Forum » PPA
[#1] Male spostrzezenie
Panie redaktiorze. Sniegu juz dawno ni ma, zaraz nastanie kalendarzowa wiosna a na niebieskim tle ppa caly czas widac sniezynki Czy tlo zmienia si samo 21 marca czy zespol ppa przeoczyl? :D

[#2] Re: Male spostrzezenie

@Lorak, post #1

A niech no kolega za okno wyjrzy - gdzie nam o wiośnie prawić, gdy
błotsko po pachy, a z nieba ciurcy i ciurcy ;)
[#3] Re: Male spostrzezenie

@Lorak, post #1

Racja. Za zielonym (bardziej wiosennym) tle, również śnieżynki są i mają się dobrze... ;)
[#4] Re: Male spostrzezenie

@wali7, post #2

U mnie nad morzem od roztopienia sie sniegu padalo chyba ze 3 razy wiec jest sucho i przyjemnie :D

[#5] Re: Male spostrzezenie

@Lorak, post #4

A u mnie biało
[#6] Re: Male spostrzezenie

@Yanoosh_Shoonay_, post #5

OŻ! u mnie na śląsku też jest biało :/ a wczoraj jeszcze deszcz padał i się na nic nie zanosiło ehh...

[#7] Re: Male spostrzezenie

@Banderas, post #6

No na śląsku to popiół a nie śnieg. :]

//Jak w Silent Hill. :]

Ostatnia modyfikacja: 20.03.07 08:45
[#8] Re: Male spostrzezenie

@Kokos, post #7

Dobra, idę szukać na strychu piramidogłowego
[#9] Re: Male spostrzezenie

@Lorak, post #1

u mnie na PPA jest zawsze zielono :P

[#10] Re: Male spostrzezenie

@Kokos, post #7

Dlaczego Śląsk wciąż tak kojarzy się z popiołem i z innymi tego typu rzeczami... To jest mylny wizerunek. Moim zadaniem właśnie dzisiaj w miejscowości, w której mieszkam za oknem pojawił się bialutki śnieg, a nie szary popiół... ;) Przynajmniej tak mi mówią moje oczy... W każdym razie jeśli chodzi o warunki pogodowe w niektórych częściach Polski to te śnieżynki na tle PPA nie są aż tak mylne, chociaż myślę, że śnieg szybko stopnieje i w naszym kraju na dobre zawita wiosna, a gdyby te śnieżynki miały zniknąć, to nie miałbym nic przeciwko temu.
[#11] Re: Male spostrzezenie

@Lorak, post #1

Jest zima! Zarówno za oknem (właśnie sypie śnieg) jak i w kalendarzu.

O! I Mikołaj by się przydał, prezentów też nigdy dość!

[#12] Re: Male spostrzezenie

@Dawi, post #10

> Dlaczego Śląsk wciąż tak kojarzy się z popiołem i z innymi tego typu rzeczami...

Kopalnie = węgiel -> węgiel+ogień = popiół

Ech, stary dobry KWK Morcinek którego bezpodstawne zamknięcie zaowocowało emigracją tylu Amigowców...

Ostatnia modyfikacja: 20.03.07 15:54
[#13] Re: Male spostrzezenie

@Yanoosh_Shoonay_, post #12

U mnie jest ciepło troszke błotka a śniegu już nie ma :D
Śnieżynki można zdjąć z blatu :P

[#14] Re: Male spostrzezenie

@Yanoosh_Shoonay_, post #12

Wobec tego pragnę nadmienić, iż ten węgiel wydobywany głównie na Śląsku jest spalany nie tylko w miejscu wydobycia, ale także w róűnych innych rejonach Polski. Tak więc przyjrzyj się dobrze, bo możu u Ciebie za oknem też leży jakiś popiół, skoro ma być rzekomo na Śląsku...
W kaűdym razie powód caîego tego wâtku na forum zostaî juű zaűegnany, wiëc nie ma chyba dalej po co dyskutowac...

Ostatnia modyfikacja: 21.03.07 16:54

Ostatnia modyfikacja: 21.03.07 16:56
[#15] Re: Male spostrzezenie

@Dawi, post #14

Znaczna czesc tego wegla, ludzie spalaja w zimie w swoich domach. Cala Polska sie truje uzywajac prawie "przedwojennego" centralnego. Juz dawno powinnismy przejsc na jakies ekologiczniejsze paliwo. A sam wegiel natomiast przerabiac w odpowiednio przystosowanych zakladach, dbajacych o srodowisko). Tak czy inaczej za moim slaskim oknem widze czarne, mokre ulice, biale trawniki (ze sniegu) i sypiaco-padajacy snieg z deszczem przy temp. okolo 0 stopni...Szara masakra...
[#16] Re: Male spostrzezenie

@Dawi, post #14

No właśnie, nie ma ich! Zniknęły!

[#17] Re: Male spostrzezenie

@Lorak, post #1

A mi jakoś brakuje tych śniezynek na ppa ;)

Benedykt

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem