Forum » PPA
[#1] Steve Turner - wywiad
Pewien czas temu próbowałem zorganizować wywiad ze Stevem Turnerem (Graftgold), ale - z różnych przyczyn - doszedł on do skutku (no, jeszcze nie doszedł...) dopiero teraz. Niestety obecnie nie ma zupełnie czasu na wymyślenie pytań. Czy są chętni na przeprowadzenie tego wywiadu? Proszę o informację na maila.

[#2] Re: Steve Turner - wywiad

@Leander, post #1

Jest już chętny na przepytywacza, a ja zapraszam gorąco do współpracy i formułowania pytań. No, co tam Wam na wątrobie siedzi?

[#3] Re: Steve Turner - wywiad

@Leander, post #2

Warto zapytać czy nie planuje powrotu do gamedev'u z Andrewem Braybookiem. O ile mi wiadomo obaj pracują w jednej firmie i nadal się przyjaźnią.

Jak zapatruja sie na gry video w dniu dzisiejszym?
Czy nadal graja?
Czy nie chcieliby , by nowe przygody Cool Coyota zostały wydane w cyfrowej dystrybucji na obecne maszyny ? Przecież w tej postaci tkwi neisamowity potencjal.
A moze remake Uridium w 1080P - gra z takim dynamizmem mogłaby odnieśc sukces - (mozna pokusic sie na analogie z Pac Man Champonship DX - remake, nie zmianiajacy zasad , fantastycznie przyjety przez graczy)

w 1996 tworzył dwie gry na playstation - MotoX oraz HardCorps, które nigdy sie nie ukazały - moze cos o nich opowiedziec?

:)

Ostatnia modyfikacja: 12.05.2011 21:05:15
[#4] Re: Steve Turner - wywiad

@Leander, post #2

No to tego, ten...

- Czy podoba mu się projekt Natami i dlaczego tak bardzo wiking
[#5] Re: Steve Turner - wywiad

@michalmarek77, post #3

A może tak bardziej dotyczące amigowego wkładu pytania? W większości to, co zaproponowałeś, to można w jednym pytaniu na końcu ująć. Poza tym nie wiem jaki jest związek tej osoby z grą Uridium (za wyjątkiem wydawcy).

[#6] Re: Steve Turner - wywiad

@mailman, post #5

Turner zaczynał na Spectrum, wydał kilkanascie gier, na Amidze zrobil tylko 4!
Dlaczego tylko 4, i dlaczego zakonczyl wlasnie z tym kompem kariere w gamedev.

Gry Graftgold'a byly wszedzie w Europie wysoko notowane przez prase, niestety ich sprzedaz, pomimo wszechobenych zachwytow, oraz reklam niespecjalna. Jakie ma zdanie w tej kwestii

[#7] Re: Steve Turner - wywiad

@mailman, post #5

Faktycznie, powinno byc "Uridium 2"
To ze tam Turnera w creditsach nie ma nie znaczy ze nie bral udzialu w tworzeniu gry :)
Zapytajcie go o to, sam wyjasni :)

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem