Forum » PPA
[#1] Giełda PPA
Poddaję pod dyskusję pewną koncepcję. Mianowicie, czy nie warto byłoby dopisać do regulaminu PPA paragrafu dotyczącego Giełdy, który na przedkładającego ofertę sprzedaży nakładałby obowiązek określenia ceny sprzedawanego przedmiotu? Do dziwnych rzeczy dochodzi przy próbie kupna czegokolwiek. Na pytanie o cenę najczęściej dostaję odpowiedź "ile proponujesz?" czy "proszę o przesłanie konkretnych propozycji". Na większości for, oferty sprzedaży bez określonej ceny są z automatu usuwane i uważam, że to bardzo słuszna koncepcja.

[#2] Re: Giełda PPA

@frywolny_marian, post #1

W zasadzie to jest to bardzo dobry pomysł i trochę dziwne, że wcześniej nikt na to nie wpadł.

[#3] Re: Giełda PPA

@frywolny_marian, post #1

Popieram. Staram się podawać cenę jak już coś wystawiam.
[#4] Re: Giełda PPA

@Ender, post #3

Niektórzy wstawiają, jednak większość nie.

Ostatnia modyfikacja: 07.05.2011 22:09:17
[#5] Re: Giełda PPA

@frywolny_marian, post #4

I zabronić linkowania do aukcji na Allegro. Giełda to nie jest darmowa reklama.

[#6] Re: Giełda PPA

@PopoCop, post #5

No właśnie, coś w tym jest, ale tylko w takim przypadku jak "Jutro kończy się kilka aukcji, ale są następne..." z linkiem do aukcji użytkownika na allegro. W sumie nie jestem pewien czy takie ogłoszenie powinno wisieć czy nie.

[#7] Re: Giełda PPA

@PopoCop, post #5

Myślę, że jeśli aukcja dotyczy sprzętu amigowego to linkowanie do allegro nie jest niczym złym. Umożliwia to obejrzenie fotek i w ogóle ułatwia odnalezienie aukcji. Co prawda wtedy Giełda jest tylko miejscem "reklamy" takiej aukcji i przestaje być tym czym powinna, czyli Giełdą.
EDIT:
Po dłuższym namyśle jestem za zakazem podawania wszelkich linków do innych miejsc, gdzie oferta jest równolegle umieszczona.
EDIT:
Tylko co w sytuacji gdy ktoś wystawi przedmiot na Allegro i jednocześnie w Giełdzie. Składasz mu ofertę na Giełdzie, a w aukcji już licytują ludzie. Trzeba by było wprowadzić kolejny zakaz - zakaz równoległego wystawiania przedmiotu, a to już trochę robi się bezsensowne.

Ostatnia modyfikacja: 08.05.2011 08:10:17
[#8] Re: Giełda PPA

@frywolny_marian, post #7

No dobra, to czas zacząć wystawiać moje blizzardy na ebayu.

Ostatnia modyfikacja: 08.05.2011 09:58:46
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem