Forum » PPA
[#1] Nowy rekord odwiedzin PPA
Co takiego się wczoraj stało, że padł nowy rekord odwiedzin PPA? Licznik pokazał 5910. To duuuuużo! Oczywiście cieszy mnie to bardzo i gratuluję nam wszystkim. :) Jednak zastanawia mnie co takiego mogło się nagle wczoraj stać, że licznik tak drastycznie skoczył?

[#2] Re: Nowy rekord odwiedzin PPA

@MDW, post #1

Zapytaj kokosa. :P

[#3] Re: Nowy rekord odwiedzin PPA

@MDW, post #1

Nie wiem... Ale wczoraj jak robilem odswiez na stronie glownej to licznik szedl do gory, nie wiem, czy to przez to odswiez, czy przez to, ze ktos nowy zajrzal.... Dzis przy odswiezaniu działa normalnie

[#4] Re: Nowy rekord odwiedzin PPA

@MDW, post #1

Aaaaa... Ja myślałem, że nastąpił jakiś drastyczny wzrost popularności PPA. :) Z tego co pamiętam statystyka nakazuje odrzucać dwa skrajne wyniki więc zapominam o tym 5910. :)
[#5] Re: Nowy rekord odwiedzin PPA

@MDW, post #4

I te 2 skrajne to atak DDoS, tzw Wykop-efekt. :)

http://www.wykop.pl/tag/amiga

[#6] Re: Nowy rekord odwiedzin PPA

@Kaczus, post #3

Jest dopiero godzina 10-22 a dziś już na liczniku prawie 1900 Do północy jeszcze daleko...

[#7] Re: Nowy rekord odwiedzin PPA

@Kokos, post #5

Tak swoją drogą, to potrafisz jakoś logicznie uzasadnić to nakręcanie licznika? Poza tym że nakręca to również limit transferu dla strony, jest to głupie, nie jest żadną miarodajną oceną faktycznej popularności strony, etc? Wspominałem że jest to głupie?

[#8] Re: Nowy rekord odwiedzin PPA

@MinisterQ, post #7

Zgadzam sie z tym, że to byłoby głupie jeśli chodziłoby tylko i wyłącznie o podkręcanie liczników.

[#9] Re: Nowy rekord odwiedzin PPA

@Kokos, post #8

To zdradź w takim razie o co chodzi. Chętnie (zapewne nie tylko ja) się tego dowiem.

[#10] Re: Nowy rekord odwiedzin PPA

@Kokos, post #8

To podłączcie PPA pod -stat4u-.
[#11] Re: Nowy rekord odwiedzin PPA

@MinisterQ, post #9

Głównie o to, że w wielkich portalach nie podaje się informacji o ludziach pokroju Richarda. Wykop jest miejscem, w którym każdy może zarzucić jakąkolwiek informacją, a jeżeli ogół uzna ją za "wartościową" to pojawia się na głównej stronie i informacja dociera do szerokiego grona odbiorców.

Główny zamysł - zaryczeć z żalu do ludzi zewsząd, że wielki człowiek odszedł.

[#12] Re: Nowy rekord odwiedzin PPA

@ems, post #10

hmmm te liczniki mozna podkrecac czyszczac ciasteczka :) Wystarczy, ze wlaczysz sobie opcje czyszczenia ciasteczek w voyagerze przy wyjsciu z przegladarki, za kazdym polaczeniem masz widziane nowe odwiedziny, mimo statycznego ip.... No chyba, ze to juz poprawili...

Ostatnia modyfikacja: 07.03.07 11:03
[#13] Re: Nowy rekord odwiedzin PPA

@Kaczus, post #12

-> http://www.ppa.pl/bugtracker/index.php?id=2 :)

[#14] Re: Nowy rekord odwiedzin PPA

@Kokos, post #11

Świetnie. Tylko po co? Kto miał się o tym dowiedzieć - dowiedział się. Dla reszty ten człowiek nigdy nie istniał. Jak większość z nas.

[#15] Re: Nowy rekord odwiedzin PPA

@MinisterQ, post #14

Już napisałem. Żeby ludzie wiedzieli. Niestety komentarzy na wykopie z jakichś przyczyn nie przeczytasz, ale generalnie ludzie byli w lekkiej konsternacji, że twórca takich tunes odszedł z ich małego światka. Człowiek, którego kojarzyli po muzyce a nie nazwisku.

[#16] Re: Nowy rekord odwiedzin PPA

@Kaczus, post #12

Przecież licznik PPA tak nie działa. Unikalne IP przyjmujemy tylko raz i choćby nie wiem ile razy czyszczone były ciasteczka. Nikt w kodzie licznika nic nie zmieniał od paru ładnych lat i działa on od zawsze tak samo.
[#17] Re: Nowy rekord odwiedzin PPA

@mailman, post #16

Ja pisalem o liczniku na innym portalu :))) tam jest stat4u uzywany :)

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem