@Piotr Myszkowski,
post #1
Osobiście taki sposób podejścia do prezentacji z polskiego odradzam.
Po pierwsze dla większości pedagogów internet nie jest żadnym rzetelnym źródłem informacji (większość humanistów Ci to powie), bo w internecie pisać może każdy, często nie mając pojęcia o danym zagadnieniu (i nie mam tutaj bynajmniej nic do ppa, bo Twoje pytanie odnosi się do bibliografii).
Po drugie, gdzieś czytałem,że jakaś maturzystka chciała zrobić prezentacja opierając się na wypowiedziach swoich kolegów (temat odnosił się do młodzieńczego buntu/problemów w jakiejś tam literaturze). Okazało się, że osoba można cytować jeśli jej autor jest znany (nie mam pojęcia jak się określa czy autor jest znany czy nie).
Reasumując, Twoja kreatywność i na pewno świetny pomysł może się nie spodobać komisji, chodź moim zdaniem jest na pewno ciekawszy niż klepanie np. o bohaterze romantycznym, żywcem przepisane z jakiejś ściągi.
Ale to tylko moje zdanie, nie jestem komisją egzaminującą. Być może przesadzam, więc może powiesz mi, co na to Twój nauczyciel języka polskiego?
Pozdrawiam.
Dodano:
Święta mi nie służa... bo jak masz napisać pracę o internecie nie zahaczając o internet... . Twój temat musiał zostać dopuszczony przez komisje, więc chyba wszystko jest jednak ok.
Ostatnia modyfikacja: 04.04.2010 23:06:28