jeszcze kilka innych tekstów? Jak miałbym ocenić jego działanie? Zbyt emocjonalnie do tej kwestii podchodzisz.

Poza tym chciałbym zaproponować sondę:
"Czy chcesz aby Benedykt Dziubałtowski dołączył do redakcji PPA"

Pozwolisz, że to redakcja PPA będzie decydować kto zostanie jej członkiem, a nie czytelnicy i sonda.

Nie zamierzam tutaj nikogo obrażać czy dyskryminować ale popatrz sam czy Poza Tobą któryś z redaktorów wykazuje taką aktywność jak Ty?? Albo jak wspomniany już Benedykt??

Benedykt oczywiście odwala wyśmienitą robotę utrzymując i łapiąc kontakt z różnymi ludźmi amigowego świata. Chwała mu za to i wielkie podziękowania. Mam nadzieję, że sił mu nie zabraknie na dalszą pracę w tym temacie. Benedykt wie, że jesteśmy mu za to wdzięczni. Jestem z nim w stałym kontakcie, choć miało być całkiem inaczej. Oczywiście można go przyjąć do redakcji, o czym w gronie redakcyjnym już były rozmowy na ten temat dawno temu, pytanie tylko co to zmieni dla Ciebie? Nie piszę, że Benedykt zostanie redaktorem, ale też nie piszę że nie zostanie. Jaką tylko z tego korzyść będziesz miał Ty, skoro tak bardzo się o to upominasz?

Poza tym nie odpowiedziałeś na moje pytanie : Co trzeba zrobić aby zostać jednym z redaktorów serwisu ppa.pl?

Chociażby nie krzyczeć tak jak to robisz teraz Ty. Prowadzenie portalu nie jest taką prostą sprawa. To ogromna odpowiedzialność. Otrzymujesz dostęp do wielu miejsc i rzeczy. Kilku osobom już kiedyś musieliśmy podziękować - po co popełniać te same błędy?

Na tę chwilę napiszę, że członkowstwo Benedykta było rozważane w gronie redakcyjnym. Jakie będą tego dalsze losy - czas pokaże. Benedykt na tę chwilę jest stałym współpracownikiem i został dopisany do Komu Piwo.
[#5] Re: Benedykt Dziubałtowski

@Adrian Horn, post #3

Adrian Horn napisał(a):

> Poza tym chciałbym zaproponować sondę :
>
> "Czy chcesz aby Benedykt Dziubałtowski dołączył do redakcji
> PPA"
>
> Nie zamierzam tutaj nikogo obrażać czy dyskryminować ale
> popatrz sam czy Poza Tobą któryś z redaktorów wykazuje taką
> aktywność jak Ty?? Albo jak wspomniany już Benedykt??
>
> Poza tym nie odpowiedziałeś na moje pytanie : Co trzeba zrobić
> aby zostać jednym z redaktorów serwisu ppa.pl?
>
> Co Ty na to drogi Mailman-ie??
>
> Co Wy na to droga społeczności poratalu ppa.pl??

A po co Benio miałby się tam znaleźć? Tylko, żeby go wyróżnić? Myślę, że on sam dosyć dobrze się wyróżnia i nie potrzebuje żadnych honorowych tytułów. Nie ma co się podniecać i wrzucać na siłę gościa tam gdzie on sam się nie pcha.

I tips na koniec: zluzuj poślady. ;)

[#6] Re: Benedykt Dziubałtowski

@mailman, post #4

Powiem Ci jaki ja mam w tym Interes :

Aby odnaleźć choćby takiego księdza Jana Pikula Trzeba było wykonać 62 (słownie sześćdziesiąt dwa ) telefony ktoś musiał za to zapłacić zgadnij kto??

Benedykt podarował mi Amigę choć było mnie stać na jej zakup . Mało tego ostatnio okazało się , że ks Jan Pikul jednak zgodzi się na wywiad i na napisanie artykułu dla PPA zgadnij kto go na to namówił??

Poza Tym udało sie Benedyktowi odnaleźć członków grupy World Software (kolejne kilkadziesiąt telefonów) Już nie wspomnę o prawie godzinnej rozmowie z Panem Pampuchem (zamiejscowej)

Ja osobiście nie wyobrażam sobie używanie pirackiego softu czy to na pececie czy to na amidze i dla mnie dział rodzynki jest istna skarbonką i ostoja amigowego światka!!

Przykro mi ,że odebrałeś mój post jak atak na Twoja osobę . Ani przez chwilę nie zamierzałem tak postąpić. Przepraszam też Benedykta za wyjawienie poufnych informacji jednak musiałem to zrobić...
[#7] Re: Benedykt Dziubałtowski

@Adrian Horn, post #6

Sądzisz, że jak wstąpi do redakcji, to będzie miał zwrot kosztów? OK

Całkowicie nie rozumiem tej argumentacji. Ja poświęcając czas portalowi częściowo zaniedbuję rodzinę, a to rzecz niemierzalna żadną jednostką walutową.
[#8] Re: Benedykt Dziubałtowski

@Adrian Horn, post #6

Ja domyślam się, że Benio urósł u Cienie do rangi guru, ale to wcale nie znaczy, że ma znaleźć się w tabelce Redakcja. To, że ktoś komus oddał amigę, lub trudzi się na rzecz portalowiczów o dobre wywiady czy rodzyny to jeszcze nie znaczy jeszcze, że powinien się tam znaleźć. Z resztą najpierw pogadaj z Benedyktem czy w ogóle go to interesuje..

[#9] Re: Benedykt Dziubałtowski

@mailman, post #7

Ehhhhh.... Chciałem powiedzieć , że ja mu finansowałem te rozmowy ale fakt dokonania takich rzeczy zasługuje na wyróżnienie w jakims stopniu nieprawdaż?? jeśli on zniknie (bo mu się znudzi) to kto będzie publikował gry i wywiady??

[fragment postu został usunięty na prośbę Benedykta Dziubałtowskiego - moderator]
[#10] Re: Benedykt Dziubałtowski

@Adrian Horn, post #9

Adrian Horn napisał(a):

> fakt dokonania takich rzeczy zasługuje na
> wyróżnienie w jakims stopniu nieprawdaż??

Jest w komu piwsko, wszyscy go znają, cenią jego wkład, czekają na kolejne arty, podrzucają propozycje... To kiepskie wyróżnienie?

[#11] Re: Benedykt Dziubałtowski

@Kokos, post #10

no wlasnie jak zostac czlonkiem hahahah redakcji,no i tylko prosze bez inwektyw hahahaha pozdrawiam ;)
[#12] Re: Benedykt Dziubałtowski

@SzaryWilk, post #11

Trzeba się czymś wykazać, zaangażowaniem, pomysłami no i mieć nieco własnego rozumu. Każdy z nas coś wniósł w rozwój PPA.
Benedykt został (a jednak) redaktorem PPA, gdyż ułatwi to mu zdobywanie informacji. Bowiem łatwiej jest coś osiągnąć przemawiając w imieniu setek innych osób i reprezentując coś konkretnego, a nie będąc jako "przypadkowy przechodzeń".

[#13] Re: Benedykt Dziubałtowski

@SzaryWilk, post #11

offtop, ale nie zdzierżyłem... Nie będzie inwektyw, tylko proste pytanie: potrafisz cokolwiek napisać bez tego debilnego "hahahaha"?

[#14] Re: Benedykt Dziubałtowski

@LeMan, post #13

Oczywiscie ;).
[#15] Re: Benedykt Dziubałtowski

@SzaryWilk, post #14

Człowieku skąś żeś się urwał.

Adrian Horn czy musisz robić jakieś zamieszanie .OK został dopisany gratulacje Benedykcie .OK,OK . Zresztą Ty niedecydujesz kto tam zostanie dopisany. Decydujesz tylko o zapisaniu na banlistę (uff...musiałem się doczepić )

[#16] Re: Benedykt Dziubałtowski

@pwe, post #15

Wazelina się wylewa całymi litrami... Benedykt, tyś nasz guru! :)

[#17] Re: Benedykt Dziubałtowski

@SirLEO, post #12

I jaki mamy efekt???

post napisany 22 dziś jest 28 . Czy redakcja ppa śpi??

Ile ja bym musiał napisać artykułów aby także wstąpić do redakcji ppa.pl??

Czy Benedykt ma wyłączność na publikacje gier??
[#18] Re: Benedykt Dziubałtowski

@Adrian Horn, post #17

Tak, my śpimy, dość często.
A o co Ci chodzi?

Za same artykuły to nie wiem czy zostaje się członkiem redakcji. Pisałem, że trzeba się wykazać.
Swego czasu szukaliśmy ludzi do pomocy, jakoś na gadaniu się skończyło.

Nikt nie ma na nic wyłączności, każdy robi to co umie najlepiej.
Adres redakcyjny każdy zna, jeśli uważa, że może nam się przydać, to dlaczego nie pisze? To nie jest żaden konkurs, gdzie my nagradzamy dając status redaktora.

[#19] Re: Benedykt Dziubałtowski

@Adrian Horn, post #17

A czy status bycia redaktorem jest tak istotny? Czy tylko dlatego chcesz pisac artykuly? Nie lepiej pisać dlatego, że jest to potrzebne? Albo, że czujesz taką potrzebę.

[#20] Re: Benedykt Dziubałtowski

@Adrian Horn, post #17

I jaki mamy efekt???

post napisany 22 dziś jest 28 . Czy redakcja ppa śpi??

O co znowu Ci chodzi? Gdzie znowu ktoś spi? Czytasz czasem co ludzie piszą czy nie? A może chodzi Ci o to, że Benedykt nie został jeszcze wpisany w Komu Piwo (bo to widzę dla Ciebie najważniejsze)?

Ile ja bym musiał napisać artykułów aby także wstąpić do redakcji ppa.pl??

Na początek 50 wystarczy (wiem, wredny jestem :)

Czy Benedykt ma wyłączność na publikacje gier??

Benedykt niczego nie publikuje, tym bardziej gier, więc nie można mówić o tym, że ma jakąkolwiek wyłączność na cokolwiek.

P.S. Tak w ogóle na marginesie, to Benedykt zwrócił się do mnie z pewną prośbą i osobiście sądzę, że po tym co zrobiłeś powinieneś się uciszyć i nie podnosić już więcej tematów związanych z jego osobą.
[#21] Re: Benedykt Dziubałtowski

@Kaczus, post #19

no przecież "pan redaktor" dobrze brzmi :D

[#22] Re: Benedykt Dziubałtowski

@Pinto, post #21

No baa, redaktor to brzmi dumnie. ;) Ja wiele lat temu redagowałem i robiłem korektę kilku książek, były to Władca Pierścieni i kilka tomików Wiedźmina.

[#23] Re: Benedykt Dziubałtowski

@SirLEO, post #22

a co tutaj daja,bo ja tez chce ;)
[#24] Re: Benedykt Dziubałtowski

@SzaryWilk, post #23

To kolejka do 'ostatniej paróweczki' ;)

[#25] Re: Benedykt Dziubałtowski

@SzaryWilk, post #23

Ja takich jak Ty walę w.. ? :>

[#26] Re: Benedykt Dziubałtowski

@Kokos, post #25

Aż strach się pytać bo zaraz opadnie odpowiedź 'w tył' :P

[#27] Re: Benedykt Dziubałtowski

@koodlaty, post #26

dlaczego Andrzej Drozd wyleciał z działu komu piwo?? co Takiego zrobił ?? redakcja się obraziła na niego?? sam odszedł z ppa???
[#28] Re: Benedykt Dziubałtowski

@Kokos, post #25

Plagiat!! Powiesic go! Desperado2 za duzo sie na ogladal... a Kszysiow za malo bylo :D ...

[#29] Re: Benedykt Dziubałtowski

@Adrian Horn, post #27

> dlaczego Andrzej Drozd wyleciał z działu komu piwo??

Przestał pić piwo?
[#30] Re: Komu Piwo

@Adrian Horn, post #27

Czyżby kolejny obiekt kultu? Nikt z tego działu "nie wyleciał", przynajmniej w okresie ostatnich prawie dwóch lat.
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem