Forum » PPA
[#1] PPA #1
Witam

Czy ktoś posiada linka lub informacje skąd można pobrać pierwszy numer Polskiego Pisma Amigowego ?

od 15 Grudnia 2010 miał być dostępny bez opłaty

[#2] Re: PPA #1

@krismiszcz, post #1

Będzie dostępny wkrótce. Jest małe opóźnienie. Stosowna informacja pojawi się na portalu.

[#3] Re: PPA #1

@mailman, post #2

Mówi się trudno...
Szkoda tylko ze nie raczysz poinformować o opóźnieniu czytelników.. Bo jak widać czekają..

[#4] Re: PPA #1

@c3h6, post #3

Jeżeli raczysz mi zapłacić za to, że poświęcam swój wolny czas na to, abyś miał gdzie trollować, wytykać błędy i punktować opóźnienia wówczas będziemy mogli porozmawiać. Nie znasz nawet połowy powodów takiego stanu rzeczy, więc to, że ktoś czeka jest teraz mało ważne (wiem, zalatuje ignorancją).

[#5] Re: PPA #1

@mailman, post #4

Tu chyba chodziło o to, że publikacja jest obiecana na ten a nie inny termin, są chętni i czekają, a redakcja milczy. To może być frustrujące. Myślę, że sporo niepotrzebnych nerwów oszczędziłaby wszystkim krótka notka "publikacja w formie elektronicznej opóźni się kilka dni". Tak czy siak - wszystko już się wyjaśniło, więc nie wszczynajmy awantury.

[#6] Re: PPA #1

@recedent, post #5

"publikacja w formie elektronicznej opóźni się kilka dni" lub "weźta se kupta sępy a nie na darmola czekata" :)

[#7] Re: PPA #1

@Arbuz, post #6

Artykuły w formie elektronicznej mają szansę być trochę zaktualizowane przez autorów przed ich ponowną publikacją, żeby były w miarę na czasie (ja tak w każdym razie zrobiłem ze swoim artkiem "O Efice w praktyce"). Papierowa wersja jest złożona i nie ma możliwości jej modyfikacji. A poza tym - jak się coś obiecało to warto dotrzymać słowa.

[#8] Re: PPA #1

@recedent, post #7

Dobrze wiesz, podobnie jak i inni, którzy nadesłali artykuły do pierwszego numeru, że wrzut na portal w formie elektronicznej był przygotowywany od kilku tygodni. Po prostu wystąpiły pewne okoliczności, które sprawę opóźniły. Może i powinna znaleźć się jakaś informacja o tym fakcie, ale naprawdę, zważywszy na okoliczności, była to ostatnia rzecz, o której myślałem. Starałem się wyłącznie załatwiać najpilniejsze portalowe sprawy.

[#9] Re: PPA #1

@mailman, post #8

Wszystko się zgadza. Z tym, że c3h6 - który o niczym nie wiedział - miał prawo być zdezorientowany i w efekcie - trochę poddenerwowany (co więcej - przywidziało mi się, czy już raz, około 15.12. zadawał już na forum pytanie co z PPA#?). Inna sprawa, że powinniśmy wszyscy bardzo oszczędnie dobierać słowa, bo czasem niewiele trzeba, żeby wybuchła jakaś niepotrzebna wojenka.

[#10] Re: PPA #1

@Arbuz, post #6

Masz rację, kto chciał to kupił, czasem więcej wydaje się na inne duperele.
[#11] Re: PPA #1

@Ender, post #10

Powtórzę jeszcze raz - to, czy kupił, czy nie (a skąd mamy wiedzieć, że nie kupił?) jest w tej sytuacji rzeczą absolutnie drugorzędną. Istotne jest to, co było obiecane rok temu i to, że trzeba jeszcze trochę poczekać.

[#12] Re: PPA #1

@recedent, post #9

Masz rację, chodzi o formę. Krismiszcz grzecznie zapytał, dostał grzeczną odpowiedź. Przykro mi, że się nie wyrobiliśmy, ale są pewne kłopoty nie-techniczne. Kolega c3h6 wyjechał do mnie personalnie obwiniając mnie za to, że nie raczyłem nikogo poinformować mimo tego, że nie zna całej sprawy, nie wie z jakimi osobistymi kłopotami ktoś lub inni mogą się borykać i ostatnią rzeczą jest dla nich myślenie o tym, czy on dostanie pisemko, czy nie. Jak napisałem, wszystko będzie wyjaśnione, być może jeszcze w sobotę lub w niedzielę.

Świat to nie tylko PPA, a widzę że większa część z Was tak to postrzega, nie myśląc nawet o tych, którzy portal tworzą, traktując nas jak pracowników wykonujących tutaj odpłatną robotę. Trochę to przykre, ale oczywiście nie tłumaczy tego, że pewna obietnica nie została dotrzymana, ale zapewniam, że do końca roku na pewno będzie. Pozostaje tylko refleksja czy jest sens cokolwiek robić, jeżeli w ramach podziękowania dostaje się coś takiego.

[#13] Re: PPA #1

@mailman, post #12

Nie przesadzaj. Zobaczysz ile będzie pozytywnych wypowiedzi ludzi pod newsem, że artykuły są już dostępne. Wyciąganie pochopnych wniosków na podstawie jednej, nerwowej wypowiedzi na forum mija się chyba z celem?

[#14] Re: PPA #1

@mailman, post #12

Sebastian, nie zapominaj też o tych którzy trud widzą i doceniają. Ja rozumiem jak najbardziej, że można mieć swoje problemy i nie pojmuję postawy roszczeniowej niektórych uczestników - ale to pewnie moje zmartwienie.

Tak czy siak, wesołych świąt dla ciężko pracującej redakcji PPA!

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem