@Gumboy
Czas spóźnionej reakcji - obawiam się że za bardzo koncentrujesz się na czasie "2h" wysyłania wiadomośc. Według mnie fakt, że ktoś zakłada konto "mufa_" oraz że zapowiada, że zamierza potrolować (jak rozumiem deklarację Rzookola z #1) i jest jednak dopuszczany pod nowym nickiem do forum - jest właśnie przejawem spóźnienia w reakcji.
> Nieprawdą jest zatem, że tylko że takie działania wystepują tylko w jedną stronę.
Ależ ja o tym właśnie piszę od samego początku...
> No i nie przedstawiaj Rafałą "Mufy" Chyły jako człowieka uciskanego po którym wożą się wszyscy a on im dłużny pozostaje i nadstawia drugi policzek.
> Wydaje mi się, że takie przesłanie chcesz w tym temacie przekazać. (...)
> Aczkolwiek "tempy debil" w jakiś pokręcony sposób jest bielszy niż "ta szmata", czy "gnida parszywa"? I to publicznie...
(aaaa.... sorry. brałem epitety na szybko. teraz zauważyłem, że "gnida" odnosiła się do czegoś innego)
W moim przesłaniu chciałem zaznaczyć, że przechodzenie w drugą skrajność i przedstawianie Rafała jako człowieka na którym nikt się nie wozi, a który z niewiadomych przyczyn obraża się na każdy żart - również nie jest bliskie prawdy.
Chciałem też zaznaczyć, że o ile jest kilka osób które pewnie nawet mają prawo się obrażać nawzajem (i przezywać) to zupełnie nie powinno to oznaczać przyzwolenia na dołączanie do kłótni osób trzecich. Tak jak tutaj: Rzookol ma swoje niuanse, a zaczyna dołączać do nich Amichris którego niuansów nie kojarzę. Pewnie jeszcze ani razu nie rozmawiał z nikim z redakcji, a już ładnie określił cały portal. Czyli także m.in. mnie. (ale na szczęście zupełnie mnie to nie rusza

)
Wydaje mi się więc, że jeśli nawet są osoby które uważają, że mają uzasadnione urazy (co niestety występuje RÓWNO po obu stornach), to warto poświęcić te minimum uwagi, by do kłótni nie dołączali nowi.
Mam nadzieję, że jasno się wyraziłem. Wiem, że każdy zainteresowany może podać przyczyny własnej urazy - ale nie szukajmy nowych osób, by je z nami dzieliły.
@Grzegorz
Jeśli chodzi o moją wypowiedź tutaj, na ppa.pl, to raczej chciałem zasugerować to, że gdy Joerg włączył się do projektu to w SVN leżała jedynie wersja OWB Blastoise, a Duduo dopiero było w planach.
Jeśli o wypowiedź z eXeca - pliki specyficzne dla AOS4 zajmują około 300kb i znajdują się w SVNie. Poprawki specyficzne dla platformy został wprowadzone również w silnik renderujący. Możliwe jednak, że Joerg dołączył źródła od wersji Galeking, a w Duduo jeszcze ich nie było. przyznam się, nie pomyślałem o tym wcześniej. Jeśli jednak nawet tak było, dziwię się że Fab wolał pisać sam niż współpracować z Joergiem. Choćby po to, by zaoszczędzić sobie czasu w nanoszeniu poprawek specyficznych dla MOSa.
Wydaje mi się też, że dynamiczny rendering strony (tylko części widocznej w oknie) też może być funkcją wprowadzoną tylko do wersji AOS4. Może nie będzie skomplikowana do odtworzenia - no ale po co Fab ma musieć ją odtwarzać dla MOS?
BTW. Odnośnie SVN - mamy jeszcze poprawki od Andrea "afxGroup" Palmate - głównie do SDLa (między innymi "endianowości").
@MSchultz
Uwierz mi, Jörg Strohmayer nie jest nalepszym wzorem czlowieka dzielacego sie z innymi swoja praca.
Obawiam się, że w ogóle ciężko byłoby znaleźć dobry wzór dzielenia się w przypadku AOS4 vs MOS...
Ostatnia modyfikacja: 12.03.2009 08:44:48
Ostatnia modyfikacja: 12.03.2009 08:46:54