Forum » PPA
[#1] Kto się nudzi?
Witajcie, kto byłby chętny do ukończenia wraz ze mną artykułu?

Artykuł miał być odpowiedzią na nieco lakoniczne forumowe FAQ i swoistym kompendium wiedzy o A600 (częściowo także o innych modelach), od podłączenia zasilacza i joya do rozbudowy o USB i takie tam. Jednym słowem - wszystko.

Miał powstać przede wszystkim po to, aby nowi użytkownicy nie tworzyli co rusz tematów typu "nie dzialają wormsy jak nagrac gre na dyskietke mam a500 pomuszcie".

Zacząłem prawie rok temu, od wakacji leży nieruszany. Punktów trochę jest, ale jak już pisać to zrobić to dobrze :P

Sam nie mam motywacji, ale mam nadzieję że chętny się znajdzie a wtedy pójdzie do przodu :)

Ostatnia modyfikacja: 08.03.2011 19:08:58
[#2] Re: Kto się nudzi?

@jaa2, post #1

chętnie pomogę.

[#3] Re: Kto się nudzi?

@bombermax, post #2

Świetnie! A już właściwie straciłem nadzieję. Dobrze by było jakbyś się na GG odezwał.

[#4] Re: Kto się nudzi?

@jaa2, post #1

Znajdzie się ktoś chętny? bombermax chyba stracił ochotę...

[#5] Re: Kto się nudzi?

@jaa2, post #4

Artek jest chyba za bardzo ambitny. Jeżeli masz zamiar wyszczególnić naprawdę wszystko, np. USB dla A600, a sam takiej przystawki nie masz, to chyba nie tędy droga?
Ludzie mogą ci pomóc, ale nie napiszą za ciebie nie wiadomo jakich cudów.

Może zamiast artka, rzeczywiście napisz pogrupowane FAQ i przecież nie musisz pisać o wszystkim, tylko o tym czego najczęściej używasz.
Druga sprawa, to musisz się zdecydować czy chcesz pisać o A600, czy A500. Jakby nie było, to komputery dość podobne, ale zupełnie inne. Technicznie to A600 ma bliżej do A1200 niż do A500, ale przyjeło się że ludzie w A600 degradowali ROM 2.x, nie używali PCMCIA oraz HDD, tylko używali tego komputera dokładnie jak A500.

Dodane: Zresztą A1200 bez jakiegokolwiek rozszerzenia, tylko z 2MB Chipu i bez HDD, też z powodzeniem można używać jak A500. Można odpalić dyskietkę z kickiem 1.3, inne dyskietki degradujące pamięć, cache oraz używać opcji w Boot Control i wtedy naprawdę działa prawie wszystko to co na A500. To poprostu kompatbilność wstecz. Nie inaczej jest z Natami. :)
Jednak wszystkie te komputery, czyli A500, A600, A1200 i Natami to temat na odrębny artek/FAQ.
"Goła" A600 już na samym starcie to przedsmak A1200. Można podłączyć twardy dysk, sieciówkę PCMCIA, zainstalować AmigaOS2, który jest systemem przełomowym - mianowicie kolosalnie różni się od v1.3, a jest wręcz prawie taki sam jak AmigaOS3.

Ostatnia modyfikacja: 30.05.2011 02:54:41
[#6] Re: Kto się nudzi?

@Andrzej Drozd, post #5

Mój zamiar polegał na tym żeby "ożywić" forumowe FAQ, bądź zacząć budować nowe. Dlatego zwróciłem się z tym na forum, bo wszystkiego nie wiem, specem od przykładowego USB w A600 nie jestem. Liczyłem że jakaś odezwa będzie i zrobi się z tego praca grupowa.

I nie chodzi o pisanie za mnie, tylko: ja biorę to, Tobie się podoba to więc pisz...

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem