Forum » PPA
Wątek zamknięty
[#1] ignoruj usera - zrobi sie?
Hej. Dluuugo ociagalem sie z napisaniem tego posta, jednak B.g mi swiadkiem dluzej juz nie moge. Uwazam sie za osobe tolerancyjna nawet bardzo wedle zasady: 'rob co chcesz, byle nie robisz komus krzywdy'. To tyle o mnie, teraz sedno sprawy.
Wchodzac na forum do mojego ulubionego dzialu amiga wlosy mi deba staja (gole sie na 2mm) - kilkoro osob w tym: przedstawiciel fauny SzaryW, ten od encyklopedii PWN, i pewien robot arti R2D2 (z jakimis cyferkami jeszcze) no po prostu wymiataja. Tego nie mozna czytac! Ba; tego sie nie da czytac! Najgorsze sa tasiemce gdzie odpisuja sami sobie - zgroza. Ciekawosc i naiwnosc to chyba choroba ludzka, sam sie kilka razy zlapalem na tym, ze przegladam te posty w nadziei, przeczytania czegos rozsadnego - ZONK!!!.

Zrobcie taki gadzecik - 'IGNORUJ POSTY TEGO USERA', albo jakas black liste. Prosze.

P.S. Jakiekolwiek podobienstwa loginow z ppa do opisanych wyzej ksyw sa zalkowicie zamierzone.

P.P.S.
Troszke mi ulzylo. :)

[#2] Re: ignoruj usera - zrobi sie?

@11MASTEr, post #1

Czuję się pominięty.. :(

[#3] Re: ignoruj usera - zrobi sie?

@11MASTEr, post #1

Oj, widziałem już dyskusje na podobny temat tu i tam...
Ogólnie, to właściwie jedyny sposób żeby nie czytać niechcianych postów, ALE...
... może kiedyś wreszcie w przypływie inteligencji uda im się napisać ciekawy temat lub nawet odpowiedzą w Twoim temacie na nurtujące Cię pytanie i co wtedy? ;)

[#4] Re: ignoruj usera - zrobi sie?

@5h00n4y, post #3

Watpie, szczerze. ;)

[#5] Re: ignoruj usera - zrobi sie?

@Kokos, post #2

Popisz jeszcze w swoim stylu to dobijesz do czolowki. I potem ignoiorowanie masz murowane.

[#6] Re: ignoruj usera - zrobi sie?

@11MASTEr, post #4

A ja wieże... pfuj, wierze!

[#7] Re: ignoruj usera - zrobi sie?

@11MASTEr, post #5

Ciemna strona mocy Cię ogarnia! Wyzbyć się nienawiści i irytacji musisz! Albowiem drogą spokoju i równowagi tolerancja, zrozumienie i ogólna empatia jest!

[#8] Re: ignoruj usera - zrobi sie?

@11MASTEr, post #1

Ostatnia modyfikacja: 27.07.07 14:28
[#9] Re: ignoruj usera - zrobi sie?

@11MASTEr, post #1

Jest pewna roznica miedzy tymi obywatelami.

Szary W. po prostu "rzuca tematem" w ktorym wszyscy sie podpisuja rekami i nogami, tworzac te tasiemce.

Natomias ar tu di tu bazgroli o wszystkim i po wszystkim. Pewnie ma uszkodzony obwod centralny i sie zacial...

---
chcac nie chcac, przyczyniajac sie do powstawania takich topikow i ich komentowanie, powoduje to, iz czesc z nas sama staje sie spamerami
(jak np. ten post ) wariat?
[#10] Re: ignoruj usera - zrobi sie?

@selur, post #9

Bazgrolę o wszystkim i po wszystkim, za to ty nie piszesz nic, jak ja założę temat to ktoś go w przyszłości nie będzie musiał zakładać OK, a i często pomagają mi wyjść z błędu ;)

[#11] Re: ignoruj usera - zrobi sie?

@arti4-92, post #10

Nie pisze nic?
Pisze, przynajmniej sensowne posty...

[#12] Re: ignoruj usera - zrobi sie?

@11MASTEr, post #1

No fakt, przyznać Ci muszę rację. Zawsze dla mnie PPA.PL był (i nadal jest) skarbnicą wiedzy o Amidze, ale od jakiegoś czasu widzę, że zaczyna tu się robić zwyczajny hyde-park - na wszystkich działach. Zawsze (nie mówiąc tego wprost) podziwiałem moderatorów za trzymanie tutaj ładu i porządku (nadal jest, ale jak by mniejszy ). A teraz? Jak bym trafiał na targowisko z przekupkami które ględzą bo mają język i ich chłop już nie chce ich słuchać. posty zawierające dwa, trzy słowa powinny być KATEGORYCZNIE KASOWANE z ostrzeżeniem dla piszącego i nic nie wnoszącego; tak też jest na wieeeeelu forach.
A teraz jak widzę, że temat ma kilka stron i w kilku 1-szych postach zaczyna się flood, zmieniam dział czytania (czasami na inne forum!).

Coś tu nie jest tak jak byo

[#13] Re: ignoruj usera - zrobi sie?

@AlaN, post #12

Tak. Bajzel sie robi. Ale IMO to ludzie sie zmienili. Ci ktorzy kiedys pytali teraz wiedza juz prawie wszystko i nie musza pytac.
Natomiast pelno jest takich strachliwych, ktorzy sie boja gadzetu szukaj. To Ci od neo children /czy jakos tak/. Ponadto ich pragnieniem jest chyba pobijac swoje rekordy min. 500postow/m-c. Moze z koncem wakacji sytuacja wroci do normy choc http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=6&i=3082&t=3079&ostatnie=1

Dodano: kiedys, aby troszke sie zrelaksowac, poczytac roooznosci wskakiwalem do hyjda parku - teraz kazdy z dzialow ma troszke hyjda w sobie...

Moze w koncu jakis moderator sie wypowie, zaproponuje cos, rozdzieli kilka banow!? /moge byc pierwszy - zawsze to dobry poczatek/.

Ostatnia modyfikacja: 27.07.07 22:21
[#14] Re: ignoruj usera - zrobi sie?

@11MASTEr, post #13

Reagując na temat - nic się samo nie zrobi (to odnośnie pisania kodu). Moderatorzy przecież działają i rozdzielają bany, kasują, etc. Oczywiście tych skasowanych śmieci pewnie nie widać (sam ich być może nie widzę bo mniej moderuję niż inni).
Trochę niesprawiedliwe jest to wtrącanie "a teraz?" A jaki można mieć wpływ na to kto zarejestruje się i zacznie wypowiadać na forum? Przecież nie będziemy raczej robić czegoś takiego, że jedni oceniają drugich i tworzą grupy "mąrych" i "głupich" zamiast pomagać jedni drugim. Jak ktoś jest naiwny i niedoświadczony to jeśli chce się poprawić po upomnieniu czy nawet banie będzie bogatszy o wcześniejsze doświadczenia lub będzie dalej miał bana.
Oczywiście są fora, które mają różne pomysły na trzymanie poziomu dyskusji, są też takie gdzie żeby się zarejestrować trzeba posiadać podstawowe zdolności hackerskie ;). Swoją drogą to przecież jest wybór, można kliknąć na jaki link się chce lub nie, nie ma przymusu czytania wszystkiego i nigdy nie będzie gwarancji że każdy kolejny post na tym czy innym forum będzie czymś co podwyższa IQ ;)

[#15] Re: ignoruj usera - zrobi sie?

@grxmrx, post #14

grxmrx napisał(a):

> Reagując na temat - nic sić samo nie zrobi (to odnośnie pisania
> kodu). Moderatorzy przecież działają i rozdzielają bany,
> kasują, etc. Oczywiście tych skasowanych śmieci pewnie nie
> widać (sam ich być może nie widzć bo mniej moderujć niż inni).
Ale przyznaj mi racje; zmienia sie charakter forum. Co do tego, ze sie samo czy nie zrobi to wiadamo - zastosowalem taki skrot myslowy, aby mniej slow bylo.
Co do moderatorow moge tylko przypuszczac (z duza doza prawdopodobienstwa), ze roboty maja coraz wiecej - znaczy sie cos jest na rzeczy. Panowie robcie porzadek.

> Trochć niesprawiedliwe jest to wtrącanie "a teraz?" A jaki
Nie napisalem, ze nie doceniam Waszej (zespolu ppa) pracy, chcialem tylko umiescic to jakos w czasie.

> można mieć wpływ na to kto zarejestruje sić i zacznie
> wypowiadać na forum? Przecież nie bćdziemy raczej robić czegoś
> takiego, że jedni oceniają drugich i tworzą grupy "mąrych" i
> "głupich" zamiast pomagać jedni drugim. Jak ktoś jest naiwny i
Ale tutaj nie chodzi o podzial na glupich i madrych, tylko o samokrytyke forumowicza + (faktycznie) szczypta logicznego myslenia. A jesli tego nie mozna uzyskac, wtedy nalezy cos zrobic na sile. Tak to jest w demokracji, ze ogol ma wladze, nie margines. Trzeba z tym walczyc; tak samo jak z terroryzmem (ba, nawet trafne porownanie).

> niedoświadczony to jeśli chce sić poprawić po upomnieniu czy
> nawet banie bćdzie bogatszy o wcześniejsze doświadczenia lub
> bćdzie dalej miał bana.
A jesli nie zechce tylko zalozy np. login +1.

> Oczywiście są fora, które mają różne pomysły na trzymanie
> poziomu dyskusji, są też takie gdzie żeby sić zarejestrować
> trzeba posiadać podstawowe zdolności hackerskie ;). Swoją
> drogą to przecież jest wybór, można kliknąć na jaki link sić
> chce lub nie, nie ma przymusu czytania wszystkiego i nigdy nie
> bćdzie gwarancji że każdy kolejny post na tym czy innym forum
> bćdzie czymś co podwyższa IQ ;)
Niby racja, ale takie udawanie, ze nie ma problemu nie wyjdzie nikomu na zdrowie.

[#16] Re: ignoruj usera - zrobi sie?

@Kokos, post #2

Czuję się pominięty..

Nie czuj sie. Jestes naprawde potrzebny. Marudz. Jestes w tym dobry. Tak trzymaj ;)
[#17] Re: ignoruj usera - zrobi sie?

@Andrzej Drozd, post #16

A tak ogolnie, to Szary Wilk, to niestety jakis bot...

Szkoda ze na poziomie Denise :P

Ale czasami tak trzeba. Prawda? Oderwac sie od szarej rzeczywistosci. Tata Artiego jednak mo recht :P

Byc moze sie myle. Trudno. Zdarza sie
[#18] Re: ignoruj usera - zrobi sie?

@AlaN, post #12

Zawsze (nie mówiąc tego wprost) podziwiałem moderatorów za trzymanie tutaj ładu i porządku (nadal jest, ale jak by mniejszy)

Chyba dlatego, że forumowiczów gwałtownie przybyło w ciągu ostatnich 2 lat a moderatorów nie. Inna sprawa, że te 2 lata temu moderacja była praktycznie zbędna...
[#19] Re: ignoruj usera - zrobi sie?

@Andrzej Drozd, post #17

Prosze nie obrazac Denise :P

[#20] Re: ignoruj usera - zrobi sie?

@11MASTEr, post #15

Ja nie widzę żadnego problemu, jest tak samo jak było, nie widzę różnicy.
Zawsze łatwiej jest sobie generalizować, zaszufladkować jakiś wyimaginowany problem. Zupełnie różne wnioski można wyciągnąć na podstawie np. wykresów z tygodnia, miesiąca czy roku. Są odpowiednie narzędzia do porządkowania forum, są one stosowane, chyba że chodzi o to by chwalić się każdą akcją, by robić z moderacji "show" by tylko oddziaływać na podświadomość ludzi, sprawiać większe wrażenie, ale to by było głupie.

[#21] Re: ignoruj usera - zrobi sie?

@APC74, post #18

że te 2 lata temu moderacja była praktycznie zbędna...

Tak, i to jest prawda. sam jestem trolem, i czasami dziekuje ze jest moderator.

Tak czy inaczej, samokontrola, to jest najwazniejsza sprawa. Jestesmy w UNI. Nie mozna dopuszczac do tego, aby ktos nam "wciskal kity" i mowil cos zlego o "ludziach ze wsi". Od kompleksow jest psycholog. Od tego sa, po poprostu wyklady. Proste. Prawda?

Zreszta co to za roznica? 200 lat temu...Owszem. Teraz - żadna. "I tak zyjemy w globalnej wiosce". I to nie jest śmieszne, nawet to "I".
[#22] Re: ignoruj usera - zrobi sie?

@Andrzej Drozd, post #21

heya to jest chyba dezawu he he he pisownia polska,ludzie please czytajcie posty na forum he he he to juz bylo nie dawno i mnie tam wyrozniono i tutaj moge wiec powiedziec ze idiotyzm poplaca he he he.
[#23] Re: ignoruj usera - zrobi sie?

@SzaryWilk, post #22

Chyba jestem przemęczony bo czytam Twojego posta we wszystkie strony i nijak nie mogę pojąć, co miałeś na myśli pisząc to coś. Miałeś coś na myśli? Chciałeś nam coś ewentualnie przekazać - czy tylko bezmyślnie wciskałeś klawisze?

moge wiec powiedziec ze idiotyzm poplaca he he he.

Taa. A Ty jesteś tego najlepszym przykładem?
[#24] Re: ignoruj usera - zrobi sie?

@APC74, post #23

no wlasnie he he he.ale ty bystry jestes chyle czolo ;).tez taki chcialbym byc he he he.
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem