Forum » PPA
Wątek zamknięty
[#1] AmigaOneX1000 - nowa ikonka
Drogi, kochany przez Wszystkich czytelników moderatorze Recedencie.
Zgłaszam się do Ciebie w imieniu stowarzyszenia alfa-beta czytaj czerwonej ekipy z prośbą o stworzenie zasłużonej nowej ikonki dla projektu jakim jest AmigaOneX1000. Jak już wiadomo projekt przeszedł do kolejnej fazy i niebawem trafi do rąk oczekujących go z utęsknieniem testerów. Fajnie by było jakby z tej okazji zmieniła się ikonka X1000, która moim zdaniem nie odzwierciedla tak dużego projektu jakim jest nowa AmigaONEX1000.

Pozdrawiam serdecznie
Leon

[#2] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@Leon, post #1

Chodzi o grafikę zdobiącą wiadomość, tak?

[#3] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@Leon, post #1

Dla sprzętu pod system AOS4.1 faktycznie jest to nowa jakość. Pomysł ciekawy. Byłoby miło gdybyś oprócz samej sugestii zmiamy zaproponował co ma być zmienione na co. Znaczy się podesłał swoją propozycję. Może recendent ma inny gust niż Ty i wybierze jakieś koszmarne dla Ciebie logo. I znowu będzie że "oni chcą nas zniszczyć".
[#4] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@stachu100, post #3

Oj, css Leoś najwyrazniej odplyniety byl:). Jedna prosba, prosze mnie recendenta nie czepiac sie:)

[#5] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@stachu100, post #3

Z tego co piszesz wynika, że chodziłoby o kategorię wiadomości. Nie widzę powodu. aby wprowadzać rozróżnienie OS4.0, OS4.1. Na coś takiego raczej nie ma co liczyć.

[#6] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@stachu100, post #3

Taka luźna i niewątpliwie złośliwa uwaga człowieka, któremu to zwisa.
Zajrzałem przed chwilą na eXec, żeby zobaczyć jakie "logo" chłopaki mają przy newsach o AmigaOneX1000/AEON (dla porównania i ewentualnej inspiracji do propozycji) no i na eXecu mają jakąś pecetową, czarną "budę". Nie ma napisu Amiga ani niczego, co by się z A1X1000/AEON kojarzyło - dopiero po chwili zauważyłem, że jest to obudowa A1X1000 (czarny, odwrócony boing na czarnym tle jest słabo widoczny moim zdaniem).
Dlaczego więc ludzie tak często atakują ikonkę PPA - tu przynajmniej na pierwszy rzut oka wiadomo o czym będzie news, bez czytania jego tytułu?
Lepsza byłaby anonimowa i nic nie mówiąca obudowa PC?
Chciałby również zauważyć, że podobnego logo do tego z PPA używa sam producent płyty na swojej stronie i tam również nie ma słowa Amiga - może do nich by napisać, jak oni śmią niszczyć środowisko Amigowe i nie zamieszczać słowa Amiga w logo AmigaOneX1000?

Moja propozycja dla tej ikonki - wersja robocza, na szybkiego, szczegóły wycinania można dopracować później.

[#7] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@Leon, post #1

Umiłowany użytkowniku Leonie,

Z chęcią sporządziłbym nowe logo/obrazek dla X1000 (musisz mi jednak dać trochę czasu). Jak widzisz APC74 też wziął się ostro do roboty, jeśli chcesz możemy zrobić casting :). Może jeśli ikonka będzie naprawdę ładna to zagości również na eXecu?

[#8] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@mailman, post #2

Chodzilo mi o te ikonke. Zamiast napisu X1000 lepiej jakby widniala pelna nazwa komputera AmigaOneX1000 lub chociaz zeby byl jakis rysunek czy zdjecie bialej obudowy z czerwonym boingiem czy zdjecie plyty glownej. To tylko kilka moich sugestii moze ktos ma inne lepsze sugestie.

[#9] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@Leon, post #8

Taka może być? Oczywiście chodzi mi o wykorzystanie samego loga, nie skrzynki.
[#10] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@Leon, post #8

To jest logo ktore podarowal zleceniodawca/producent, nie podoba sie? Pretensje nie w tym miejscu wyartykulowales Leo, marszczydragi sobie namalowaly swoje wizje? Lel, trzeba ich zmusic zeby zmusili kogos tam gdzies tam zeby z oficjalem pojechal.

Ostatnia modyfikacja: 09.04.2011 10:38:32
[#11] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@Leon, post #8

Czyli chodziło Ci o grafikę do wiadomości. Jest to oficjalne logo, które można znaleźć na stronie A-EON. Jeżeli A-EON zaproponuje inne logo, będziemy nim zdobić wiadomość. Póki co, nie widzę powodu, aby wiadomość przyozdabiać wyimaginowanym obrazkiem, który jest czyjąś radosną twórczością.

[#12] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@mailman, post #11

;) Ojejejejej, co za peszek, a tak się starałem...

No dobra - może z tym "starałem", to minimalnie przesadziłem... ;)

Ostatnia modyfikacja: 09.04.2011 11:11:51
[#13] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@Leon, post #1

Leon ale wiesz, że tej ikonki i tak nie da się przesuwać? ;)

Ostatnia modyfikacja: 09.04.2011 11:17:42
[#14] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@Leon, post #1

Jeszcze bym zrozumiał gdyby była prośba o więcej treści w newsach, tłumaczenia źródeł dla użytkowników, różne tematy newsów ale ikonka? ;) Ikonki kategorii zmieniać nie będziemy, co do obrazków obok informacji to jedyne co fajnie jest mieć to różne obrazki w kolejnych newsach (żeby na głównej nie było powtórzeń o ile to możliwe, a różnorodność jeśli temat ten sam). Dodałem do zbioru obrazków następujące:

http://www.ppa.pl/newsy/pics/amigaonex1000ibelieve.jpg
http://www.ppa.pl/newsy/pics/amigaonex1000nemo.jpg
http://www.ppa.pl/newsy/pics/qt.png

[#15] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@grxmrx, post #14

Hmm, Grx moglbys mi zrobic wersje pierwszej ikonki z napisem:
"I'm sheep ready to shave" ?

Z gory dziekuje.

[#16] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@AmiChris, post #15

Brutal :)

[#17] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@Arbuz, post #16

Raczej pasterz.
[#18] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@Ender, post #17

E tam, prawdziwy fryzjer!

[#19] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@AmiChris, post #15

I dać tą ikonę do Pegasosa 3? Ano tak, zapomniałbym Ci złodzieje z bPlan czyli dawniej Phase 5 nie mają na razie w planie P3
[#20] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@Leon, post #8

czy zdjecie bialej obudowy

Ja jestem za zdjęciem A1200, bo pecetowa obudowa nie będzie przypominać Amigi. :)
[#21] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@adam_mierzwa, post #9

Prosimy o logo X1000, a nie obudowy pecetowej z "wytatuowanym" boingbalem. :)
[#22] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@Batory, post #19

A dlaczego złodzieje jeśli łaska, coś mi umknęło?
[#23] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@Ender, post #22

bo pegaz miał być amigą ale bplan gwizdnął plany i wyprodukował jako swój

[#24] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@Arbuz, post #23

Dobrze że nie zgapił :P
[#25] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@Ender, post #22

Oj umknęło ale masz tyle do powiedzenia w temacie Amigi i jej konkurencji a tak mało wiedzy o niej, że tłumaczenie Ci czegokolwiek jest zbrodnią chodząca encyklopedio i mówię to z pełną złośliwością śledząc Twoje wypowiedzi Zordonie.
[#26] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@Batory, post #25

Naucz się stosować przecinki, bo nie wiadomo o co ci chodzi. OK
[#27] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@Leon, post #1

Temat uważam za zamknięty.

[#28] Re: AmigaOneX1000 - nowa ikonka

@grxmrx, post #27

Jeszcze tylko słowo wyjaśnienia. Recedent przygotował nową wersję obrazka, pobraną z najnowszych grafik na stronie A-EON. Poprzednie było zaczerpnięte z tzw. puzzli, ale na stronie A-EON również było widoczne. W kilku ostatnich wiadomości został obrazek zmieniony.

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem