Forum » PPA
[#1] Errata dla dzialu Mortal Kombat
Siema, zeby nie pisac rozwleklego wstepu - do rzeczy:

Kung Lao
1) Warto dopisac ze rzuconym kapeluszem mozna sterowac (dol i gora)
2) HEAD DECAPITATION wykonuje sie inaczej. Trzymajac FIRE na koncu ekranu trzeba dac TYL TYL PRZOD i puscic a pozniej jak kapelusz leci i jest juz tuz przy przeciwniku nalezy dac GORA zeby trafil w szyje zeby obciac glowe

Jonhny Cage
1) BALL BREAKER wykonuje sie DOL+FIRE. Nie trzeba robic ukosu
2) Przy potrojnym rwaniu czachy wartoby zaznaczyc ze trzeba trzymac dol i fire caly czas tzn do momentu kiedy Cage urwie juz jedna glowe. Obecny wpis sugeruje ze wystarczy tylko na chwilke wdusic dol a pozniej fire

Reptile
1) Nie jestem Na 100% pewien ale zeby wykonac INVISIBILITY trzeba po prostu trzymac blok, dac 2 razy gora i puscic. Zdaje sie ze nie trzeba bylo naciskac FIRE

Sub Zero
1) Pierwsza czasc SHATTER wykonuje sie PRZOD PRZOD DOL FIRE, a nie P P D P F. Gdyby ktos zrobil tak jak jest napisane (PPDP) to komputer uznalby to jako zwykle zamrozenie (bo dwa ostatnie ruchy to D P i FIRE). Fatality i wszelkie finisze sa tak pomyslane, ze ostatnie ruchy nie pokrywaja sie z jakims ciosem (moze znajdzie sie jakis wyjatek). Nie wiem czy wytlumaczylem to zrozumiale;)
2) Fatality 'Lodowy granat' najlepiej wykonywac w taki sposob: na koncu ekranu nacisnac P+F i dopiero pozniej wykonywac reszte ruchow czyli T T D P. Gra oczekuje ze trzymana bedzie niska reka (tak jak w wersji PC) a niska reke wykonuje sie wlasnie P+F. Wiem ze nie zawsze wychodzi reka tylko zazwyczaj jest to niska noga, ale rozpoczecie tego fatala od P+F zawsze daje rezultat. Sam fire zwykle zawodzi.

Shang Tsung
1) Przy fatalu 'Zamiana w Kintaro' gra zawsze sie u mnie wieszala;)

Kitana
1) FAN SWIPE wykonuje sie D+F. Nie trzeba skosu.
2) SQUARE WAVE HIT wykonuje sie P T F. Rowniez nie trzeba skosu.

Baraka
1) BLADE SWIPE wykonuje sie D+F. Rowniez tu ie trzeba skosu
2) Tez nie jestem na 100% pewnien ale HEAD DECAPITATION nalezy chyba zakonczyc FIRE

Scorpion
1) DECOY wykonuje sie T DT F. Tzn najpierw TYL a pozniej na skos w dol i w tyl razem z FIRE, bo inaczej wyjdzie podciecie albo postac ruszy sie to tylu i zrobi kopa.

Raiden
1) Tylko raz w zyciu udalo mi sie wykonac LIGHTNING BOLT. Nie wiem czemu.
2) ELECTROCUTION jest jakos nieczytelnie napisane

No to by bylo tyle. Fajnieby napisac jeszcze o kilku ciekawostkach, np. jak wrzucic do kwasu, o bugu w grze polegajacym na tym ze kazda postac (oprocz Kintaro i Shao) mozna przejsc w ten sam sposob. Mianowicie nalezy ciagle trzymac GORA+TYL. Jak nasza postac doskoczy do konca ekranu to caly czas trzymac G+T. Komputer podejdzie do nas najblizej jak sie da i bedzie przez chwile stal. Czasem zacznie strzelac jakimis fireballami czy co on tam potrafi. My caly czas mamy trzymac G+T zeby nasza postac ciagle skakala do tylu. Przeciwnik bedzie sobie strzelal a by po prostu mozemy (ciagle trzymajac G+T) nacisnac FIRE co spowoduje kopniecie z wyskoku. Przeciwnik dostanie i znow podejdzie. Postoi chwile i zacznie strzelac, to znow go kopiemy, i tak w kolko :D Czasem zdarzy sie ze jak przeciwnik dostanie tego kopa z wyskoku to zacznie strzelac od razu jak wstanie z polowy ekranu. Wtedy nalezy na chwile ukucnac i poczekac az pocisk przeleci. Komputer znow zacznie podchodzic a my wtedy znow musimy zaczac skakac. Kluczowe jest tu ciagle trzymanie G+T. Nie puszczac ani na chwile. No i to by bylo na tyle. Proponuje jeszcze zmienic oznaczenia i zamiast strzalek ktore sa mylace (nie wiadomo czy postac stoi twarza w lewo czy prawo) zastosowac uniwersalne L P G D F B (lewo prawo gora dol fire blok). Jesli nikt sie nie ma czasu w redakcji tym zajac to moge to zobic. Pozdrawiam

[#2] Re: Errata dla dzialu Mortal Kombat

@Lorak, post #1

Tak się składa, że właśnie pracuję nad całkowitą zmianą tej części. Twoje uwagi zostaną wykorzystane ;)

[#3] Re: Errata dla dzialu Mortal Kombat

@mailman, post #2

Ech... a chcialem miec jakis miniwklad w rozwoj portalu ;)

[#4] Re: Errata dla dzialu Mortal Kombat

@Lorak, post #1

Tak, ten sposób z tył+fire był na Amidze "nieśmiertelny" , podaj tylko podobny sposób na Kintaro i Shao. ok, racja

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem