Forum » PPA
[#1] Dział zbiorczych zamówień
Co sądzicie o stworzeniu jakiegoś działu forum czy działu portalu służącego do robienia takich akcji jak ostatnio zrobił Tomski z 4xIDE? Jeśli ktoś chce zrobić sobie jakieś urządzenie a w pojedynkę mu się nie opłaca, napisze czego projekt dotyczy i sprawdzi ile osób byłoby zainteresowanych nabyciem. Może ożywiłoby to nasz ryneczek? :)

[#2] Re: Dział zbiorczych zamówień

@jaa2, post #1

pomysł dobry, tylko czy inicjatyw wystarczy na taki dział??

[#3] Re: Dział zbiorczych zamówień

@jaa2, post #1

Jestem za OK

[#4] Re: Dział zbiorczych zamówień

@jaa2, post #1

myslę, że takich inicjatyw jest za mało zeby poświęcać na to konkretny dział.

[#5] Re: Dział zbiorczych zamówień

@Mir3k, post #4

No idea szczytna, ale jak zauważyłeś nie ma za bardzo co kupować, bo rynek w zasadzie nie istnieje.
[#6] Re: Dział zbiorczych zamówień

@Ender, post #5

Pomysł bardzo fajny przykład Tomskiego gdzie za groszowe sprawy można było nabyć fajny aczkolwiek nie pozbawiony wad interfejs gdyby był wykonany na zasadzie adaptera kątowego tzn bezpośrednio wpinany w złącze IDE myślę że byłby bardziej funkcjonalny. Mam nadzieję że Tomski nie obrazi się że wystawiam jego robotę na alledrogo może komuś to urządzenie bardziej się przyda.

[#7] Re: Dział zbiorczych zamówień

@jaa2, post #1

Na pierwszy ogień czy ktoś był by zainteresowany zamówieniem oraz przeprowadzenia transakcji ? Chyba że ktoś był by w stanie uruchomić produkcję na miejscu.
http://www.amigamaniac.com/RGB_to_PAL_NTSC_adapter.html

W sierpniu padł temat kontrolera IDE do A500 ale widzę że chyba po ptokach.
[#8] Re: Dział zbiorczych zamówień

@Dark_luke, post #7

Moim zdaniem warto spróbować. Jeśli ktoś byłby zdecydowany zrobić jakieś urządzenie, napisałby temat że zbiera chętnych i ogłoszenie o tym ukazałoby się np. w Aktualnościach, żeby więcej ludzi się dowiedziało. Powinna być to osoba która jest w stanie to złożyć, bo ja mógłbym zamówić zrobienie płytek i części, ale nie mam sprzętu do lutowania więc jedyna opcja to "złóż to sam". Ewentualnie któraś z chętnych osób przejęłaby inicjatywę i za odpowiednią dopłatą złożyła każdy egzemplarz.

Stworzenie takiego działu przecież nic nie kosztuje, a na przykład na Aminecie leży mnóstwo fajnych projektów, np. wspomniane IDE do pięćsetki.

@Dark_luke: najlepiej załóż nowy temat z linkiem do opisu tego IDE. Ja może byłbym zainteresowany, ale zależy w jakiej cenie i co on tam będzie miał. No i musiałoby to być złożone.

[#9] Re: Dział zbiorczych zamówień

@jaa2, post #8

Tu było http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&t=91017&startliczba=50
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem