Forum » PPA
[#1] Rating Userow PPA
Brakuje mi czegos takiego co by wyroznialo userow PPA,
miaowicie sporo osob spedza tu swoj czasu i pomaga z hardwarem systemem czy inym problemem zwiazanym z amiga
chcialbym wprowadzic .. przycisk pod postem ktory rozwiazal problem

POMOGL mi .. i to bylby np 1 pkt ..
ilosc punktow mogla by byc interpretowana na ocene "slowna" tj jak w HighScore wielu gier (super frog asssasin itd)

za hamstwo przeklenstwa i zle zachowanie admin moglby zrobic - 10 pkt + notke za co

Co myslicie o takim liftingu naszego portalu ?

[#2] Re: Rating Userow PPA

@HOŁDYS, post #1

OK

[#3] Re: Rating Userow PPA

@HOŁDYS, post #1

OK

[#4] Re: Rating Userow PPA

@HOŁDYS, post #1

Również jestem za; przydałby się jakiś wyróżnik zaangażowania i poziomu wiedzy.

[#5] Re: Rating Userow PPA

@HOŁDYS, post #1

OK

[#6] Re: Rating Userow PPA

@HOŁDYS, post #1

pomysl ciekawy!

za hamstwo przeklenstwa i zle zachowanie admin moglby zrobic - 10 pkt + notke za co

moze kazdy z nas moglby dac nie tylko +1 ale i -1 a nie tylko admin.

[#7] Re: Rating Userow PPA

@Paul, post #6

Też o czymś takim pomyślałem. Popieram. Z małą modyfikacją, iż taki plus lub minus mogła by nadać tylko osoba tworząca wątek. ???

Ostatnia modyfikacja: 06.10.2011 15:50:48
[#8] Re: Rating Userow PPA

@Tomski, post #7

plus lub minus mogła by nadać tylko osoba tworząca wątek

Hmm, nie wiem, przecież temat może okazać się przydatny dla większej liczby użytkowników?

Czy jest ryzyko nadużywania tego jeśli mogliby głosować wszyscy?

[#9] Re: Rating Userow PPA

@HOŁDYS, post #1

Super propozycja OK

[#10] Re: Rating Userow PPA

@Paul, post #6

oczywiscie troche sobie bata krece i na siebie bo po alko lubie poklac i niektorych poobrazac (-10) .. mozna oprogramowac taki stan rzeczy i robic jednodniowego bana z automatu wtedy moderator 24 h nie bylby az tak potrzebny np o 2 w nocy gdy u kogos jest balanga :P

Okreslona ilosc punktow plusowych mozna by gloryfikowac w jakis sposob np gdy ktos przekroczy 1000 ..z automatu zostaje junior adminem PPA

ktos kto napisze jakis artykul (i ludzie go ocenia ze jest fajny i przydatny) naprzyklad dostaje 50 + .. to tez zwiekszylo by liczbe "pisarzy na PPA"

nie wiem to jest przyklad ..po prostu te zbieranie punktow mialo by byc jakas motywacja i do tytulu (Master Amigowiec) i do jakis wiekszych przywilejow/bajerow na PPA

troszke chcialbym nowego ducha w nasz portal ..

[#11] Re: Rating Userow PPA

@HOŁDYS, post #10

Mnie się pomysł podoba. Niech jednak GRX się wypowie co do kwestii oprogramowania.

P.S. Na zwiększenie w ten sposób liczby piszących artykuły to bym raczej nie liczył.

[#12] Re: Rating Userow PPA

@HOŁDYS, post #10

jestem przeciw, to budulec dla eliciarstwa, lizusostwa itp., ale niektorzy lubuja sie w takich plebiscytach :)

[#13] Re: Rating Userow PPA

@HOŁDYS, post #10

jestem jak najbardziej za... ale...
...posty z ppa nie przedawniają się (w sensie nie znikają) a że Amiga przynajmniej klasyczna siedzi w miejscu i nie idzie z duchem czasu to...
...wszystko chyba jest już wyjaśnione w tym temacie...wystarczy tylko poszukać.Chyba że nowe forum PPA będzie puste to i owszem.

@1989
również i Ty masz wg mnie trochę racji ;)

Ostatnia modyfikacja: 06.10.2011 18:30:15
[#14] Re: Rating Userow PPA

@bombermax, post #13

1989: Zawsze mozna zrobic referendum ..niech lud wybierze :P
Mysle ze twoje obawy biora sie z glupokowatych komentarzy w watkach i ze bylbys na minusie z iloscia pkt :)))) mam racje ?

NA PLUS ze kazdy piszacy (a wiadomo ze wpis moze trwac kilka lat) zastanowi sie pare razy zanim wyleje wiadro pomyji przy przyplywie frustracji na innego uzytkownika PPA.

Mi takie cos podobalo by sie na forum .. i chyba inne spolecznosci to maja (moze w innej formie ale juz cos takiego widzialem chyba).
Duzo roboty przy tym nie bedzie .. dodatkowe dwie kolumny w bazie i jakas tabelka slownikowa z ilosci pkt i nazwa "slowna" obsluga zapis/odczyt oraz sumowanie punktow. Dodatkowy indeks nie klastrowany na ilosci pkt i tyle..
Mysle ze jest do realizacji nie wielkim kosztem

Ostatnia modyfikacja: 06.10.2011 18:39:12
[#15] Re: Rating Userow PPA

@HOŁDYS, post #14

pomysł na początku powinien być wprowadzony, w tym 2001 roku to może by się przyjęło jak PPA było jeszcze łyse :)

[#16] Re: Rating Userow PPA

@bombermax, post #15

a co ma piernik do wiatraka ? oddzielamy to co bylo gruba kreska i jedziemy z nowymi zasadami.

[#17] Re: Rating Userow PPA

@HOŁDYS, post #14

1989: Zawsze mozna zrobic referendum ..niech lud wybierze :P
Mysle ze twoje obawy biora sie z glupokowatych komentarzy w watkach i ze bylbys na minusie z iloscia pkt usmiech))) mam racje ?

to nie chodzi o takie czy inne komentarze, tylko to rzeczywiscie z daleka smierdzi eliciarstwem i lizusostwem, ale jak lubicie sie w takie cos bawic, to milej zabawy, mi to wisi, mi wystarcza moderator dajacy bana za ad personam :). ja tam nikomu punktow dawac nie bede, ani odejmowac.

[#18] Re: Rating Userow PPA

@HOŁDYS, post #1

OK

[#19] Re: Rating Userow PPA

@HOŁDYS, post #1

Ja jestem za, ale tylko jeśli do tego dojdą prezenty i Pan Gąbka. Czytaj: ostatni temat Klubu RNS, post #11.

[#20] Re: Rating Userow PPA

@HOŁDYS, post #1

Wyróżnienia odpowiedzi dawno temu wprowadziłem w nowym kodzie strony, wyróżniać może autor wątku i moderator. Co do punktacji to pewnie, że się da, ale wiele jest rzeczy do zrobienia znacznie ważniejszych, a okaże się to jak za np. tydzień włącze nową wersję strony i będą na 100% jęki i narzekania na to czy owo osób, które nie testowały dostępnej wersji beta. Aktualnie nie mam na tyle czasu by zająć się innym tematem niż migracją na nową strukture bazy i nowy kod.
Jeśli chciałbyś pomóc, zaoferować swój czas i umiejętności to proszę zgłosić się do mnie, kod strony mogę Ci udostępnić, dodasz co chcesz i wrzucisz do repozytorium lub na konto testowe. Jeśli nie masz czasu to wyślij mi zadanie w bugtrackerze a zajmę się nim jak tylko będę miał czas i na pewno będzie to już po migracji.

[#21] Re: Rating Userow PPA

@grxmrx, post #20

ok odezwe sie na prv jesli PPA jest pisane w technologi ktora znam mysle ze moge pomoc

[#22] Re: Rating Userow PPA

@HOŁDYS, post #1

Dodajmy do tego jeszcze mozliwosc wrzucania wlasnych fotek na tle wielkich domow i super samochodow z mozliwoscia punktowania tych fotek.
Pozniej powrzucamy sobie nasze fotki i bedziemy wpisywali komenatrze typu

"Holdys ty slodziaku, jaki ty piekny jestes na tych fociach :****
dyshka dla Ciebie misiu"

i zrobimy tutaj najlepszy portal na swiecie ppa.fotka.pl aby moc sie polansowac przed znajomymi.

Popieram rencami i nogami!
[#23] Re: Rating Userow PPA

@selur, post #22

normalnie miazga... to żeś wymiótł! OK

[#24] Re: Rating Userow PPA

@selur, post #22

A żeś wymyślił.

Coś takiego na ppa.pl jest od lat.
[#25] Re: Rating Userow PPA

@selur, post #22

Hola! Zanim machina ruszy, chcę wiedzieć za co jest najwięcej punktów do lansu. A co tam, highscore'y kręcił będę niczym przekręcone liczniki Bruce'a Lee w Secret Service...

Tak na poważnie pomysł całkiem zacny. Odrazu będzie wiadomo czy ktoś komuś pomoże, czy też śmiga po klawie dla sportu.

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem