Forum » PPA
Wątek zamknięty
[#31] Re: Problem z Profilem PPA

@HOŁDYS, post #30

A powinieneś wyczyścić jak pisaliśmy ;)

To, co zrobił grx sprawiło, że pole z hasłem jest puste (a było zapełnione kropkami). Po prostu chłopak Was wyręczył ;)

[#32] Re: Problem z Profilem PPA

@mailman, post #31

ale przepraszam bardzo co to za funkcjonalnosc w POLSKIM SERWISIE AMIGOWYM ze mam za kazdym razem gdy chce cos zmienic czyscic cache lub zmeniac przegladarke...torche to pachnie malo profesjonalnie nieprawdaz ?

generalnie dla mnie jak i dla wielu to byl bug na szczescie znalazl przyczyne i znalazl rozwiazanie za co mu dziekujemy OK

ps.Mailman na facebooku tez czyscisz cache przy zmianie imienia ???

[#33] Re: Problem z Profilem PPA

@HOŁDYS, post #32

Kod strony powstał w czasach gdy przeglądarki nie posiadały funkcjonalności automatycznego uzupełniania formularzy wedle tego jak im pasuje (np. wg nazwy pola formularza). Sprawdzenie przyczyny najlepiej rozpocząć od siebie - swojej przeglądarki. W formularzu jest wyraźnie napisane przy polu z hasłem "Wpisuj tylko jeśli chcesz zmienić twoje obecne hasło. W innym wypadku możesz pozostawić pole hasła puste." więc logiczne jest, że jeśli jest tam cokolwiek wpisane (są kropki, bo przeglądarka automatycznie tam coś wstawiała) nie zadziała zmiana bo jak mniemam drugie pole (do weryfikacji) pozostanie puste.

[#34] Re: Problem z Profilem PPA

@HOŁDYS, post #32

Zaraz, zaraz. To, że trzeba było wyczyścić pole z hasłem, to był faktycznie jakiś rodzaj buga (niekoniecznie wynikającego z błędu kodu, lecz może jego "archaiczności"). Trochę się droczę z Tobą, choć niemoc niektórych, pomimo podania na tacy rozwiązania, jest zaiste intrygująca i ciekawa ;)

Co do czyszczenia cache przeglądarki po jakiejś większej zmianie - niestety żaden portal, choćby nie wiem jak zaawansowany, nie posiada takiej funkcji. Czasami trzeba go opróżnić lub wyrzucić jakieś ciacho, aby zobaczyć efekt zmian. Ja mam tak w pracy, że przy 5 serwerach przez które przechodzą dane czasami zmian nie widzę, mimo że nastąpiło. Wówczas nawet czyszczenie cache nie pomaga i muszę czekać aż cache na serwerze się przeczyści lub dane się na nowo zaczytają ze źródła. Także, tutaj z argumentem o "fejsie" to trochę nie trafiłeś OK

[#35] Re: Problem z Profilem PPA

@mailman, post #34

Problem rozwiązany więc zamykam wątek.

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem