Forum » PPA
[#31] Re: PPA#5 - czekamy na artykuły

@Koyot1222, post #30

Wg. mnie to doskonały pomysł! OK

[#32] Re: PPA#5 - czekamy na artykuły

@strim, post #31

Można też zrobić plakat. O tym też myślałem, ale wolałbym jednak wypełnić wolne strony czymś wartościowym. Równie dobrze można obciąć dwie strony i zamiast 28 magazyn będzie miał 26. Nie po to jednak zwiększaliśmy liczbę stron, aby je teraz zmniejszać.

[#33] Re: PPA#5 - czekamy na artykuły

@mailman, post #32

A nie jest tak że obciąć trzeba byłoby 4 strony?

[#34] Re: PPA#5 - czekamy na artykuły

@lord_spider, post #33

Masz rację - cztery.

[#35] Re: PPA#5 - czekamy na artykuły

@mailman, post #28

Hej, ja zza grobu piszę, że dałem ciała z komiksem i na razie nie jestem w stanie go ukończyć, więc z mojej strony obsuwa max na 10. czerwca. Nie wiem jak do tego ustosunkuje się (po raz kolejny) redakcja. Sorr!!!

[#36] Re: PPA#5 - czekamy na artykuły

@mailman, post #34

Mój drugi tekst dotarł?

[#37] Re: PPA#5 - czekamy na artykuły

@mailman, post #32

nie jestem fanem tej gazetki ale skad taki pospiech w wydaniu ? Wydawca kare umowna walnie ???

[#38] Re: PPA#5 - czekamy na artykuły

@HOŁDYS, post #37

Żeby zacząć przygotowania do kolejnego numeru.
Jak #5 się opóźni, to #6 jeszcze bardziej, kolejne coraz bardziej, a w końcu pismo padnie...

[#39] Re: PPA#5 - czekamy na artykuły

@lord_spider, post #38

..a jak na #6 zabraknie materialow to co?

---
"co nagle to po diable"
[#40] Re: PPA#5 - czekamy na artykuły

@lord_spider, post #36

Dotarł i już mam komplet tekstów do numeru. Każdy kolejny trafi do #6.

[#41] Re: PPA#5 - czekamy na artykuły

@HOŁDYS, post #37

Dążę do tego, aby numer pojawiał się co trzy miesiące. Ostatni był 15 marca.

[#42] Re: PPA#5 - czekamy na artykuły

@selur, post #39

To się opóźni jego wydanie, co może doprowadzić do sytuacji, że będzie się pojawiał 1 numer na rok, aż w końcu będzie kres... (jak napisał Lord_Spider).

[#43] Re: PPA#5 - czekamy na artykuły

@mailman, post #42

Warto też pamiętać o jeszcze jednym elemencie - niektórzy autorzy nie chcą tak długo czekać na publikację swojego artykułu, który przecież może się też nieco zdeaktualizować.

[#44] Re: PPA#5 - czekamy na artykuły

@mailman, post #32

ale wolałbym jednak wypełnić wolne strony czymś wartościowym.

Spoko, zrozumialem aluzje :) W razie czego jak by kiedys potrzebny byl jakis graficzny "zapychacz" to chetnie sluze pomoca, w miare skromnych mozliwosci czasowych :D

[#45] Re: PPA#5 - czekamy na artykuły

@mailman, post #40

A ja mam pytanie tak przy okazji, czy gazetka ma nadany numer issn? A jeśli nie, to czy jest to w planach?

[#46] Re: PPA#5 - czekamy na artykuły

@Mir3k, post #45

Nie ma. W planach było, ale z racji, że każdy numer może być ostatnim, jakoś nie widzę sensu.

[#47] Re: PPA#5 - czekamy na artykuły

@mailman, post #40

OK, to już się zabieram za kolejny.

[#48] Re: PPA#5 - czekamy na artykuły

@mailman, post #46

Wiesz, zapytalem bo jestem studentem, prawdopodobnie będę sie starał o stypendium ministra, a kazdy artykuł w jakimś czasopismie (które ma issn) mogę sobie zapisać na plus we wniosku o stypendium.

[#49] Re: PPA#5 - czekamy na artykuły

@mailman, post #40

Czy jest zapotrzebowanie na opis instalacji OS4.1 Classic ? Mogę zrobić lift mojego artykułu i podesłać. Nie mniej jeżeli już by to było to trochę trzeba będzie poczekać. Taki lift jak bym chciał zrobić to spora zmiana.

[#50] Re: PPA#5 - czekamy na artykuły

@pekdar, post #49

Jeżeli tylko instalacji, to tak. Pojawiłaby się w numerze #6.

[#51] Re: PPA#5 - czekamy na artykuły

@pekdar, post #49

Super;)
Jeśli Darek by się postarał , a jego wiedza jest ogromna mógły to być temat przewodni numeru , fajnie by było :)
[#52] Re: PPA#5 - czekamy na artykuîy

@mailman, post #50

Ok, poprosze na maila aktualne warunki publikacji jakie obowiazuja.

[#53] Re: PPA#5 - czekamy na artykuîy

@pekdar, post #52

Na stronie magazynu są podane. Przez ostatnie pięć numerów nic się nie zmieniło, za wyjątkiem tego, że teksty będą się pojawiać na portalu (i w innych miejscach, zgodnie z wolą autora) wcześniej niż za rok.

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem