Przeszła by taka ankieta w naszym portalu? Wiem, że z Amigą w żadnym stopniu nie jest to związane, ale na pewno wielu z Was (i ja też) jest ciekawych za kim są Amigowcy.
Nie ukrywam ze moim zdaniem w gre wchodzi LiD i PO. Tak czy inaczej do wyborow nalezy pojsc. Chocby przebrac sie jak na Helloween, "oddac" swoj glos i np. na znak protestu podrzec kartke na oczach innych ;)
(bez obrazy, żart taki )
No co ty, nie oglądałeś wczoraj "Teraz My"? Szanowny Pan Premier był uprzejmy wyjaśnić, że to nie żart, tylko zamach stanu.;) Spodziewaj się już wizyty ABW.
Jeżeli o mnie chodzi to ja raczej nie będę głosował za kimś (bo nie ma za bardzo za kim) tylko przeciwko komuś. Jest mi to już obojętne kto będzie byleby tylko nie był to obecny układ. Ja po prostu nie mogę żyć ze świadomością, że ludzie rządzący nami nie tylko tolerują ale wręcz popierają i wspomagają tak zakłamany twór jak Radio M. Ja do dzisiaj nie mogę zrozumieć jak coś takiego mogło powstać w XXI wieku w Europie i tak znacząco wpływać na losy wszystkich ludzi w tym kraju. To jest coś za co powinniśmy się wstydzić. Trzeba zrobić wszystko żeby to coś zepchnąć tam gdzie jego miejsce. Tak więc ja tym razem na pewno będę głosował i to na to ugrupowanie, które jest w stanie najbardziej zagrozic obecnemu układowi.
W cuda nie wierzę. Obojętne kto wygra i będzie rządził to i tak cudów nie będzie. Tak więc wisi mi czy będzie to LiD, PO czy PSL. Tu i tak się już nic nie da zrobić. Ja chcę tylko przestać sie wstydzić za PiS, Samoobronę i LPR. Chcę żeby to chore zakłamanie i buractwo wreszcie się skończyło. Niech już sobie będą ci co byli i kradli czy ci co jeszcze nie byli i nie kradli. Tylko niech to co jest teraz się skończy. Przecież jeżli taki Gosiewski będzie mną rządził jeszcze przez 4 lata to ja nie wiem co zrobię...
> W cuda nie wierzę. Obojętne kto wygra i będzie rządził to i tak
> cudów nie będzie. Tak więc wisi mi czy będzie to LiD, PO czy
> PSL. Tu i tak się już nic nie da zrobić. Ja chcę tylko przestać
> sie wstydzić za PiS, Samoobronę i LPR. Chcę żeby to chore
> zakłamanie i buractwo wreszcie się skończyło.
niestety..to nie do konca jest tak ze obojetnie na kogo glosujesz ten odsunie PIS od wladzy, tylko jedna partia ma na to szanse w tej chwili...
(ur. 3 sierpnia 1887 w Zatorze, zm. 6 marca 1942 w Oświęcimiu), polski ekonomista i polityk narodowej demokracji, więzień niemieckiego obozu koncentracyjnego Auschwitz-Birkenau.
Był zdecydowanym zwolennikiem leseferyzmu. Głosił konieczność: stałości prawa gospodarczego i niskich podatków , nienaruszalność własności prywatnej, szkodliwość: przymusowych ubezpieczeń społecznych , monopoli i koncesji. Za jedyną dopuszczalną formę wspierania gospodarki przez państwo uznawał zamówienia wojskowe. Był także przeciwnikiem zaciągania przez państwo długów.
Owszem ale obok wolnorynkowego Rybarskiego, był Adam Doboszyński, który pod wpływem Gilberta K. Chestertona stał się niemalże wyznawcą i propagatorem "dystrybucjonizmu".
Rybarski miał zwolenników wśród "starych" a Doboszyński "młodych".
Tak więc ścierały się różne koncepcje na gospodarkę kraju. Było i jest miejsce dla jednych i drugich.
Zgadza się, tylko twierdzenie że wolnorynkowe przekonania(eksponowane po sojuszu z UPR i PR) nie pasują do LPR są trochę na wyrost.
Oczywiście głównym powodem wspólnego startu jest chęć przekroczenia progu wyborczego ale to wcale nie znaczy że nie mają wspólnych poglądów na różne kwestie.
Koncepcje koncepcjami, ale nic z tego nie wychodzi. Jak idę do pracy, to rozliczają mnie z niej. A czy polityków ktoś rozlicza z ich obietnic? Wiadomo, że nie wszystko da się zrobić, ale tak to jest w kraju, w którym jest tak dużo partii, że trzeba szukać koalicji, a jak się nie ma większości, to się nic nie zrobi.
Czyli tak, jakbyś wogóle nie poszedł. Zasiądź lepiej przed TV i pooglądaj kolejny odcinek "M jak Miłość" ;) .
Na wybory TRZEBA IŚĆ! Nie ważne czy wygra ten czy tamten. Po to w poprzednich latach ludzie walczyli o to, żebyś mógł iść na WOLNE wybory, żebyś szedł. Oddaj głos na kogo chcesz. Ale GŁOSUJ. Jeśli nie, to nie masz prawa potem mariudzić i narzekać jak Ci to źle i niedobrze i jak w tym kraju jest "Be". trzeba było IŚĆ.
Ludzie, czy Wy się kiedyś nauczycie, że wybory są DLA WAS ? Chcecie, żeby Kowalski podniósł wam ceny biletów? Zdzierał z Was kolejne podatki itp? Nie? TO IDŹCIE I GŁOSUJCIE! Tak ciężko to zrozumieć?! Załamka....
Ja nie byłem ani razu, bo nie ma kogo wybierać. I myli się każdy, kto sądzi, że jeżeli nie pójdę, to potem nie mogę narzekać. Dwa razy typowałem partie, które sądziłem, że mogą zrobić coś dla tego kraju. Obie wygrały choć nie przyczyniłem się w żadnym promilu ;P do ich zwycięstwa, obie były prawicowe, obie dały d..uszy.
Szkoda ze nie wygra Unia Polityki Realnej, a Korwin-Mikke nie zostanie premierem. Przynajmniej byloby smiesznie :D A tak nie dosc ze nic sie konkretnego nie dzieje to jest jeszcze smutno. Ostatnio wesoly byl tylko Roman ale on juz wie ze to jego ostatnie chwile w sejmie, wiec chce sie pewnie rozstac w dobrym nastroju. Co do wyborow, oczywiscie ide. Bede glosowal na PO i to nie dla tego ze oni maja taki czy inny program. Nie potepiam tez PISu za te czy inne poglady na gospodarke. Obecnych rzadzacych potepiam za to, ze zajmuja sie glownie SOBA NAWZAJEM a nie SPRAWAMI KLUCZOWYMI DLA PANSTWA. Bo co mnie teraz obchodzi kto z kim wspolpracowal albo w czyim byl kregu zainteresowan. Mam to w d****. Mnie interesuje to ze nie bede musial czekac 5 dni na glupie zdjecie szwow w szpitalu albo to, czy bede musial sie wstydzic za Euro 2012.
@Lorak
No tak, pan Tusk obiecał, że standard życia w Polsce zostanie zbliżony do życia w innych krajach zachodniej UE. Trochę górnolotne gadanie nie pokryte konkretami, ale jeżeli miałoby się to ziścić choćby za 10 lat, to niech wygra jakakolwiek partia, która to po prostu zrobi.
Wrecz przeciwnie obywatelu. Zwieksze frekwencje, a pusta "krateczka" na moj podpis przy glosowaniu, nie skusi kogos do jakichs machlojek.
Ale po zatym co ty mi tu imputujesz? Skad wiesz ze nie zaglosuje? Napisalem tylko ze zawsze warto isc zaglosowac - chocby skreslic wszystkich lub podrzec wspomniana kartke. To ma wiekszy sens niz nie isc w ogole. ;)
Zasiądź lepiej przed TV i pooglądaj kolejny odcinek "M jak Miłość"
Wole sobie pograc na gitarze, komputerze lub isc do jakiegos kina ;)
TO IDŹCIE I GŁOSUJCIE!
Pelna zgoda. Isc trzeba i to nie podlega dyskusji. Zadnej.
A tak na poważnie, to mimo iż będę głosował na PO, to wydaje mi się że zbytnio idealistycznie podchodzą do niektórych spraw. Ale... na pewno lepiej jest mieć jakieś ideały, niż manie prześladowczą połączoną z obsesją władzy obecnego rządu, a szczególnie jego głowy... a raczej dwóch... ;)
Edit: Obawiam się jednak iż obecna partia rządząca wygra, gdyż "bomba łapówkarsko-prywatyzacyjna" odniosła swój zamierzony sukces. Tak jak przed poprzednimi wyborami lud dał się zastraszyć znikającymi rzeczami, tak teraz udało się zastraszyć brakiem pomocy lekarskiej po prywatyzacji... ale co się spodziewać po narodzie, w którym pewien ojciec ma największą władzę w pewnych rejonach.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.