Forum » PPA
[#1] Odrobaczanie portalu
SirLEO wpadł na pomysł by dodać taki latający baton po prawej stronie (przyklejony do krawędzi strony), który służy do zgłaszania błędów w szybki sposób. Pomysł ten jak widać zrealizowałem. Mamy nadzieję, że się przyda do zgłaszania szybkich sugestii, błędów (np. literówek).

Warto wiedzieć również, że do formularza zaznaczony wcześniej tekst zostanie automatycznie skopiowany po naciśnięciu na ów przycisk "Zgłoś błąd".

Funkcjonalności nie testowałem intensywnie z wszystkimi przeglądarkami, wiem tylko tyle, że z IBrowse i AWebem na pewno nie zadziała (ale nie jest to nic krytycznego więc nie musi).

Bugtracker nadal spełniać będzie swoją rolę - tam zgłaszamy pomysły i błędy, które będą widoczne i mogą czekać w kolejce do wykonania.

[#2] Re: Odrobaczanie portalu

@grxmrx, post #1

Tak jak obiecałem, informuję o kompatybilności z innymi przeglądarkami. IE6 nie supportujemy więc pod IE6 naturalnie latający box nie wyświetla się, poza tym sprawdzałem pod IE7, IE8, Chrome i FF 3.6.8. oraz Operą 10.61 - wszystko działa wyśmienicie. OK

Teoretycznie można by też napisać JavaScriptowy browser detect i w przypadku IBrowse, AWeb także gadżet umieścić tylko na innej zasadzie (gdzieś na stronie najlepiej po prostu), no ale chyba z przeglądarek amigowych już nie wiele osób korzysta. Ja korzystałem jeszcze dokładnie 2 lata temu a teraz tylko z czystej nostalgii.

Pozdrawiam!!

[#3] Re: Odrobaczanie portalu

@grxmrx, post #1

Działa i nawet przed chwilą zgłosiłem literówkę. ;)
[#4] Re: Odrobaczanie portalu

@grxmrx, post #1

latający baton po prawej stronie

A mi nic nie lata, tylko w miejscu siedzi :P

[#5] Re: Odrobaczanie portalu

@grxmrx, post #1

Na Safari 5 takze dziala bez problemu.
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem