[#1] princessa
Zapraszam do pierwszego numeru Diamenty Princessy:

http://www.princessa.kom.pl

całość poza skanami zdjełano na Amidze.

[#2] Re: princessa

@BagoZonde, post #1

A już myślałem, że tąwątek poświęcony Prince'owi korona

[#3] Re: princessa

@koodlaty, post #2

kudłaty

[#4] Re: princessa

@BagoZonde, post #1

Jak ochłonę, to zakomentuję. W tej chwili nie wiem co powiedzieć...

[#5] Re: princessa

@Prince, post #4

No już. Graficzny koszmar! Udało mi się dokopać do forum (trudno się doszukać) i chciałem nawet coś tam napisać, ale...jak?
BagoZonde, palisz takie zielone jak robisz grafe? Tam nic nie widać!
...a już chciałem patronat objąć ;)

[#6] Re: princessa

@BagoZonde, post #1

walnij jakis antyaliasing na menu po lewej
poza tym ok, niezłe grafiki, potem się wczytam dalej, może byś wyrzeźbił jakiś komiks związany z Amigą (takie połączenie człowieka pudełko z blixą i żorżetą ;) )

[#7] Re: princessa

@Prince, post #5

Aby napisać coś na forum proponuję się zarejestrować, polecam ZASADY+POMOC jeżeli ktoś nic nie kuma.

W polu login wpisz swój nowy login, w polu hasło wymyśl sobie hasełko i jesteś już prawie zarejestrowany.

Koncepcja wyglądu strony jest oczywista, filter na nieinteligentnych ;))). Żartuję!!!

[#8] Re: princessa

@rzookol, post #6

Dzięki :)
No nie wiem czy przy tak mocnej pozycji jak Człowiek Pudełko miałbym szanse (Kapitan Klosz i temu podobne...). Co do blixy i żorżety, hmm... cóż to? Coś na wzór komiksowej Barbarelli Foresty :b?

Oświeciłbyś mnie z tym antialiasingiem?

[#9] Re: princessa

@Malin, post #3

a ja myslalem ze temu wafelkowi

[#10] Re: princessa

@Mat, post #9

Za kilka lat wszyscy princessę będą kojarzyli z tym pisemkiem a nie z jakimś tam waflem ;)). (Grześki som lepsiejsze). Domena www.princessa.com.pl jest do sprzedania to wysłałem adminowi linka do naszej princki i zapytałem o cenę domeny :). Jak się ma prawo do tego, gdybym umieścił skany opakowań tego wafla w jakimś nazwijmy to art-designie?

[#11] Re: princessa

@BagoZonde, post #1

Bardzo podoba mi się felieton na temat róznego poznawania rzeczywistości. oby tak dalej!

[#12] Re: princessa

@Lord_10up, post #11

Dzięki, polecam skorzystać z princessowego forum :).

[#13] Re: princessa

@BagoZonde, post #10

Nom, grzeski tofii sa the best. :D
A nie lepsza jest ta domena w kom.pl? To "kom" takie bardziej jest...hmm undergrundowe...:)

Ostatnia modyfikacja: 08.05.06 17:38
[#14] Re: princessa

@Mat, post #13

No nie pozostaje mi nic innego jak się zgodzić :D. "COM" brzmi tak obco, a "KOM" po naszemu :). Chciałem sobie niedawno zarejestrować jeszcze jeden KOM a tu bach, płatne! Udało nam się więc zdobyć to przekierowanie jeszcze przed czasami kapitalizmu ;).

[#15] Re: princessa

@BagoZonde, post #1

ogólny klimacik rrrobi wrażenie, i wcale nie trzeba palic "takich zielonych" by to osiagnąć.
[#16] Re: princessa

@koodlaty, post #2

[#17] Re: princessa

@R-Tea, post #15

:D To wina muzyki, której słucham i tego, że mam Amigę :).

[#18] Re: princessa

@BagoZonde, post #8

rzookol`owi chodziło o wygładzenie krawędzi czcionki jaką zastosowałeś pod menu coby "schodków" nie było widać. W przypadku twej stronki musiałbyś się troszku napracować bo najlepszejszy efekcior uzyskasz maziając ręcznie.

Stronka mnie się podoba. Nie wiem o czym jest ale siem podoba. Jest taka inna od innych, jak amisia :D
[#19] Re: princessa

@TJindy, post #18

Schodki, schodki... hmmm.. gdzieeee???!! :) :b

No ta strona to takie pismo niezależne. Jak wchodzisz na stronę to na wejściu jess do wyboru strona lub numero uno, to niedawno dopisałem więc można jeszcze raz dać szansę princce jeżeli ktoś nie kuma tego całego niezaliasingowanego designu :).

W ogóle princessa bez korony z fajką, bez sensu ;) :b.

p.s. dzięki za aprobatę :). No a na stronie w dziale WPŁYWY jest moja Amiga sfotografowana a raczej to co z niej zostało, ale działa!

Ostatnia modyfikacja: 10.05.06 23:56
[#20] Re: princessa

@BagoZonde, post #19

Ech.. schodki - chodzi o hmmm... o takie "brzydkie" poszarpane krawędzie w grafice - szczególnie widoczne gdy masz biale tło i czarny element na stronce..
ech.. nie chce mi się maziać przykładu i wrzucać na serwera teraz, ale jak koniecznie będzie czeba to to zrobię ;)

pozdrawiam
[#21] Re: princessa

@TJindy, post #20

wyręczę cię:
[img=http://img47.imageshack.us/img47/3938/anti2jo.th.gif]
Po lewej - bez antyaliasu, po prawej - z antyaliasingiem, czyli tak naprawdę filtrem dolnoprzepustowym obcinającym wyższe składowe sygnału ;)

Ostatnia modyfikacja: 11.05.06 19:32

Ostatnia modyfikacja: 11.05.06 19:33
[#22] Re: princessa

@BagoZonde, post #19

Ło kurde ale burdel... A ja myślałem że mam bałagan w pokoju... Mój zsyp w porównaniu do tego to dzieło sztuki i wzór czystości :)

[#23] Re: princessa

@koodlaty, post #21

Aha, po prostu zblurować to panowie chcieli :). No racja, jak się rozmaże to się tak nie gryzie, ale ta strona ma gryźć oczy drapieżnie. Nie przewidzieliśmy jednakże darmowych okularów. Za wszelkie uszczerbki na zdrowiu nie ponosimy odpowiedzialności, tak to już jest z niezależniakami, żadne prawo ich nie chyci :b.

[#24] Re: princessa

@BagoZonde, post #23

Nie myl pojęć - blur to nie jest antyaliasing. Zobacz zresztą sam:

[#25] Re: princessa

@BagoZonde, post #23

Niektórzy nie chcą byc pogryzieni i omijają takie sytuacje.

[#26] Re: princessa

@koodlaty, post #24

Dzięki za lekcję :). Jakby na to niepopatrzeć jedno i drugie trochę rozmywa :F.

[#27] Re: princessa

@Prince, post #25

Widzę, że nie wpadła Prince'owi w oko Princessa ;). Ale każda potwora znajdzie swego amatora :F :D.

[#28] Re: princessa

@BagoZonde, post #26

echhh... bop przykład tak wygląda... normalnie rzecz biorąc, antyaliasing nie wprowadza (a przynajmniej nie powinien wprowadać) efektu rozmycia obiektu tylko ma za zadanie zlikwidować poszarpane krawędzie. Jednak bedę musiał zarzucić jakiś łobrazek. Uno momento.

http://img81.imageshack.us/my.php?image=anty9uh.jpg

Cuś takiego - nie jest ideał bo siem spieszyłem, a najlepszy efekcior to namazianie od nowa menu z włączoną opcją wygładznia krawędzi.

Ostatnia modyfikacja: 14.05.06 12:22
[#29] Re: princessa

@TJindy, post #28

Jeśli mnie monitor nie myli to konkretnie masz na myśli punkt pierwszy czyli napis "OKŁADKA" ?

Jak byś się zaopiekował stroną graficzną tego zinu, to może dałoby się to czytać.

Ostatnia modyfikacja: 14.05.06 16:00
[#30] Re: princessa

@Prince, post #29

IMHO da się to czytać.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem