Forum » PPA
[#1] Nowość w PPA
W dniu dzisiejszym zrobiliśmy nowy dodatek w serwisie. Jest to związane z użytkownikami przeglądarek Firefox i Internet Explorer 7.0, których jest wielu w szkołach i w pracy, dodaliśmy wyszukiwarkę działającą na tych przeglądarkach.
Na wymienionych przeglądarkach należy mieć aktywny pasek wyszukiwania, wejść na jakąkolwiek stronę w serwisie ppa.pl, wtedy przeglądarka da znać podświetleniem w tym pasku wyszukiwania, rozwijamy jego menu i zobaczymy opcję dodania nowego silnika wyszukiwarki, wyszukiwanie odbywa się w każdej z dostępnych w niej kategoriach.

Wszelkie uwagi mile widziane.

[#2] Re: Nowość w PPA

@SirLEO, post #1

Mi się nie przyda...

[#3] Re: Nowość w PPA

@Grzegorz Kraszewski, post #2

A mi się przyda OK

[#4] Re: Nowość w PPA

@SirLEO, post #1

Dziękować! OK
[#5] Re: Nowość w PPA

@SirLEO, post #1

Fajnie jest mieć coś takiego pod ręką. Na pewno nie będzie "leżała odłogiem". OK

Mam tylko pytanie - zainstalowałem wyszukiwarkę (Firefox 2.0.0.4) i działa, ale kolejna kopia chce się znowu zainstalować. Czy nie powinno być tak, że gdy już się zainstaluje tą wyszukiwarkę to przeglądarka nie prosi o instalację kolejnej?
[#6] Re: Nowość w PPA

@APC74, post #5

Tak mam i ja, nie wiem, czy da się to jakoś ustawić. Po prostu drugi raz nie instalować. ;)

[#7] Re: Nowość w PPA

@SirLEO, post #6

A u mnie tak nie ma, pewno mam w opcjach lub w którejś wtyczce wyłączone tego typu powiadomienia - zresztą pierwszej instalacji też musiałem dokonać ręcznie wybierając: Dodaj "Wyszukiwarka PPA"
[#8] Re: Nowość w PPA

@SirLEO, post #1

fajnie by było jak by była dodatkowo wyszukiwarka do forum. Chyba ,że jest a ja nie widze :D

benedykt

[#9] Re: Nowość w PPA

@SirLEO, post #1

U mnie działa git ok, racja

[#10] Re: Nowość w PPA

@SirLEO, post #1

Jak Marcik zaimplementuje coś takiego w Sputniku, to skorzystam :)
[#11] Re: Nowość w PPA

@R-Tea, post #10

IBrowse 2.4 to obsługuje, niebawem zrobię linka by można było z poziomu tego programu dodawać wyszukiwarkę.

[#12] Re: Nowość w PPA

@grxmrx, post #11

Uprzedziliście mnie z tą informacją, zapomniałem o niej wcześniej wspomnieć. :(

[#13] Re: Nowość w PPA

@grxmrx, post #11

@ grxmrx
IBrowse 2.4 to obsługuje

A jednak się Krashanowi przyda :D
[#14] Re: Nowość w PPA

@Hugen, post #9

Ups... działa dobrze ale pod FF 2.0.0.4 pod BeOSem, pod XPekiem jakoś nic się nie podświetla...

[#15] Re: Nowość w PPA

@R-Tea, post #13

Już działa z IBrowse 2.4, link jest na stronie:
http://www.ppa.pl/newsy/szukaj.php

[#16] Re: Nowość w PPA

@Hugen, post #14

Może to wina jakiegoś skina? To podświetlenie jest ledwo widoczne, jak klikasz w wybór wyszukiwarki w tym pasku to nie masz nic?

Link dla IBrowse poda za chwilę GRX. (Heh, 2 sekundy szybszy). :)

[#17] Re: Nowość w PPA

@SirLEO, post #16

No właśnie nie mam, a pod BeOSem/Zetą i podświetlenie było i wyszukiwarka PPA... ciekawa sprawa, natomiast FF jest czysty od skór etc.

[#18] Re: Nowość w PPA

@Hugen, post #17

Zobacz zatem, czy i jak będzie z linka dodawać.

[#19] Re: Nowość w PPA

@SirLEO, post #18

Failed to add search engine. Unsupported search icon URL.

[#20] Re: Nowość w PPA

@Hugen, post #19

Kurcze, przeca ja mam FF2.0 teraz i dodało, nawet IE7 dodał. Ktoś jeszcze ma taki problem? Cuda normalnie.

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem