Forum » PPA
[#1] Bounty - czyli zbiórka pieniędzy na różne pomysły
Witam

Chciałbym zaproponować powstanie nowego działu na ppa - bounty czyli zbiórka pieniędzy na różne pomysły, które powstaną w naszych głowach.

Ja osobiście chciałbym zaproponować bounty na nowego klienta gadu gadu dla MorphOSa. Widziałem, że Thom jest zainteresowany otworzeniem bounty dla scandoublera. Zapewne znalazło by się więcej pomysłów.

Grxmrx zaproponował, że jeżeli pomysł spotka się z aprobatą użytkowników rozważy opcję, zasobów jest sporo a i jego mądra głowa będzie w stanie oprogramować wszystko.

Ja np mogę zaoferować zbiórkę i obsługę płatności, jeżeli portal się tego nie podejmie.

Jak to widzicie?

[#2] Re: Bounty - czyli zbiórka pieniędzy na różne pomysły

@pampers, post #1

Pomysł ciekawy, popieram.

Mam tylko obawy że nasz polski Amigowy "grajdołek" jest za mały nawet na średnie bounty, ale warto spróbować.
[#3] Re: Bounty - czyli zbiórka pieniędzy na różne pomysły

@pampers, post #1

OK. +1
[#4] Re: Bounty - czyli zbiórka pieniędzy na różne pomysły

@pampers, post #1

Jak to widzicie?

Ja to widzę tak, że system bounties się generalnie nie sprawdza, no ale...

[#5] Re: Bounty - czyli zbiórka pieniędzy na różne pomysły

@pampers, post #1

Jestem za, przy czym jedno co mi się nie podoba to mnożenie bytów. Mamy bounty na MorphZone (MOSowe), Power2People (głównie AROSowe), Amigabounty.net (głównie OS4owe)... Czy nie rozmieniamy się trochę na drobne?
Czy w założeniu będzie to "polskie bounty", czy dorzucać będą się mogli również użytkownicy z zagranicy? Czy z kwoty uzbieranej na bounties będzie potrącana składka na utrzymanie działu? (to jedna rzecz, która wkurza mnie niepomiernie na amigabounty.net)

[#6] Re: Bounty - czyli zbiórka pieniędzy na różne pomysły

@recedent, post #5

Recedent: tak jak zauważyłeś, są 3 systemu bounty na różne systemy. Na MZone idea bounty jakoś obumarła z tymi projektami co są. Teraz Krashanowi udało się podłapać fuchę z pisaniem artków i jak widać jest zainteresowanie.

Można by zrobić odnośnik do tłumacza google, jeżeli ktoś z zagramanicy chciał się dołożyć.

[#7] Re: Bounty - czyli zbiórka pieniędzy na różne pomysły

@pampers, post #6

tak jak zauważyłeś, są 3 systemu bounty na różne systemy.

A my mamy na myśli kolejny, uniwersalny i "nasz"?

Na MZone idea bounty jakoś obumarła z tymi projektami co są.

Pytanie czy to dlatego, że:

1. nie mają czasu na obsługę systemu bounties,
2. nie ma zainteresowanych do podejmowania projektów
3. nie ma chętnych do darowizn

i czy tutaj nie będzie podobnie.

Można by zrobić odnośnik do tłumacza google, jeżeli ktoś z zagramanicy chciał się dołożyć.

No i rozważyć w jakiej walucie prowadzić bounties. Pytanie czy ktoś z zagramanicy będzie się chciał dołożyć, skoro są już inne (mniej lub bardziej sprawdzone) rozwiązania. No, chyba że będzie jakiś interesujący projekt tutaj, którego nie ma gdzie indziej.

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem