[#1] Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.
Tak jak w temacie, dużo gadałem, nie miałem Amigi, aż wreszcie kupiłem 2 naraz xD, później dam fotki całego zestawu.

P.S. Mam mały problemik z nimi, potrzebowałem bym kompletną obudowe do 1200, tyle ze bez klawki, nie musi byc diod(sanki na hdd, te blaszki żeby fdd zainstalować na miejscu, obudowa kompletna i ekrany)

Ostatnia modyfikacja: 14.07.07 21:06
[#2] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@arti4-92, post #1

Ja mam obudowe, poniewaz pierwsza Ami przelozylem do Micronika, ale lepiej popytaj sie jeszcze. Nie chce sie jej pozbywac. Tak czy inaczej mialem, kiedys,ją, za 1000 lat wystawic na Allegro. Jak udowdnisz ze naprawde ci potrzeba, to placisz tylko za przesylke ;)
[#3] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@Andrzej Drozd, post #2

Jak będziesz wystawiaj to mnie poinformuj, chciałbym ją w wmiare szybko zdobyć, ponieważ chcę pomalować amisie na czarno, zmienić klawisze z cdtv, wsadzić cdrom slim itd. Na pewno nie chciał byś sprzedać jej ;)

[#4] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@arti4-92, post #3

Klawiatura z tej Ami juz nie dziala. Wysiadla w obudowie Micronica (nie z winy Micronica).
Ale jak masz cos malowac, to lepiej znajdz okazje na Allegro :)
[#5] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@Andrzej Drozd, post #4

na allegro musiał bym sie czaić za amiga trup, bo na ogół w skład zestawu nie wchodzą takie szczegóły jak chociażby przycisk od fdd(mam doskonały plan przemiany tej obudowy, klawisze od cdtv niedługo będą na miejscu klawiszy od a1200) po całej robocie bym ci pokazał wygląd amigi ;)

Edycja: klawka nie jest mi potrzebna ;)

Ostatnia modyfikacja: 14.07.07 22:46
[#6] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@arti4-92, post #5

po całej robocie bym ci pokazał wygląd amigi

Najgorsze jest to, ze jestem Classicowcem.
Nie inzynierem (oj, baaardzo daleko do tego) od kiepskich prototypow, choc moze dobrych pomyslow :)
Tak czy inaczej, idz dalej - zajmij sie od razu wytwarzaniem, czarnych, plastikowych obudow do Ami1200.
Jak to kiedyyyys dawno temu, Big Cyc, "spiewal" na drugiej plycie o "elektrykach - "mam spray w kieszeni, moze...moze to cos zmieni" ;)

Tak wiec bez sprayu, naturalnie trza, i juz ;)
[#7] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@Andrzej Drozd, post #6

czerń jest bardziej praktyczna i jest cool, ale widzę że nie chcesz aby ktoś zmasterował twoją klasyczną amigowo obudowę ;)

[#8] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@arti4-92, post #7

Masz racje. Czern jest cool.
Ale wole niefarbowana brunetke i niefarbowana blondynke. Nie pomijajac szatynek - tez sa super. Nawet bardzo :)

Nic na sile. Chyba ze chcesz odpalic AOS4 na CDTV... :(
[#9] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@Andrzej Drozd, post #8

a posprzedawał byś mi elementy których nieda się pomalować(wszystko sie da, ale takie których nie widać), chodzi mi o sanki, ekrany, mocowanie do fdd, guzik ode fdd??

[#10] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@arti4-92, post #9

Pewnie tak, choc nie pamietam czy mam jakies sanki w komorce. Chyba sie wszystko zuzylo...
Ale Ami to nie sanki. Czytasz moze poezje? Tą ktorej nienawidzisz przez "polski system nuczania"? Ale moze jest jakis" zakazany wiersz?
Jezeli kumasz, to wiesz ze wierszy sie nie "sprayuje", tylko recytuje. Tworzy sie cos nowego. I nie ma sprawy ze na bazie czegos dobrego :)
Czyli mozna stworzyc cos, nie zmieniajac niczego (materialnie). Bez sprayu ;)
[#11] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@Andrzej Drozd, post #10

mógłbym wykorzystać swoją nieskazitelnie białą klawiaturę do a1200, ale tylko dla malowania kupiłem taki zestaw jaki kupiłem :(. I jeszcze jedno, w kablu od zasilania amigi, jest 5 pinów, jeden to shiled(czy jakoś tak :D), czy to jest potrzebne, czy mogę odpowiednio przerobić wtyczkę zasilania tak żeby to nie łączyło sie z amigą i wykorzystać ten kabelek do czego innego ??)

[#12] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@arti4-92, post #11

wykorzystać ten kabelek do czego innego ??

Jesteś poetą. Teraz zweryfikuj swoją wiedzę, a nie pytaj sie "maluczkich". :P

Tak czy inaczej nie wkladaj do kontaktu, conajwyze do ziemi lub masy :P
[#13] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@Andrzej Drozd, post #12

chcę go wykorzystać do zrobienie włącznika takiego jak w pctach atx jest(jest klik, a nie przełącznik), ale muszę nad tym popracować ;)

[#14] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@arti4-92, post #13

jest klik

:P

a nie przełącznik

I teraz pomysl, co sie dzieje gdy padnie taki zasilacz w PC. Nawet nie wiesz czy to zasilacz, czy plyta glowna. Wiec musisz sprawdzic na drugim kompie. Podlaczajac :ten" zasilacz.
Niefajne rozwiazanie :(

Ale co tam. Dobranoc :)
[#15] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@Andrzej Drozd, post #14

zobaczymy jak zrobię, jeżeli będzie nie fajne to nie będę tego używał ;)

[#16] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@arti4-92, post #15

"jeżeli", gdy, wtedy...

...gdy bede mial przerobionego Forda Mustanga 1972 (no, dobra...niech juz bedzie 69), na gaz, to... :P
[#17] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@Andrzej Drozd, post #16

ej, takich fur nie przerabia sie na gazz ;P

[#18] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@arti4-92, post #17

Takich Amig też się nie przerabia. Masz tu dobre porównanie!

[#19] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@arti4-92, post #17

moim zdaniem szczegolnie takie samochody to odrazu na gaz

no chyba ze na twoim koncie bankowym co miesiac pojawia sie 5 cyfrowa sumka

[#20] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@kutafon, post #19

Dobry przykład, ale...

Ostatnia modyfikacja: 15.07.07 18:24
[#21] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@kutafon, post #19

A jak sześciocyfrowa lub większa? ;p

[#22] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@Andrzej Drozd, post #14

Andrzej, ale trujesz, dotyczy to wszystkich Twoich komentarzy w tym wątku.
[#23] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@Kiv_Master, post #22

Poprzedni właściciel zrobił w mojej a1200 wejście klawki od cdtv. Po podłączeniu oryginalnej klawiatury, ona nie "żaży". Zauważyłem że przy jednym z scalaków są odgięte 2 nóżki, czy może być to przyczyną niedziałania oryginalnej klawiatury??

[#24] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@x3nU, post #21

to masz to gdzies, bo wozi Cie szofer

[#25] Odpowie mi ktoś wreszcie ??

@kutafon, post #24

Ej zadałem pytanie ;P

[#26] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@arti4-92, post #23

Jesli sa to nozki od ukladu MPU na plycie to, prawopodobnie tak. Daj jakas fotke.
[#27] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@Phibrizzo, post #26

Oto ten scalaczek

Cała płyta gł w wysokiej rozdziałce ;P

Edycja: Znowu mi sie łapa zetrzęsła

Ostatnia modyfikacja: 16.07.07 14:04
[#28] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@Kiv_Master, post #22

Wiem. Niestety czasami jestm zlosliwy :)
Przyznalem sie bez bicia :)
[#29] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@arti4-92, post #27

wysokiej rozdziałce

Rozdzialka dosc wysoka, ale ostrosc...niska :)
[#30] Re: Arti kupił kupe złowmu, CDTV+a1200.

@arti4-92, post #23

tak, ja tez tak mam przygotowane na podlaczenie klawiatury od A2000, ale jeszcze nie odlaczylem tych pinow, bo uzywam oryginalnej.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem