Forum » PPA
[#1] Nowa bramka IRC?
Na http://www.ppa.pl/irc.html dla kanału #ppa zmieniłem bramkę IRC na tę, którą udostępnia oficjalnie freenode (qwebirc, którego jak bym chciał mógłbym zainstalować lokalnie na serwerze). Bramka jest dostępna dla zalogowanych użytkowników. Przycisk w boksie po lewej na głównej nadal będzie kierować (do odwołania) do starej bramki CGI:IRC.
Qwebirc serwowany w ten sposób ma tylko jedną wadę - interfejs jest w języku angielskim i kodowanie jakie jest domyślnie obsługiwane to UTF-8...

[#2] Re: Nowa bramka IRC?

@grxmrx, post #1

Obecne klienty IRC na amisystemy obsługują UTF (Semnomatrix, Wookiechat). Do AmIRCa też chyba jakiś plugin jest.
Pora na kanale przejść na UTF i tyle :)
[#3] Re: Nowa bramka IRC?

@madman15, post #2

Ale tutaj chodziło o bramkę IRC, do której jest dostęp z poziomu strony WWW, a nie z poziomu klienta (chyba).

[#4] Re: Nowa bramka IRC?

@mailman, post #3

Madman chcial powiedziec, ze na kanale są praktycznie sami amigowcy(osoby piszace z ami i ami-pochodnych systemow), a wiekszość z ich klientow irc obsługuje utf-a, w sumie tylko amirc nie obsługuje. Tak więc trzeba przejść na UTF-8 :)

[#5] Re: Nowa bramka IRC?

@arti4-92, post #4

Wysłałem Ci na priv maila. Masz czas do 18:00.

[#6] Re: Nowa bramka IRC?

@grxmrx, post #1

Co z tego (ogólnie fajnie) lecz moja skromna osoba i tak się nie dostanie na wwwirc. Pytacie dlaczego? proszę "== 11MASTEr Erroneous Nickname"

[#7] Re: Nowa bramka IRC?

@mailman, post #5

Podpis zmieniony milordzie

Ostatnia modyfikacja: 15.07.2011 12:11:33
[#8] Re: Nowa bramka IRC?

@mailman, post #5

A ja nie dostałem maila na priv od recedenta, dlaczego? Tak nie powinno być. W końcu nie każdy musi śledzić, co mu odpisują na forum. Postuluję o naganę dla recedenta i danie mu ostrzeżenia za wykorzystywanie praw modelatora niezgodnie z przepisami.
P.S. Prawdziwe hakery nie używają krzaków na ircu...

Ostatnia modyfikacja: 15.07.2011 13:46:03
[#9] Re: Nowa bramka IRC?

@snajper, post #8

gosciu, pisze się "moderatora", modelatorem jestem ja

[#10] Re: Nowa bramka IRC?

@arti4-92, post #9

Oj, przepraszam. Ale to w takim razie ostrzeżenia należą się wszystkim moderatorom tutaj... Za mianowanie się moderatorami, co jest jawną próbą wprowadzenia w błąd użytkowników, którzy (tak jak ja) nie dostrzegłszy różnicy będą przekonani, że mają do czynienia z modelatorem.

[#11] Re: Nowa bramka IRC?

@snajper, post #10

Jak masz jakies pytanie z zagadnien modelarstwa to wal smialo :)

[#12] Re: Nowa bramka IRC?

@arti4-92, post #11

Modelarstwem zajmuje się modelarz, a nie modelator. Nie udawaj cwaniaka. Prosiłem, abyś ten wpis usunął. Nie poskutkowało, nadal sobie robisz żarty, więc ja też dla żartu daję Ci bana na tydzień.

A snajper otrzymuje ostrzeżenie za ciągnięcie OT.

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem