Wątek zamknięty
[#1] "Rodzynki"
Dzieki sugestii jednego z czlonkow teamu PPA zakladam ten temat. Poczytajcie uwaznie (zacytuje choc i tak znacie). I komentujcie. Moj komentarz - brak slow - nie ma zadnego....

Cytat ((C) PPA):

"W tym dziale możesz pobrać archiwa z grami lub programami. Są to legalne wersje udostępnione za zgodą właścicieli praw autorskich.
Nie zawsze jednak udało nam się dotrzeć do oryginalnych wersji gier. W kilku przypadkach gry pochodzą z nielegalnego źródła. Z braku innej możliwości byliśmy zmuszeni do zamieszczenia ich w tej formie. Jeżeli posiadasz wersje, co do których nie ma zastrzeżeń, skontaktuj się z nami.
W miarę możliwości będziemy tu zamieszczać coraz więcej archiwów z grami i programami. "

[#2] Re: "Rodzynki"

@c3h6, post #1

I jeszcze tak - na przekor sugestiom watek ten zalozylem nie na "PPA" tylko wlasnie w hajdzie.... hihihi. Czekam tydzien. Bede zbieral Wasze przemyslenia....

[#3] Komisja śledcza do spraw Rodzynek

@c3h6, post #2

Wydawało mi się że wszystkie szczegóły opisaliśmy w korespodencji przez e-mail wcześniej. Teraz wrzucasz tu cytat, nikt nie wie o co chodzi... A jak nikt nie wie to trzeba by zacząć wyjaśniać, może wklejać te same wypowiedzi z mejli? Hmm... Chodzi tu o to by zrobić jakieś show czy o to by wyjaśnić zdanie, którego (chyba) nie rozumiesz?

[#4] Re: "Rodzynki"

@c3h6, post #1

"Byliśmy zmuszeni" Kto was zmuszał?
Ja to rozumiem tak: macie prawa autorskie, załóżmy do the settlers, ale nie macie gry takiej jaką wypuścili producenci, a np. skrakowaną. Dobrze rozumiem?

[#5] Re: "Rodzynki"

@c3h6, post #2

1. Ale o so chozi?
2. Jest coś takiego jak edycja własnych postów i można coś zmienić/dopisać po chwili namysłu chyba że Ci chodzi o nabijanie statystyk tylko nie wiem po co?
[#6] Re: "Rodzynki"

@Mat, post #4

Chodzi o to że właściciele praw autorskich sami przesłali takie wersje z crack intrami. Np. w przypadku gier Digital Illusions tak było, nie pamiętam których jeszcze tytyłów. To są te źródła. Długie mejle wymieniłem z twórcą tego wątku i wydawało mi się, że już mu ten kontekst wyjaśniłem. Być może potrzebne będzie rozszerzenie tego opisu/wstępu w Rodzynkach skoro mogą znaleźć się osoby, które kontekstu nie zrozumieją.

[#7] Re: "Rodzynki"

@grxmrx, post #6

O wlasnie. To dobrze myslalem :)

[#8] Re: "Rodzynki"

@grxmrx, post #6

Juz wyjasniam... Do tekstu sie nie odnosze, prosze o to uzytkownikow forum. To raz. Dwa - naszej prywatnej korespondencji, zarowna z Toba jak i SirLeo nie mam zamiaru ujawniac. Trzy - SirLeo podsunal mi pomysl na watek na forum. Cztery - podpowiem "rodzynki - wstepniak" to dla mnie bzdury....ale nikt nie musi sie z tym zgadzac, ani Ty, ani Twoi koledzy...

[#9] Re: Komisja śledcza do spraw Rodzynek

@grxmrx, post #3

powiem / napisze tak : :D

[#10] Re: "Rodzynki"

@Sylwester, post #5

poczytaj to sie dowiesz o so chozzziii a nie glupio [pytasz a statystyki... po co mi one....moze powiedz Ty? po co? do szczescia?

[#11] Re: "Rodzynki"

@grxmrx, post #6

Kolego, Ty mowiles dosyc rozsadnie, dyskusja byla dosc udana tylko powiedz po co koledze pokazales/dales/podpusciles na moje wiadomosci? A ten kolega to wogole nie wie co mowi, bo jakkolwiek z Toba gadka szla przyzwoicie to Twoj kolega chyba nawet nie doczytal moich majli.... A co do rodzynek - to tak, jak najbardziej, opis zmiencie3 bo ja nie rozumiem go.... i wystarczy ze ja nie.... inni moga rozumiec... ale to zdaje sie wyjasnialismy juz sobie...

[#12] Re: Komisja śledcza do spraw Rodzynek

@grxmrx, post #3

Aj i wybacz mi Sir, ale napisales ze wrzucam tu jakis cytat/watek i nikt go nie rozumie..... Ten cytat/watek pochodzi slowo w slow ((C) PPA1996) z Waszej stronki, z owocow suszonych....,

[#13] Re: "Rodzynki"

@c3h6, post #8

Sprawa jest jasna . Zdanie , mające formę oświadczenia "Są to legalne wersje udostępnione za zgodą właścicieli praw autorskich" jest przecież wystarczająco zrozumiałe . :)
[#14] Re: "Rodzynki"

@grxmrx, post #6

.... a dodaj ktorych Wam nie przyslali tylko sciagneliscie....wg Twojego kolegi to nawet "dostaliscie".... tylko skad?

[#15] Re: "Rodzynki"

@c3h6, post #14

ale ten c3h6 jest. Wszedzie go pelno :D

[#16] Re: "Rodzynki"

@ems, post #13

Przeczytaj WSZYSTKO a nie jedno zdanie...

[#17] Re: "Rodzynki"

@c3h6, post #11

Kolego, Ty mowiles dosyc rozsadnie, dyskusja byla dosc udana tylko powiedz po co koledze pokazales/dales/podpusciles na moje wiadomosci? A ten kolega to wogole nie wie co mowi, bo jakkolwiek z Toba gadka szla przyzwoicie to Twoj kolega chyba nawet nie doczytal moich majli....

E-mail wysłałeś najpierw na redakcja[at]ppa.pl, później ja Ci odpisałem, następnie ty mi odpisałeś ale tylko na mój adres i nie zaznaczyłeś tam że już nie dyskutujesz z redakcja[at]ppa.pl. Jeśli chciałeś rozmawiać z redakcją to cała dyskusja była tym kanałem informacyjnym prowadzona, a Rodzynki to dział PPA.

[#18] Re: "Rodzynki"

@Mat, post #15

no co? toc kraj wolny jest hihihih

[#19] Re: "Rodzynki"

@grxmrx, post #17

ejejejej. a co jest napisane na rodzynkach? odnosnik? tam tez kliknalem... to chyba oczywiste? a co, do kazdego osobno mialem? do kogo? zebyscie sie pobili hihihihih?

[#20] Re: "Rodzynki"

@grxmrx, post #17

i jeszcze jedno - skoro klikam na link w rodzynkach, bo tak jest podane (redakcja) to super ze odpisujesz, ale nie badz zdziwiony ze odpisuje Tobie, to chyba normalne, bo komu innemu? Redakcji? heh, to abstrakcja - ptak jak pisanie w kosmos

[#21] Re: "Rodzynki"

@c3h6, post #20

O....i znow mi ucieto temat....bo spytalem gdzie zniknal temat geforce dla Amigi... pewno dlatego bo na forum bylo dwoch beosowcow zwiazanych z ami. Nic wiecej nie pisze nie mowie. Podobno forum oceni slowa jak w #1. pOPATRZE. CZEKAM.

[#22] Re: "Rodzynki"

@c3h6, post #14

.... a dodaj ktorych Wam nie przyslali tylko sciagneliscie....wg Twojego kolegi to nawet "dostaliscie".... tylko skad?

Nie wiem które to były dokładnie tytuły. Musiałbym sprawdzić dokładnie by zaspokoić twoją ciekawość (no chyba że mi nie wierzysz, to wtedy już nic nie poradze). Pamiętam że na pewno tak było z grami Digital Illusions. Tak na poczekaniu dokładnie nie napisze Ci wszystkich szczegółów, która gra to jest wersja z crack intrem, którą nam udostępnili autorzy do zamieszczenia. To wymaga sprawdzenia gier i sprawdzenia archiwum listy dyskusyjnej.
Takie gry jakie przesłali autorzy (właściciele praw autorskich) czy też na jakie udzielą zgody takie możemy zamieścić, innych nie.

[#23] Re: "Rodzynki"

@c3h6, post #20

Jak Ci odpisałem to w polu Do: wpisałem obok twojego adresu również adres redakcja@ppa.pl, po przecinku. Nie wiem z jakiego programu pocztowego korzystasz, ale powinieneś to chyba zauważyć.

[#24] Re: "Rodzynki"

@c3h6, post #1

Kolejnytasiemiec brednioserialowy. Aż się chce zacytować seksmisje - ładnyście na tym forum burdel zrobili teraz ;)

[#25] Re: "Rodzynki"

@c3h6, post #21

Nie ucięto Ci żadnego tematu! Przeniosłem wątek do działu PPA na forum. Tam też odpisałem, że wątek o gforce przeniosłem do działu pręgierz na tym forum. To że tematy nie zniknęły mogłeś sprawdzić, choćby wykorzystując opcje sledzenia odpowiedzi na swoje tematy lub przeglądając forum czy tez 100 ostatnich wypowiedzi z forum ogólnie, etc.

[#26] Re: "Rodzynki"

@grxmrx, post #22

Pytam o gry ktore sciagneliscie z "legalnych" stronek a nie ktore Wam przyslali...to juz dyskutowalem z Twoim kolega i plecie jakies bzdury na ten temat..... ja rozumiem ze macie na to pozwolenie od autorow, ja pytam tylko o wstep do rodzynek, bo skoro macie legala to ten wstep jest glupi i tlumaczycie sie w nim....

[#27] Re: "Rodzynki"

@koodlaty, post #24

gosciu daj luz, ja tylko pytam i chce odpowiedzi, chyba wolno? po za tym nie truje d**y nigdzie indziej jak na hajdzie..... chyba ze tez juz okularki masz na oczkach ale to wtedy JA przepraszam

[#28] Re: "Rodzynki"

@grxmrx, post #23

przepraszam, nie zauwazylem. moja wina

[#29] Re: "Rodzynki"

@c3h6, post #27

Tak - różowe okulary optymisty :P

[#30] Re: "Rodzynki"

@grxmrx, post #25

Ciekawi mnie Wasze podejscie? przenosicie gdzie chcecie i wymagacie by czlowiek sie domyslil..... A pregierz bo Be, prawda?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem