Forum » PPA
[#31] Re: Koszulki PPA

@Kokos, post #30

Nie w dostarczeniu rzecz, w razie czego będą ścigani ci, którzy za te koszulki będą brać pieniądze (i nie ważne, z zyskiem czy bez). A co do motyla, proponuję napisać do André Siegela i pewnie się zgodzi i podrzuci go w dużej rozdziałce. Podobnie myślę zgodziliby się autorzy AROS-owej wiewióry, można na ich forum zapytać. Co do Hyperionu to trudno przewidzieć jaka byłaby odpowiedź.

[#32] Re: Koszulki PPA

@Grzegorz Kraszewski, post #31

List do Hyperionu wysłany. Poczekamy zobaczymy. :) Może ktoś kto zna resztę wyśle list do innych właścicieli logotypów.

Ostatnia modyfikacja: 21.12.2009 21:45:00
[#33] Re: Koszulki PPA

@sand, post #32

W sprawe Motyla to już odpowiedni email do Andre Siegela został wysłany :)

[#34] Re: Koszulki PPA

@sand, post #27

Świetna koncepcja! Coś takiego mi się marzy! Przy okazji - oczywiście jestem na TAK!

[#35] Re: Koszulki PPA

@sand, post #32

Pewnie za boinga trzeba będzie zapłacić :P

[#36] Re: Koszulki PPA

@Drako^lM, post #35

Poczekamy zobaczymy. :)

[#37] Re: Koszulki PPA

@sand, post #36

Fajnie, ze sie ruszylo. Tak wiec czekamy. Zobaczymy...

P.S. Bylem w okolicznym centrum handlowym przy stoisku z naszywaniem/nalejaniem na kubki/czapki/koszulki i zapytalem sie o wyszycie motyla i nie mieli nic przeciwko. Jedynie robia problemy z popularnymi znakami towarowymi. W razie czego na nich sie zwali, ze to oni wzieli kase :P

Ostatnia modyfikacja: 22.12.2009 00:45:24
[#38] Re: Koszulki PPA

@sand, post #32

Odpowiedzieli? Czy to jedyna przeszkoda do tego by koszulki jednak mogły powstać? :)

[#39] Re: Koszulki PPA

@Drako^lM, post #33

No i jak ? Wiemy coś ? Ktoś komuś odpisał ? Padło ? Chętni ? Hallllooo! :P

Tak jakby w temacie. Ma ktoś może linka albo grafikę MosowegoOS motylka ?
Ja bym chętnie już poszedł i wlana go sobie na czapeczkę :P

Ostatnia modyfikacja: 02.02.2010 00:09:28
[#40] Re: Koszulki PPA

@MaveRick, post #39

No i kolejna próba zakończyła się fiaskiem. :) Do zoba za rok. ;)

[#41] Re: Koszulki PPA

@MaveRick, post #1

Koszulkę sam bym sobie zrobił bez martwienia się o znaki towarowe. Problem w tym, że te wszystkie techniki nadruku na koszulkach są strasznie biedne. Gdyby się dało nadrukować tak żeby to naprawdę było trwałe, nie traciło koloru, nie pękało, to byłbym w stanie zapłacić 4-5 razy tyle co normalnie. A tak to bez sensu. Robię nadruk, a po dwóch praniach leży mi potem taka szmata w szafie, bo ubrać taką ścierkę wsytd, a wyrzucić żal. :)

Ostatnia modyfikacja: 02.02.2010 07:31:33
[#42] Re: Koszulki PPA

@MDW, post #41

Aceman robi koszulki modules.pl, zajebiście wyglądają i wydają mi się bardzo porządne, aczkolwiek moja jeszcze prania nie zaliczyła. ;)

Gdzieś Aceman mówił gdzie i jaką techniką robi nadruki.

[#43] Re: Koszulki PPA

@Kokos, post #42

Jakby na pewno to wytrzymywało pranie to bym sobie zarzucił jakiegoś MorphOS-a. O Amidze wolę na koszulce nie wspominać, bo ludzkość ma skopane wyobrażaenie o tej platformie i szlag by mnie trafił jakbym za każdym razem mówił, że moja koszulka nie ma nic wspólnego z SuperFrogiem i gradientami w DPaint. :)

[#44] Re: Koszulki PPA

@MDW, post #43

MDW stajesz sie byc nudny powolutku.. bleee

[#45] Re: Koszulki PPA

@HOŁDYS, post #44

Czy naprawdę trudno jest zamówić koszulkę z napisem PPA.pl i mniejszym drukiem "Polski Portal Amigowy" na tle BOING?
[#46] Re: Koszulki PPA

@HOŁDYS, post #44

Nie widzisz że to jest typowe zagranie w stylu "reverse psychology"?
Przecież jeśli ktoś mówi o czymś cały czas, prawie że w każdym poście, to nie może być tak że on tego nienawidzi.
MDW poprostu deklaruje tutaj wyraźnie swoją platoniczną miłość do Superfroga i DPainta w takiej a nie innej postaci.
Świadomie czy podświadomie, nie da się ukryć że ma bardzo osobisty stosunek do tych programów, za co mu powinniśmy tutaj podziękować, darmowy lans jest i wiele osób którzy nigdy tych programów na oczy nie widzieli właśnie dzięki niemu sprawdzą.

[#47] Re: Koszulki PPA

@lukaszeq, post #45

Tak, ponieważ chcemy mieć ładne nadruki, a nie grafike z images.google.com. Zaproponuj jakieś ciekawe grafiki na nadruk, który w ogóle nadaje się technicznie na nadruk. No dawaj. To przecież takie proste. :)

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem